LannerHolding

1
پله اول
1
2
پله دوم
2
3
پله سوم
3
4
پله چهارم
4
5
پله پنجم
5
پایان!
!پایان
 
اخذ مشاوره و تصمیم گیری

مهاجرت کاری به علت کم هزینه بودن (میدونی که تمکن مالی نمی‌خواد!) و شرایط مناسبی که داره، حسابی بین متقاضیان مهاجرت طرفدار پیدا کرده. همین موضوع باعث شده دست تو این کار زیاد بشه و مردم سخت‌تر اعتماد کنن. بهترین راه اینه که قبل از شروع، آگاهی و دانشت نسبت به این مسیر رو بالا ببری و با کمک یه مشاور مجرب مهاجرتی شرایطت رو بررسی کنی. در غیر این صورت، ممکنه وقت و بودجه‌ت رو از دست بدی! پس همراهم بیا تا هرچیزی که لازمه رو یادت بدم.

 
جمع آوری، ترجمه و لگال مدارک

حالا که تکلیفت روشن شده وقتشه مدارکت رو تهیه و جمع‌آوری کنی.  بعد از اینکه لیست مدارکت رو کامل کردی، حتما باید توسط دارالترجمه‌های مورد تایید سفارت ترجمه‌شون کنی و به تایید سفارت برسونی. به عبارت دیگه، مدارکت رو لگال کنی! یکم وقت‌گیره ولی دیگه خیالت راحته که بعدا به مشکل نمی‌خوری. حالا در ادامه مفصل هر کدوم رو برات توضیح میدم.

 
پیدا کردن کارفرما و عقد قرارداد

اینجا همون جاییه که نتیجه زحماتت رو می‌بینی! بعد از کلی تحقیق و ارسال رزومه، وقت بستن قرارداد با کارفرماست. البته به همین سادگیا هم نیست؛ اینجا باید با کارفرما مصاحبه داشته باشی، اطلاعاتت رو نسبت به قراردادهای آلمانی بالا ببری و پیش تاییدیه بگیری. برو که بریم!

 
اخذ ویزا

حالا که قرارداد تو مشتته، وقتشه بری سفارت و یه خودی به آفیسر نشون بدی! حواست به چک لیست مدارک باشه. ممکنه یه مصاحبه هم داشته باشی. البته نگران نباش؛ ما همه چیز رو تو این مرحله بهت میگیم. فقط حواست رو باید حسابی جمع کنی تا چیزی رو کم یا اضافه نگی!

 
اقدامات پس از ورود به آلمان

بالاخره رسیدی! اما اجازه نده ذوق و خوشحالیت باعث بشه کارای اداریت عقب بیفته. یادت نره تا وقتی کارای آنملدونگ، بیمه، سیمکارت و حساب بانکیت رو انجام ندادی، هنوز مهاجرتت کامل نشده. این مرحله رو جدی بگیر که بعدا درگیر جریمه و دردسرای بعدش نشی.

جهت شنیدن فایل صوتی کلیک کنید

قبل از هرچیزی به فواید و معایب کار و زندگی در آلمان بیاندیشید. اینکه شرایط کار در این کشور با سبک زندگی و اهداف شما مطابقت داشته باشد بسیار مهم است. از مزایای شاغل بودن در آلمان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
 

  •  اقتصاد قدرتمند: آلمان در سال 2024 حدودا 4305 میلیارد یورو تولید ناخالص داخلی داشت؛ همین مسئله باعث شد رتبه سومین اقتصاد بزرگ جهان پس از ایالات متحده و چین را از آن خود کند. این کشور در حال حاضر بزرگترین اقتصاد اروپاست.

  •  امکان درس و تحصیل همزمان: آلمان با ارائه دوره‌های آموزشی آوسبیلدونگ این امکان را برای متقاضیان فراهم کرده تا بتوانند همزمان هم تحصیل کنند و هم ماهانه حقوق بگیرند.

  •  تعادل میان زندگی شخصی و زندگی کاری: عبارتی رایج در آلمان به وجود دارد به نام Feierabend که به بازه زمانی بعد از پایان تایم کاری اشاره دارد. این بازه زمانی هم برای کارمندان و هم برای کارفرمایان بسیار اهمیت دارد. همین مسئله باعث شده تعادل خوبی میان زندگی کاری و شخصی در این کشور برقرار شود.

  •  امنیت شغلی: حق و حقوق کارمندان در آلمان بسیار محترم شمرده می‌شود. به عنوان مثال، حقوق افراد تحت نظارت دقیق دولت است و هیچ کارفرمایی حق ندارد بدون ارائه دلیل موجه کارمندی را اخراج کند. ارائه محیط مناسب و امن برای اشتغال زایی، مدیریت بحران، واریز حقوق به موقع، تایم کاری انعطاف پذیر و غیره از مواردی هستند که در فضای کاری کشور آلمان از اهمیت ویژه‌ای برخوردارند.

  •  استاندارد بالای زندگی: جالب است بدانید کیفیت و استاندارد زندگی در آلمان بسیار بالاست. در حال حاضر متوسط حقوق آلمانی ها 38972 یورو در سال بوده که حتی از میانگین نرخ درامد اعلام شده توسط OECD هم بیشتر است.

  •  تحصیل رایگان یا نسبتا ارزان: دانشگاه‌های این کشور اکثرا بدون شهریه تحصیل هستند. البته توجه داشته باشید که همه دانشگاه‌های آلمان رایگان نیستند و بسته نوع دانشگاه (خصوصی یا دولتی) یا ایالتی که قرار است در آن تحصیل کنید شرایط و شهریه دانشگاه‌ها می‌توانند متفاوت باشند.

  •  امکان اخذ اقامت دائم: شما بعد از 3 سال زندگی در آلمان، در صورتی که واجد شرایط باشید می‌توانید درخواست خود را برای اقامت دائم آلمان ثبت کنید.


همانطور که می‌دانید، هر کشوری علاوه بر مزایای و ویژگی‌های مثبت خود می‌توانند نکات منفی، معایب و مصائبی نیز داشته باشد که آگاهی از آن‌ها می‌تواند در تصمیم‌گیری شما موثر باشد. در ادامه به معایب زندگی در کشور آلمان می‌پردازیم.

  •  دشواری زبان آلمانی: شکی در این نیست که زبان آلمانی یکی از زبان‌های سخت دنیا محسوب می‌شود. این زبان پیچیدگی‌ها و دستور زبانی پرقاعده‌‎ای دارد و یادگیری آن مستلزم تلاش، اراده و زمان زیاد است.

  •  تعصب آلمانی‌‌ها به زبان، فرهنگ و نژاد آلمانی: اکثرا شنیده‌ایم که آلمانی‌‌ها به نژاد پرستی و تعصب زبانی معروف هستند. به ذهمین علت، شما برای زندگی و کار و در جامعه آلمانی قطعا باید دانش زبان آلمانی را داشته باشید. اکثر آلمانی‌ها با وجود آگاهی به زبان انگلیسی، تعصب زیادی نسبت به زبان آلمانی داشته و ممکن است گاها در عموم پاسخ افراد انگلیسی زبان را ندهند! این مسئله در شهرهای کوچک‌تر آلمان بیشتر به چشم می‌آید.

  •  هوای سرد: آلمان در بیشتر روز های سال آب و هوای ابری و تقریبا سردی دارد. ممکن است این مسئله در نگاه اول برای شما مهم به نظر نرسد؛ اما در طولانی مدت و به خصوص در فصول پاییز و زمستان می‌تواند اذیت‌کننده باشد.

  •  سیستم درمانی: کشور آلمان سیستم بهداشت و درمان پیشرفته‌ای دارد؛ اما گاها با سبک زندگی ما ایرانی‌ها سازگار نیست. صف انتظارهای طولانی مدت برای ویزیت دکتر از ویژگی‌های منفی سیستم درمانی آلمان است که کمتر کسی از آن سخن می‌گوید. همچنین، پزشک‌های آلمانی از تجویز بی رویه دارو و آنتی بیوتیک خودداری کرده و معمولا بیماران را تشویق به استراحت کافی و تغذیه مناسب می‌کنند.

  •  سیستم مالیاتی: کشور آلمان با نرخ مالیات 47.5% جزء کشورهایی در اروپاست که مالیات نسبتا بالایی ازز مردم می‌گیرد. آلمان از منظر بیشترین مالیات در اروپا در سال 2025، رتبه 12 را از آن خود کرد.

  •  خلق و خوی آلمانی‌ها: آلمانی‌ها مردمی بسیار رک و صریح، خونسرد و قانونمند هستند. بنابراین، مواجهه و زندگی در کنار آن‌ها برای ما ایرانی‌‌ها که به خون گرمی معروفیم و خلق و خوی تعارفی داریم، ممکن است کار ساده‌ای نباشد.


البته مشکلات دیگری نیز وجود دارند که مختص آلمان نبوده و برای همه مهاجران صدق می‌کند. مثل دوری از خانواده و دوستان، زندگی در خانه‌های کوچک، مواجهه با شوک‌های فرهنگی و….

پشتیبانی لانرهلدینگ

متقاضی گرامی!

ساعت پاسخگویی پشتیبان به سوالات شما بین 8 الی 16 میباشد.

جهت شنیدن فایل صوتی کلیک کنید

همانطور که از نام آن پیداست جاب آفر به معنای پیشنهاد شغلیست. شما با اخذ پیشنهاد شغلی از کارفرمایی در یک کشور خارجی می‌توانید ویزای جاب آفر آن کشور را دریافت کرده و مهاجرت کنید. آلمان نیز از این قاعده مستثنی نیست. انواع مختلفی از کاریابی وجود دارد که با داشتن شرایط لازم می‌توانید به کمک آن‌ها کارفرما یافته و در آلمان مشغول به کار شوید.

تفاوت جاب آفر آلمان و بلو کارت چیست؟
بلو کارت یا کارت آبی اتحادیه اروپا توسط کشورهای عضو اتحادیه اروپا برای اتباع کشورهای ثالث صادر می‌شود. دارندگان کارت آبی اتحادیه اروپا می‌توانند در اتحادیه اروپا اقامت داشته و شاغل شوند. اما تفاوت هایی بین جاب آفر و بلوکارت وجود دارند که در جدول زیر قابل مشاهده هستند:

پشتیبانی لانرهلدینگ

متقاضی گرامی!

ساعت پاسخگویی پشتیبان به سوالات شما بین 8 الی 16 میباشد.

جهت شنیدن فایل صوتی کلیک کنید

کشور آلمان در سال‌های اخیر به شدت نیازمند نیروی کار بوده و شرایطی را جهت جذب نیروی کار بیشتر -به خصوص نیروهای متخصص- فراهم کرده‌است. در این میان، ویزای جاب آفر یکی از اصلی‌ترین روش‌های ممکن است. تعداد مشاغل پردرآمد و پرمتقاضی در آلمان بسیار زیاد است؛ اما باید توجه داشت که قوانین برای جویندگان کاری که می‌خواهند از خارج اتحادیه اروپا درخواست دهند فرق دارد و محدودیت‌هایی در نظر گرفته شده است. از آنجایی که شما قصد دارید از کشور ایران اقدام کنید باید مشاغلی را در نظر بگیرید که مطمئن هستید می‌توانید در آن زمینه پذیرش بگیرید. معمولا کارفرمایان آلمانی در مشاغل مورد نیاز منطقه از خارج از اتحادیه اروپا نیرو می‌پذیرند. مانند مشاغل گروه‌های پزشکی، پیراپزشکی و فنی و مهندسی؛ چرا که در بسیاری از مشاغل معمولا کارفرمایان ترجیح می‌دهند افراد خارج از اتحادیه اروپا را قبول نکنند.
پیش از اقدام برای ویزای جاب آفر باید مطمئن شوید که آیا شرایط لازم برای اقدام را دارید یا خیر؛

شرایط کلی برای درخواست ویزای کاری:

  •  داشتن حداقل مدرک لیسانس از یکی از دانشگاه‌های آلمان یا مدرک معادل سازی‌شده؛ البته طبق قوانین جدید کشور آلمان برای استخدام شدن در بعضی از مشاغل (مثل IT) نیازی نیست که مدرک تحصیلی شما با عنوان شغلی مربوطه هم‌خوانی داشته باشد ولی حتما باید مدرک تحصیلی داشته باشید.

  •  تسلط کافی در زبان آلمانی (در حوزه کاری IT بعضی شرکت‌ها تسلط به زبان انگلیسی را هم قبول می‌کنند)

  •  سابقه کار مرتبط با حیطه تخصص مورد تقاضای بازار کار آلمان
     

نکته مهم: برای یافتن کار در آلمان، فرد باید شرایط مناسبی داشته باشد. عموماً افرادی که بالای 45 سال هستند، با سختی بیشتری در پیدا کردن کار مواجه می‌شوند. با این حال، اگر کسی در این محدوده سنی قرار داشته باشد و دارای تخصصی باشد که مورد نیاز کشور آلمان است، شانس بالایی برای یافتن کار خواهد داشت. در غیر این صورت، افرادی که سن بالاتری دارند تنها در صورتی می‌توانند کار پیدا کنند که دارای ویژگی‌ها و مهارت‌های خاصی باشند.

پشتیبانی لانرهلدینگ

متقاضی گرامی!

ساعت پاسخگویی پشتیبان به سوالات شما بین 8 الی 16 میباشد.

جهت شنیدن فایل صوتی کلیک کنید

همانطور که قبلاً هم گفته‌ایم اخذ ویزای جاب آفر آلمان نیازمند مدرک زبان آلمانی (برای اکثر مشاغل حداقل B2) است. اما شما می‌توانید در حوزه‌های شغلی مثل کامپیوتر و IT به زبان انگلیسی هم پذیرش بگیرید. طبیعتا اگر دانش زبان آلمانی و مدرک زبان آلمانی داشته باشید شانس بیشتری برای اخذ پذیرش از کارفرمایان آلمانی را خواهید داشت. چون در هر صورت شما برای ارتباط با ارباب رجوع به دانش زبان آلمانی احتیاج دارید.

مزایای اقدام به زبان آلمانی

  •  شانس بیشتر برای اخذ پذیرش: شما با دانش زبان آلمانی گزینه‌های بیشتری برای اقدام خواهید داشت.

  •  مهاجرت سریع‌تر: قطعا به علت بیشتر بودن فرصت‌های شغلی آلمانی، شما مدت زمان کمتری را صرف پیدا کردن کارفرما کرده و سریع‌تر مهاجرت می‌کنید.

  •  پیشرفت شغلی بهتر: پس از اخذ ویزا و ورود به آلمان، دانش زبان آلمانی می‌تواند تاثیر مثبتی بر روند ارتقای شغلی شما داشته باشد.

  •  زندگی راحت‌تر: بیشتر آلمانی‌ها نسبتا دانش زبان انگلیسی خوبی دارند؛ ولی آلمان یک کشور اروپایی غیرانگلیسی زبان است. همچنین، با توجه به تجربه مهاجران، کسانی که به زبان آلمانی تحصیل می‌کنند معمولا به مراتب زندگی راحت‌تری را در آلمان تجربه می‌کنند. انجام کارهای روزمره، ایجاد ارتباط بهتر با اطرافیان و پیدا کردن شغل با دانش زبان آلمانی بسیار راحت‌تر صورت می‌گیرد.

پشتیبانی لانرهلدینگ

متقاضی گرامی!

ساعت پاسخگویی پشتیبان به سوالات شما بین 8 الی 16 میباشد.

جهت شنیدن فایل صوتی کلیک کنید

  •  سطح مقدماتی (A)

 سطح A1: این سطح معمولا بعد از ۳ ماه یا به عبارتی بعد از ۱۲۰ ساعت آموزش زبان به صورت استاندارد قابل دستیابیست. در این سطح، افراد می‌توانند جملات ساده آلمانی را بفهمند، خود را معرفی کنند، مکالمه ساده‌ای با طرف مقابل داشته باشند و از اطرافیان درخواست کمک کنند.

نکته: افرادی که قصد دارند با ویزای پیوست به آلمان مهاجرت کنند، باید حتما حداقل مدرک A1 زبان آلمانی را داشته باشند.

سطح A2: رسیدن به سطح A2 بعد از حدود ۶ ماه آموزش فشرده یا به عبارتی بعد از ۲۴۰ ساعت کلاس آموزشی امکان‌پذیر است. زبا‌ن‌آموز در این سطح می‌تواند محیط اطراف خود را توصیف کند، منظور خود را به شکل ساده‌ای به طرف مقابل برساند یا در اینترنت به زبان آلمانی جستجو کند.
 

  •  سطح متوسط (B)

سطح B1: مدت زمان لازم برای پایان دوره B1 در بهترین حالت حدودا ۹ ماه است. در این سطح شما می‌توانید خیلی از نیازهای خود را در آلمان و یا کشورهای آلمانی زبان مثل اتریش برطرف کنید. مدرک زبان B1 حداقل مدرک زبانیست که برای ارائه به سفارت آلمان جهت دریافت ویزای تحصیلی مورد نیاز است.

سطح B2: اتمام این دوره به حدود ۱۵ ماه یادگیری زبان آلمانی نیاز دارد. بعد از اتمام این دوره تقریباً زبان شما در حدیست که می‌توانید تلوزیون تماشا کنید، به رادیو گوش دهید و روان‌تر از قبل صحبت کنید.

در مرحله B1 یا B2 شما می‌توانید برای ویزای جاب آفر و اکثر دانشگاه‌های آلمان اقدام کنید.
 

  •  سطح پیشرفته (C)

سطح C1: رسیدن به این سطح معمولا حدود ۱ سال و نیم الی ۲ سال زمان نیاز دارد. در این سطح شما با لغات پیچیده‌تر و تخصصی‌تری سروکار خواهید داشت. بعد از رسیده به این سطح می‌توانید به صورت ناخودآگاه و بدون تامل مطالب را درک کرده و روان‌ صحبت کنید.

سطح C2: معمولا موسسات آموزش زبان آلمانی در ایران این سطح را ارائه نمی‌دهند.

 

نکات مهم:

  •  زبان آلمانی پیچیدگی‌های خاص خود را دارد. پس به هیچ عنوان این زبان را باز زبان انگلیسی مقایسه نکنید. اگر حس کردید پیشرفت شما در زبان آلمانی کند است ناامید نشوید. حتما با تلاش بیشتر و استمرار به سطح مطلوب مورد نیاز خود خواهید رسید.

  •   بهتر است زبان آلمانی خود را در ایران تقویت کنید. چون نه تنها در زمان صرفه جویی می‌کنید بلکه هزینه کمتری می‌پردازید. کلاس‌های زبان آلمانی در آلمان به مراتب گران‌تر هستند.   

پشتیبانی لانرهلدینگ

متقاضی گرامی!

ساعت پاسخگویی پشتیبان به سوالات شما بین 8 الی 16 میباشد.

جهت شنیدن فایل صوتی کلیک کنید

همانطور که قبلا هم اشاره کردیم حداقل سطح زبان لازم برای اخذ ویزای جاب آفر آلمان B2 است. به طور کلی اگر قصد دارید در ایران آزمون دهید 2 آزمون زیر می‌توانند گزینه‌های خوبی برای شما باشند:
 

آزمون ÖSD

ÖSD مخفف Österreichisches Sprachdiplom Deutsch به معنی دیپلم زبان آلمانی از اتریش است که بیشتر دانشگاه‌های آلمان و همینطور سفارت آلمان این مدرک را قبول دارند. آزمون ÖSD در 6 سطح مختلف از A1 تا C1 برگزار می‌شود و شامل دو بخش شفاهی و کتبی و چهار مهارت اصلی زبان یعنی خواندن، نوشتن، شنیدن و صحبت کردن است. حداقل نمره قبولی در این آزمون نمره پنجاه از صد عنوان می‌شود. اگر شما در هر بخش از آزمون نمره مورد انتظار خود را را نگرفتید می‌توانید مجددا در آزمون همان بخش شرکت کنید.
 

منابع آزمون ÖSD
با توجه به تجربیات زبان‌آموزانی که در این آزمون شرکت کردند، بهترین منابع برای گرفتن نمره قابل قبول در آزمون OSD عبارتند از:

  •  GERMAN ESSENTIAL GRAMMER

  •  GERMAN MODERN GRAMMER

  •  MASTERING GERMAN VOCABULARY

  •  BARRONS 501 GERMAN VERBS

  •  BASIC GERMAN VOCABULARY

  •  GERMAN GRAMMER DRILLS

مراکز برگزاری آزمون ÖSD
آزمون ÖSD در تمام مراکز معتبر کشور اتریش و 40 کشور دیگر دنیا برگزار می‌شود. این آزمون در ایران در شهرهای تهران، اصفهان و شیراز برگزار می‌شود که به ترتیب زیر هستند:

  •  تهران : انجمن فرهنگی اتریش (0KT) در خیابان سهروردی

  •  تهران: موسسه عالی دیوان در محدوده دروس

  •  اصفهان: آکادمی آلمانی انجل در خیابان هزار جریب

  •  شیراز: آکادمی آلمانی انجل در بلوار جمهوری


نکات مهم درباره آزمون ÖSD 

  •  اعتبار گواهی آزمون‌های گوته و ÖSD مادام‌العمراست. اما بعضی از دانشگاه‌ها مدارکی را قبول می‌کنند که اعتبار کمتر از دو سال داشته باشند.

  •  ثبت نام در آزمون ÖSD تقریبا راحت است.

  •  نتیجه آزمون ÖSD دو هفته بعد از برگزاری آزمون و کارنامه قبولی یک ماه بعد از تاریخ برگزاری آزمون صادر می‌شود.

  •  آزمون ÖSD علاوه بر آزمون‌های معمول دو آزمون جداگانه برای کودکان در سطوح A1 و A2 هم برگزار می‌کند.

 

آزمون زبان آلمانی ECL

آزمون ECL یک آزمون زبان آلمانی معتبر و مورد قبول سفارت آلمان است که در کشور ایران هم برگزار می‌‎شود. در آزمون ECL مهارت کتبی و  شفاهی متقاضی سنجیده شده و به منظور ارزیابی مهارت شخص در محاورات روزمره عملی، حرفه‌ای و شخصی، فرد را مورد ارزیابی قرار می‌دهند. در ضمن، این آزمون‌ها دوبار تصحیح می‌شوند؛ تمامی آیتم‌ها از قبل مورد ارزیابی قرار گرفته و طراحان آزمون و تصحیح‌کنندگان قبل از هر جلسه آموزش می‌بینند.

شاید نام این آزمون برای شما چندان آشنا نباشد. برای اخذ اطلاعات بیشتر درباره این آزمون، نمونه سوالات، نحوه نمره دهی و غیره پیشنهاد می‌کنیم مقاله آزمون ECL را بخوانید.
 

معرفی آزمون گوته

متاسفانه متقاضیان شرکت در آزمون گوته دیگر نمی‌توانند در ایران در این آزمون شرکت کنند. 
 

ساختار آزمون

این آزمون هم مثل تمام آزمون‌های زبان از ۴ مهارت اصلی Hören, Sprechen, Lesen و Schreiben  تشکیل شده که هر کدوم از این ۴ قسمت ۱۰۰ نمره دارن و نمره قبولی در هر قسمت هم ۶۰ هستش. به طور کلی برای قبول شدن در امتحان های سطح  A2,B1,B2,CAزبان گوته، حداقل باید در سه بخش خواندن، گوش دادن و نوشتن ، ۴۵ درصد نمره را بگیرید و در قسمت مکالمه هم باید ۱۵ درصد نمره را دریافت کنید.

در سطح ابتدایی A1 هم باید حداقل ۳۵ درصد نمره را کسب کنید تا بتوانید در بخش شفاهی آزمون گوته شرکت کنید.

نکته: در صورتی که در یکی از مهارت‌ها نمره زیر ۶۰ بیارین، این امکان وجود داره که در آزمون‌های بعدی فقط همین مهارت رو امتحان بدین.
 

منابع پیشنهادی آزمون

  •  Zertifikat B1 neu – 15 Übungsprüfungen

  •  So geht es noch besser

  •  B Grammatik

پشتیبانی لانرهلدینگ

متقاضی گرامی!

ساعت پاسخگویی پشتیبان به سوالات شما بین 8 الی 16 میباشد.

جهت شنیدن فایل صوتی کلیک کنید

هزینه‌های زندگی در آلمان به فاکتورهای بسیاری بستگی دارد و رقم ثابتی نیست. مثلاً هزینه‌ها در شهرهای بزرگی مثل مونیخ و هامبورگ خیلی بالاست. البته شهر‌های بزرگ از مزیت‌هایی مثل کاریابی ساده‌تر هم برخوردار هستند. از دیگر موارد موثر بر هزینه زندگی در شهرهای آلمان می‌توان به موقعیت جغرافیایی آن اشاره کرد. به طور کلی شهرهای شرقی آلمان شهرهای ارزان‌تری هستند. برای اینکه یک تصویر نسبی نسبت به هزینه‌ها در آلمان داشته باشید به لیست زیر توجه کنید:

  •  بلیط حمل و نقل ماهانه: 58 یورو

  •  اجاره خانه: حدودا از 500 تا 1500 یورو

  •  خوراک: حدودا از 100 تا 300 یورو

  •  اینترنت موبایل: حدودا از 5 تا 20 یورو

  •  تفریح: حدودا از 20 تا 100 یورو

  •  سایر هزینه‌ها: 50 تا 100 یورو

توجه کنید که احتمال دارد دوماه اول هزینه‌های شما از چیزی که فکر می‌کنید بیشتر شود. دلیل اول این است که شما باید مایحتاج اولیه را برای خود خریداری کنید. دلیل دوم این است که احتمالا هنوز مدیریت مالی و نحوه درست خرید کردن در آلمان را یاد نگرفته‌اید. 

تمکن مالی

 سفارت آلمان برای صدور ویزا شرط اثبات تمکن مالی را در نظر گرفته است. به این صورت که شما باید از بانک نامه‌ای تحت عنوان گواهی تمکن مالی بگیرید که نشان دهد هزینه یک سال زندگی (حداقل 13.095 یورو) را در حساب خود دارید. اما متقاضیان مهاجرت کاری -از آنجایی که از ماه اول حقوق دریافت می‌کنند- احتیاجی به ارائه تمکن مالی ندارند.

پشتیبانی لانرهلدینگ

متقاضی گرامی!

ساعت پاسخگویی پشتیبان به سوالات شما بین 8 الی 16 میباشد.

جهت شنیدن فایل صوتی کلیک کنید

افرادی که متأهل هستند و موفق به اخذ ویزای آلمان می‌شوند، می‌توانند برای همسر و فرندان زیر 18 سال خود درخواست ویزای پیوست به خانواده بکنند. لیست مدارکی که  فرد پیوست باید در روز مصاحبه همراه داشته باشد به شکل کامل و دقیق در سایت ویزامتریک موجود است که پیشنهاد می‌کنیم برای اطلاع از آنها به وب سایت رسمی ویزامتریک مراجعه کنید. مهم‌ترین نکته‌ای که باید از ابتدای شروع پروسه مهاجرت داشته باشید، این است که افراد پیوست باید در روز مصاحبه حتما مدرک رسمی A1 زبان آلمانی را تحویل سفارت و ویزامتریک دهند. به همین منظور از قبل باید یادگیری زبان آلمانی و شرکت در آزمون‌های مرتبط را در اولویت قرار دهند. همچنین، حتما آخرین مدرک تحصیلی شخص  باید به زبان آلمانی ترجمه شود.

به طور کلی ویزای پیوست کامل‌ترین نوع اقامت در آلمان است. به این معنی که فرد پیوست از ابتدا اجازه کار تمام وقت و یا تحصیل تمام وقت را دارد. توجه کنین که بعد از استخدام امکان تغییر نوع اقامت شما و همسرتان به اقامت کاری یا بلوکارت وجود دارد.

نکته بعدی راجع به زمان صدور ویزای پیوست است؛ روال بررسی ویزا در آلمان به این صورت است که ابتدا ویزای فرد اصلی مورد بررسی قرار گرفته و در صورتی که صلاحیت فرد اصلی احراز شود پرونده‌های پیوست وی (همسر و فرزند زیر 18 سال) مورد بررسی قرار می‌گیرند. این قضیه ممکن است باعث تأخیر در صدور ویزای پیوست‌ شود. نکته‌ای که ممکن است باعث تسریع در صدور ویزای پیوست شود، مشخص بودن وضعیت اسکان شما در آلمان است. اگر در زمان تشکیل پرونده ویزا، قرارداد خانه یا خوابگاه خانوادگی داشته باشید به احتمال زیاد ویزای همسر و فرزندان شما سریع‌تر صادر خواهد شد.

افرادی که برای ویزای کاری کشور آلمان اقدام می‌کنند این شانس را دارند که با اخذ تاییدیه فست ترک، کاملا همزمان با خانواده خود به آلمان مهاجرت کنند. در ادامه فست ترک را به صورت کامل برای شما توضیح خواهیم داد.

پشتیبانی لانرهلدینگ

متقاضی گرامی!

ساعت پاسخگویی پشتیبان به سوالات شما بین 8 الی 16 میباشد.

جهت شنیدن فایل صوتی کلیک کنید

کارفرمایی که می‌پذیرد با صرف نظر از زمان و هزینه نیرویی را از خارج از اتحادیه اروپا استخدام کند، قطعا نیروی کار متخصص و با تجربه می‌خواهد. شما به عنوان یک متخصص و متقاضی مهاجرت کاری به آلمان، باید حداقل 3 الی 4 سال سابقه کاری داشته باشید و بتوانید ثابت کنید که تجربه فعالیت در این حوزه را داشته و تازه‌کار نیستید. البته، میزان سابقه کار مورد نیاز ممکن است برای هر حوزه شغلی متفاوت باشد.
فرد متقاضی احتیاج به مدارکی برای اثبات سابقه کار خود به کارفرما و سفارت دارد. رزومه شما مهم‌ترین مدرک شما در این مسیر است.شما می‌توانید سابقه بیمه ارائه دهید یا ارائه مدارکی چون گواهی کار به همراه مهر شرکتی که در آن مشغول به کار بوده‌اید را در نظر بگیرید.

پشتیبانی لانرهلدینگ

متقاضی گرامی!

ساعت پاسخگویی پشتیبان به سوالات شما بین 8 الی 16 میباشد.

جهت شنیدن فایل صوتی کلیک کنید

مدرک زبان

در مورد مدرک زبان و سطوح مختلف آن در مراحل قبلی مفصل صحبت کرده‌ایم. در این بخش یک ‌بار دیگر به صورت مختصر مدرک زبان لازم برای گرفتن پذیرش را با هم مرور می‌کنیم.

مدرک زبان آلمانی:

اگر قصد تحصیل به زبان آلمانی دارید:

مدرک A1: اخذ مدرک این سطح برای افرادی که قصد دارند به صورت پیوست به همسر مهاجرت کنند الزامیست.

مدرک B1: حداقل سطح لازم برای اخذ پذیرش مشروط به زبان. اخذ این مدرک را به همه توصیه می‌کنیم؛ البته بعد از آن نیز دست از تلاش نکشید و تا زمانی که ایران هستید خواندن زبان را ادامه دهید.

مدرک B2: حداقل سطح لازم برای دانشجویان مشمول سربازی سطح B2 است. توجه کنید که در اکثر موارد حتی این سطح هم برای شروع مستقیم دانشگاه کافی نیست، مگر در بعضی رشته‌ها و دانشگاه‌های خاص. یعنی با مدرک ب۲ هم می‌توانید پذیرش مشروط به کورس زبان گرفته و ادامه زبان آلمانی را در آلمان بخوانید.

مدرک تست داف ۴ معادل C1: این سطح برای اخذ پذیرش مستقیم کافیست. درباره آزمون تست داف و آزمون های هم تراز در مراحل قبلی صحبت کرده‌ایم.

 

مدرک انگلیسی:

سطح لازم برای رشته‌های انگلیسی زبان متفاوت است و حتما باید در سایت دانشگاه مقصد چک شود. اما به طور کلی از نمره آیلتس ۵.۵ شروع و بعضا تا نمره ۷ هم ممکن است لازم باشد. اگر می‌خواهید با خیال راحت اپلای کنید، بهتر است حداقل نمره ۶.۵ در آزمون آیلتس داشته باشید. با این نمره ایلتس می‌توانید برای ۹۰٪ دانشگاه‌ها اپلای کنید. به جز ایلتس، مسلما آزمون تافل هم مانند آیلتس مورد قبول همه دانشگاه‌های آلمان است. اما در مجموع از آنجا که شرایط پذیرش دانشگاه‌ها متفاوت است اکیدا توصیه می‌کنیم حتما وب سایت رسمی دانشگاه مور نظر خود را چک کنید.

پشتیبانی لانرهلدینگ

متقاضی گرامی!

ساعت پاسخگویی پشتیبان به سوالات شما بین 8 الی 16 میباشد.

جهت شنیدن فایل صوتی کلیک کنید

از اولین و مهم‌ترین مدارکی که جهت مهاجرت کاری به آلمان باید ارائه شود ریز نمرات رسمی و دانشنامه است. اما متاسفانه گرفتن دانشنامه در ایران قضیه بسیار زمان‌بر و پیچیده‌ای دارد و معمولا یکی از حالت‌های زیر پیش می‌آید:

  •  اگر فرد در دانشگاه غیر انتفاعی و آزاد تحصیل کرده و بلافاصله بعد از فارغ التحصیلی درخواست گرفتن دانشنامه خود را داشته باشد، معمولا حدود 9 ماه طول می‌کشد تا این گواهی را دریافت کند. اما این زمان زیادی است؛ چرا که تا زمان دریافت دانشنامه به احتمال زیاد فرد ددلاین دانشگاه‌ها را از دست می‌دهد.

  •  اگه فرد مشمول سربازی باشد پس از فارغ التحصیلی تا زمان مشخص نشدن وضعیت سربازی وی نه تنها به او دانشنامه نمی‌دهند بلکه حتی مدرک موقت هم به فرد داده نمی‌شود.

  •  اگر فرد فارغ التحصیل از دانشگاه دولتی باشد تا زمانی که مدت تعهد به خدمت خود را نگذراند نمی‌تواند مدرک خود را آزاد کند. مگر از طریق نامه عدم کاریابی.


ما به مشمولین سربازی توصیه می‌کنیم که تا قبل از فارغ‌التحصیلی ریزنمرات رسمی قابل ترجمه خود را از دانشگاه بگیرند تا مشکلی برای پروسه مهاجرت آن‌ها پیش نیاید. اما به صورت کلی برای آزادسازی مدرک از دانشگاه دولتی 3 راه وجود دارد.

  •  آزاد سازی مدرک با پرداخت هزینه

  •  آزاد سازی مدرک از طریق عدم کاریابی

  •  آزاد سازی مدرک با ارائه سابقه بیمه

که هر کدام از این سه مورد را به طور مفصل در مقاله آزادسازی مدرک تحصیلی توضیح داده‌ایم.

پشتیبانی لانرهلدینگ

متقاضی گرامی!

ساعت پاسخگویی پشتیبان به سوالات شما بین 8 الی 16 میباشد.

جهت شنیدن فایل صوتی کلیک کنید

برای دریافت ویزای کار آلمان از طریق جاب آفر، باید مدارک کاملی را به اداره مهاجرت ارائه دهید. مهم‌ترین مدارک مورد نیاز برای جاب آفر آلمان عبارتند از:

  1. فرم‌های درخواست: فرم‌های مربوط به درخواست ویزای کار باید به طور کامل پر شده و امضاء شوند.

  2. بوربونگ: یک نوع از درخواست است که شما برای یک شغل یا یک فرصت آموزشی می‌فرستید. هدف از بوربونگ این است که شما خود را به عنوان یک نامزد مناسب برای سازمان مورد نظر معرفی کنید. یک بوربونگ معمولاً شامل چند قسمت است:

  •  (Anschreiben): نامه‌ای که در آن شما خودتان را معرفی می‌کنید و علاقه‌مندی خود را به شغل یا فرصت مورد نظر بیان و توانایی‌ها و تجارب خود را که با نیازهای سازمان همخوانی دارند نشان می‌دهید.

  •  (Lebenslauf): رزومه‌ای که در آن شما سوابق تحصیلی، حرفه‌ای و فعالیت‌های دیگر خود را به صورت خلاصه و منظم بنویسید.

  •  (Zeugnisse und Nachweise): مدارک تاییدی که در آن شما گواهینامه‌ها، گزارشات، توصیه‌نامه‌ها و سایر اسناد مربوط به شغل یا فرصت مورد نظر را پیوست کنید.

  •  دو قطعه عکس: عکس‌ها باید به اندازه عکس پاسپورتی و مطابق با استانداردهای تعیین شده باشند.

  •  پاسپورت ملی معتبر: پاسپورت شما باید حداقل ۶ ماه اعتبار داشته باشد.

  •  تاییدیه محل سکونت: مدرکی که نشان دهنده محل سکونت شما باشد، مانند گواهینامه رانندگی یا قبض خدماتی به نام شما.

  •  بیمه سلامت:  بیمه درمانی معتبر که نشان دهد شما در مدت اقامت خود در آلمان پوشش بیمه‌ای دارید.

  •  قرارداد کاری یا جاب آفر: قرارداد کاری یا جاب آفر با جزئیات حقوق ناخالص سالانه و شرح دقیق شغل در آلمان.

  •  تایید آژانس کار فدرال (در صورت نیاز): در برخی موارد، ممکن است نیاز به تایید آژانس کار فدرال آلمان (Bundesagentur für Arbeit) داشته باشید.

  •  رزومه کاری دقیق: رزومه‌ای که شامل تمام تجارب کاری، تحصیلات و مهارت‌های شما باشد.

  •  مدارک تحصیلی و گواهی نامه ها: مدارک تحصیلی و گواهینامه‌های مربوط به صلاحیت شما (مانند دیپلم، مدرک دانشگاهی یا گواهینامه‌های حرفه‌ای).

  •  انگیزه نامه: نامه‌ای که در آن هدف و مدت اقامت خود را توضیح دهید.

  •  اثبات عدم وجود سابقه کیفری: گواهی عدم سوء پیشینه که نشان دهد شما هیچ سابقه کیفری ندارید.

  •  مدرکی مبنی بر پرداخت هزینه ویزا : رسید پرداخت هزینه درخواست ویزا


برای دریافت ویزای جاب آفر آلمان، شما باید هزینه مربوط به درخواست ویزا را قبل از روز مصاحبه پرداخت کنید. این هزینه برای بررسی و پردازش نوع ویزای شما ضروری است. اگر قصد دارید به صورت طولانی مدت در آلمان اقامت داشته و مشغول به کار شوید، باید مبلغ 75 یورو را جهت دریافت ویزای کاری پرداخت کنید.
علاوه بر هزینه ویزا، باید هزینه‌های جانبی دیگر را نیز در نظر داشته باشید، مانند هزینه‌های مربوط به تهیه مدارک، ترجمه اسناد، بیمه سلامت، و هزینه‌های سفر. همچنین، در صورتی که ویزای شما رد شود، هزینه‌های پرداختی استرداد نخواهند شد. اگر تصمیم به پس گرفتن درخواست خود داشته باشید، باز هم مبلغ پرداختی به شما بازگردانده نخواهد شد.
شما باید همیشه نامه درخواست و رزومه خود را به زبان آلمانی ارسال کنید. مگر اینکه درخواست خود را برای موقعیتی ارائه کرده باشید که نیازی به زبان آلمانی نداشته باشد. شما می‌توانید از یک دوست یا متخصص برای کمک در نوشتن درخواست کار بهره‌مند شوید.
توجه داشته باشید که بسته به شرایط خاص هر فرد و شغل مورد نظر، ممکن است مدارک دیگری نیز مورد نیاز باشد .

پشتیبانی لانرهلدینگ

متقاضی گرامی!

ساعت پاسخگویی پشتیبان به سوالات شما بین 8 الی 16 میباشد.

جهت شنیدن فایل صوتی کلیک کنید

ترجمه مدارک شما برای سفارت باید تنها به زبان آلمانی باشد. این نکته مهم را فراموش نکنید تا مجبور به ترجمه دوباره نشوید. برای اینکه تمامی مدارک اصطلاحاً ترجمه رسمی شوند، باید ابتدا به تأیید سازمان مربوطه برسند؛ بر فرض مثال، مدرک دیپلم و پیش دانشگاهی باید مهر تأیید اداره آموزش و پرورش منطقه، آموزش پرورش کل و تأییدیه تحصیلی را داشته باشد. اگر در دانشگاه آزاد تحصیل کرده‌اید، باید باید مهر سازمان مرکزی دانشگاه آزاد در ریزنمرات و دانشنامه شما درج شود. اگر در دانشگاه سراسری تحصیل کرده‌اید، مدارک شما باید تاییدیه وزارت علوم را داشته باشد. قبل از ارسال مدارک خود برای ترجمه دقت کنید که اگر فارغ التحصیل دانشگاه سراسری هستید از طریق سامانه سجاد و اگر فارغ التحصیل دانشگاه آزاد هستید از طریق اداره مرکزی دانشگاه آزاد تأییدیه‌های لازم را دریافت کنید.

بعد از گرفتن تأییدیه‌ها می‌توانید به یک دارالترجمه مطمئن مراجعه کنید. ترجمه رسمی معمولاً کمتر از ۲ هفته به طول می‌انجامد. ترجمه رسمی یعنی این که مهر دادگستری و وزارت امورخارجه در ترجمه مدارک شما درج شود. این کار توسط خود دارالترجمه در قبال مبلغ معینی انجام می‌شود اما اگر تمایل به پرداخت هزینه ندارید می‌توانید شخصا نسبت به دادگستری و وزارت امور خارجه مراجعه کنید.
 

  •  حتماً بعد از ترجمه مدارک با دقت آن‌ها را چک کنید. زیرا گاهی ممکن است اشتباهات سهوی رخ داده باشد؛ مثلاً نمره‌ها یا واحد‌ها را اشتباه وارد کرده باشند. همینطور حتماً دقت کنید که نام شما مطابق با پاسپورتتان درج شده باشد.

  •  تنها مدارک اصلی تحصیلی و شناسایی شما احتیاج به ترجمه رسمی دارند. (گواهی کار یا گواهی کارآموزی احتیاج به ترجمه رسمی ندارند). اگر گواهی شما به زبان فارسی صادر شده می‌توانید آن را ترجمه کنید اما نیاز به تاییدیه دادگستری و امور خارجه نیست.

  •  اعتبار ترجمه‌های عادی یک‌ ساله است.

پشتیبانی لانرهلدینگ

متقاضی گرامی!

ساعت پاسخگویی پشتیبان به سوالات شما بین 8 الی 16 میباشد.

جهت شنیدن فایل صوتی کلیک کنید

یکی دیگر از مدارکی که حتما برای مهاجرت احتیاج دارید پاسپورت یا گذرنامه است. در صورتی که مشمول سربازی هستید، حتما پیش از فارغ التحصیلی نسبت به اخذ پاسپورت خود اقدام کنید.
 

راه اول: پروسه آنلاین

خوشبختانه جدیداً اکثر مراحل اینترنتیست و شما به راحتی می‌توانید بدون نیاز به مراجعه حضوری پاسپورت خود را بگیرید. به این منظور، ابتدا باید وارد سایت egozar.epolice.ir شوید و در قسمت خدمات الکترونیک نام کاربری و رمز عبور خود را وارد کنید. نام کاربری شما کد ملی و رمز عبور هم کد سخای شماست. کد سخا را می‌توانید با مراجعه حضوری به پلیس +10 دریافت کنید. بعد از ورود به سیستم می‌توانید وضعیت کلی خدمت خود را نیز چک کنید.

به منظور اخذ مجوز خروج بر روی «خروج از کشور» کلیک کنید. در این مرحله باید یک فرم پر کنید که حاوی اطلاعاتی مثل هدف سفر، کشور مقصد و زمان ورود و خروج شماست. بعد از تکمیل فرم مبلغ مشخصی برای ثبت درخواست واریز می‌کنید تا نامه درخواست شما جهت تایید برای دانشگاه ارسال شود. بعد از تایید دانشگاه باید شماره حساب بانک سپه خود را در فرم اینترنتی بنویسید. بعد از ثبت شماره حساب در سایت می‌توانید مبلغ وثیقه را آنلاین واریز کنید.
 

راه دوم: رجوع به پلیس+10

معمولا این پروسه دریافت گذرنامه زیر یک هفته طول می‌کشد.

پشتیبانی لانرهلدینگ

متقاضی گرامی!

ساعت پاسخگویی پشتیبان به سوالات شما بین 8 الی 16 میباشد.

جهت شنیدن فایل صوتی کلیک کنید

رزومه از مهم‌ترین مدارک شماست که هم به کارفرما و هم به سفارت باید ارائه دهید. رزومه، C.V یا به قول آلمانی ها Lebenslauf، معرفی نامه‌ای شامل سوابق تحصیلی، تجربیات کاری و مهارت‌های شماست، به‌ طوری ‌که مخاطب بتواند در کوتاه‌ترین زمان ممکن، اطلاعاتی حائز اهمیت درباره شما را به ‌دست آورد.

رزومه از نظر ظاهری فرمت مشخصی ندارد. این هنر شماست که بتوانید برای مقاصد مختلف، رزومه‌های مختلف بنویسید. توجه داشته باشید رزومه‌ای که شما برای استخدام در یک شرکت ارائه می‌دهید نباید با رزومه تحصیلی شما یکسان باشد. شرح وظایف شما در شرکت‌های مختلف به بیان مناسب می‌تواند اهمیت ویژه‌ای داشته باشد. حتماً سعی کنید مدارکی یکسان با دانشگاه را به سفارت تحویل دهید. اگر گپ تحصیلی طولانی دارید، حتما باید این گپ را با دلیل قابل قبولی توجیه کنید که بهترین راه ارائه سابقه کار است. این موضوع باید حتما هم داخل رزومه و هم در قالب یک نامه روی سربرگ یک شرکت با عنوان گواهی کار به سفارت ارائه شود.  در نظر داشته باشید که طبق قانون جدید سفارت، رزومه حتما باید به زبان آلمانی نوشته شود!

بخش‌های اصلی یک رزومه‌:

  •  اطلاعات شخصی

  •  سوابق تحصیلی

  •  تجارب کاری

  •  مهارت‌ها و دوره‌های تخصصی

  •  دانش زبانی

  •  سوابق پژوهشی

  •  تفریحات (اختیاری)


بخش اطلاعات شخصی شامل موارد زیر است:

  •  نام و نام خانوادگی

  •  شماره تماس

  •  آدرس ایمیل

  •  آدرس محل سکونت

  •  تاریخ و مکان تولد

  •  تمام راه‌های ارتباطی‌ای که دارید؛ مثل لینکدین. به خصوص برای افرادی که قصد مهاجرت کاری دارند. در رزومه‌هایی که برای کشورهای اروپایی ارائه می‌دهید، در قسمت اطلاعات شخصی ترجیحاً از عکس خود استفاده کنید. همچنین، بهتر است از عکس پرسنلی استفاده نکنید. یک عکس سه‌رخ با یک لبخند حرفه‌ای می‌تواند گزینه خوبی برای رزومه شما باشد.


بخش سوابق تحصیلی شامل موارد زیر است:
این بخش برای افراد متقاضی مهاجرت تحصیلی بسیار مهم‌تر از سوابق کاریست. پس حتما باید قبل از سوابق کاری آورده شود. زمان تحصیل، مقطع تحصیلی، رشته تحصیلی، معدل، دانشگاه، و حتی عنوان پایان‌نامه یا پروژه پایانی باید در این قسمت نوشته شوند. برای ارائه سوابق تحصیلی از دبیرستان شروع کنید و تا آخرین مقطع تحصیلی خود را در رزومه قید کنید. فراموش نکنید که این سوابق تحصیلی حتماً باید با یک فرمت باشند، به عنوان مثال همه تاریخ‌هایی که می‌نویسید ترکیبی باشند از ماه و سال به این شکل: اکتبر 2015 الی اکتبر 2017. همچنین، می‌توانید نمرات خود را هم به سیستم آلمانی و هم به سیستم ایرانی بنویسید؛ به این ترتیب:

  •  سیستم آلمانی: 15 (von 20)

  •  سیستم ایرانی: 15 (out of 20)


بخش تجارب کاری شامل موارد زیر است:

  •  عناوین کاری‌

  •  تاریخ فعالیت

  •  نام شرکت

  •  دوره‌های کارآموزی‌ که گذرانده‌اید (در آلمان از اهمیت بالایی برخوردار است)

  •  شرح وظایف با جزئیات


بخش مهارت‌ها و دوره‌های تخصصی شامل موارد زیر است:

  •  مهارت‌های خودآموخته

  •  دوره‌های گذرانده شده

  •  نرم افزارها


بخش دانش زبانی شامل موارد زیر است:
در این قسمت فارسی به عنوان زبان مادری ذکر شده و دانش زبان‌های دیگه در ادامه نوشته می‌شود. به عنوان مثال، زبان آلمانی سطح B1. هر زبانی با هر سطح دانشی را می‌توانید در این قسمت قید کنید. تنها نکته مهم عنوان کردن سطح شما در کنار نام آن زبان است.

بخش سوابق پژوهشی شامل موارد زیر است:
عناوین مقالات، سال چاپ، تالیفات، ترجمه‌، تأیید و هر سابقه پژوهشی دیگری در این قسمت نوشته می‌شود. اگر کنفرانس تخصصی‌، دوره خاص یا پروژه مشخصی را کار کرده‌اید در این بخش باید آن‌ها را عنوان کنید. باید بنویسید. این بخش مهم‌ترین قسمت  برای دانشجویان مقطع دکتراست.

بخش تفریحات شامل موارد زیر است:
این بخش الزامی نیست. اما اگر مایلید می‌توانید فعالیت‌های مورد علاقه خود مثل کتاب خواندن، سفر رفتن و یا هر چیز دیگری را در این بخش قید کنید.

نکات تکمیلی

  •  رزومه‌ خود را باید بارها بازخوانی کنید.

  •  از طراحی درست و فونت‌های رسمی مناسب استفاده کنید. مثل رسمی Arial یا فونت‌هایی مثل Calibri و New Time Roman.

  •  در نوشتن رزومه همیشه صادق باشید.

  •  اگر باید فایل رزومه را جایی ارسال کنید حتماً به فرمت PDF این کار را انجام دهید.

  •  به هیچ عنوان با گوگل ترنسلیت ترجمه نکنید. اگر هنوز دانش زبانی کافی برای این کار ندارید، از دوستان یا اساتید خود کمک بگیرید. 

  •  سایت Lebenslauf.com برای کسانی که قصد دارند رزومه خود را به زبان آلمانی بنویسند و خروجی سریع و نسبتا معقولی داشته باشند مناسب است. کافیست اطلاعات خود را وارد کنید و در نهایت خروجی PDF بگیرید. قالب‌های آماده ورد هم گزینه خوبی برای آماده‌سازی رزومه هستند. مثلا در قسمت search for online templates  کلمه cv را سرچ و قالب مورد نظرتان را انتخاب کنید.

  •  افرادی که مایل به نوشتن رزومه انگلیسی هستند هم می‌توانند در مرورگر وب cv online free را سرچ کنند و از بین گزینه‌ها انتخاب کنند.

  •  شما حتی در صورت گرفتن پذیرش به زبان انگلیسی هم باید رزومه و انگیزه نامه خود را به زبان آلمانی آماده کنید و تحویل سفارت دهید.

پشتیبانی لانرهلدینگ

متقاضی گرامی!

ساعت پاسخگویی پشتیبان به سوالات شما بین 8 الی 16 میباشد.

جهت شنیدن فایل صوتی کلیک کنید

انگیزه نامه یا Motivation Letter یا Motivationsschreiben همانطور که از نامش مشخص است، نامه‌ایست که انگیزه شما را به خواننده نشان می‌دهد (در بحث مهاجرت تحصیلی، طرف مقابل شما می‌تواند دانشگاه یا سفارت باشد) انگیزه نامه از مدارک بسیار تعیین کننده و مهم در مسیر مهاجرت شماست.
 

ساختار انگیزه نامه

از نظر ساختاری یک انگیزه نامه استاندارد از مشخصات شخص، آدرس (اختیاری) ، مقدمه، متن اصلی و خاتمه تشکیل شده‌است.
 

محتوای انگیزه‌نامه

از نظر محتوا انگیزه‌نامه باید به صورت زیرکانه و منطقی جواب این سوالات را بدهد:

  •  چرا آلمان؟

  •  چرا این شغل؟

  •  چرا این شرکت؟

  •  چرا شرکت باید شما را استخدام کند؟

  •  چه تجربیات و توانایی‌هایی دارید؟

  •  آینده کاری خود را چگونه می‌بینید؟

برای نگارش انگیزه نامه باید اول اشاره کنید که چه توانایی‌ها و تجربیاتی دارید. چرا کشور آلمان را انتخاب کردین؟ (این قسمت برای سفارت از اهمیت بالایی برخوردار است)، چرا این شرکت را انتخاب کردید؟ (نشان دهید که به صورت رندوم این کمپانی را انتخاب نکرده‌اید)، آینده کاری خود را چطور می‌بینید و برنامه شما برای آینده چیست؟
 

زبان انگیزه نامه:

زبان انگیزه نامه ترجیحاً به همان زبانی که پذیرش گرفته‌اید باشد. اما برای سفارت حتماً باید به زبان آلمانی ترجمه کنید.
 

ظاهر و طول انگیزه نامه:

بهتر است مانند رزومه از فونت‌های رسمی استفاده کنید؛ به طور مثال فونت رسمی Arial یا New Times Roman با اندازه فونت 12 معمولا استاندارد و رایج هستند. اگر خواستید مشخصات شخصی خود را بنویسید، در قسمت بالا سمت راست صفحه میتوانید مواردی مانند نام و نام خانوادگی، آدرس و شماره تماس خود را عنوان کنید. اگر به زبان آلمانی می‌نویسید، در ابتدا از جمله Sehr geehrte Damen und Herren و در انتها Mit freundlichen Grüßen استفاده کنید و اگر به زبان انگلیسی می‌نویسین با جمله Dear sir or madam یا  To Whom it May Concern شروع کرده و با عبارت Yours faithfully متن خود را به اتمام برسانید.

حتماً بین بخش‌های مختلف پاراگراف‌بندی کنید؛ یک انگیزه نامه استاندارد معمولا بین 500 تا 750 کلمه دارد. نباید انقدر طولانی نوشته شود که خواندن آن از حوصله فرد خارج باشد. همچنین، نباید هم انقدر کوتاه باشد که بی‌انگیزگی شما را برساند.
 

 نکات کلیدی:

  •  انگیزه نامه نباید تکرار رزومه شما باشد، بلکه باید نکاتی که نتوانسته‌اید در قالب رزومه عنوان کنید را در انگیزه‌نامه عنوان کنید.

  •  روی توانایی‌ها و اهداف خود تاکید کنید اما بزرگنمایی نکنید! 

  •  به هیچ عنوان کپی نکنین. هیچ چیزی بیشتر از این نشانه بی‌انگیزه بودن شما نیست! نمونه‌های موجود در اینترنت را بخوانید فقط برای این که ایده بگیرید؛ اما حتی یک جمله هم کپی نکنید. این کار می‌تواند باعث ریجکت شدن شما شود.

  •  حتماً بعد از اتمام نگارش انگیزه نامه، آن را به یکی از استادهای زبان یا یکی از دوستانتان که دانش زبان خوبی دارد بفرستید و از او بخواهید متن را برای شما تصحیح کند.

  •  این که ایران را با آلمان مقایسه کنید بسیار خوب است. اما به هیچ عنوان ایران را تخریب نکنید. سعی کنید از جملاتی استفاده کنید که به نوعی تعریف از آلمان باشد نه تخریب ایران.

  •  این که مثلاً یکی از اقوام شما در آلمان است اصلا دلیل خوبی برای مهاجرت شما نیست. پس از این جمله‌ها در انگیزه‌نامه خود ننویسید.

پشتیبانی لانرهلدینگ

متقاضی گرامی!

ساعت پاسخگویی پشتیبان به سوالات شما بین 8 الی 16 میباشد.

جهت شنیدن فایل صوتی کلیک کنید

اگر قصد دارید برای دریافت جاب آفر آلمان اقدام کنید، ابتدا باید بررسی کنید که حرفه شما نظام‌مند است یا غیرنظام‌منداین دو دسته تفاوت‌های مهمی دارند:

مشاغل تحت نظارت  (Regulated Professions)
این مشاغل تحت قوانین خاصی تنظیم شده‌اند و برای اشتغال در آن‌ها، تنها تأییدیه ZAB کافی نیست. شما باید مدارک تحصیلی خود را از طریق فرآیند  Anerkennung (معادل‌سازی رسمی) تأیید کنیدمشاغل زیر نمونه‌هایی از مشاغل تحت نظارت در آلمان هستند:

  •  پزشکی

  •  پرستاری

  •  معلمی

  •  وکالت


مشاغل مستقل  (Non-regulated Professions)
برای این مشاغل، نیازی به معادل‌سازی رسمی مدارک (Anerkennung) ندارید و می‌توانید از ZAB گواهی تطبیق مدرک تحصیلی) برای اثبات صلاحیت علمی خود استفاده کنید. برخی از این مشاغل شامل موارد زیر هستند:

  •  زیست‌شناسی

  •  اقتصاد

  •  متخصص علوم کامپیوتر


تفاوت ZAB و  Anerkennung
اگر شغل شما تحت نظارت نیست (مستقل) → تأییدیه ZAB کافی است.
اگر شغل شما تحت نظارت است → باید از طریق Anerkennung مدارک خود را به رسمیت برسانید.

 Anerkennung چیست؟
 Anerkennung یا به رسمیت شناختن مدارک تحصیلی در آلمان، فرآیندی است که توسط دولت فدرال آلمان مدیریت می‌شود. این تأییدیه تحت قوانین وزارت آموزش و تحقیقات فدرال (BMBF) انجام می‌شود و مدارک شما را به‌صورت رسمی با مدارک آلمانی معادل‌سازی می‌کند.

جمع‌بندی:

  •  برای مشاغل تحت نظارت مثل پزشکی و پرستاری Anerkennung لازم است.

  •  برای مشاغل مستقل مثل علوم کامپیوتر و اقتصاد ZAB کافی است.

 
 
اداره مرکزی آموزش‌های خارجی آلمان (ZAB) مسئول ارزیابی و معادل‌سازی مدارک تحصیلی خارجی در آلمان است. این اداره مدارک تحصیلی شما را بررسی کرده و معادل آن‌ها را در سیستم آموزشی آلمان تعیین می‌کند.

چه زمانی به ارزیابی مدارک تحصیلی نیاز است؟
اگر مدرک تحصیلی شما در سایت آنابین (anabin) موجود نباشد یا نیاز به تأیید رسمی داشته باشد، باید برای دریافت “گواهی تطبیق” (Statement of Comparability)  از ZAB اقدام کنید. این گواهی به کارفرمایان و نهادهای آلمانی کمک می‌کند تا معادل مدرک شما را بهتر درک کنند.

مراحل دریافت گواهی تطبیق از  ZAB

  1. بررسی سایت آنابین:  ابتدا بررسی کنید که مدرک شما در این سایت در چه وضعیتی قرار دارد.

  2. تهیه مدارک مورد نیاز: شامل مدارک تحصیلی، ریزنمرات و ترجمه‌های رسمی آن‌ها.

  3. ارسال درخواست به :ZAB  در این مرحله فرم های مربوطه را پر کرده و به همراه مدارک لازم و پرداخت هزینه 150 یورو درخواست خود را به سازمان مربوطه ارسال می‌کنید.

  4. انتظار برای ارزیابی: فرآیند ارزیابی ممکن است چندین هفته تا چند ماه طول بکشد.

دریافت این گواهی برای افرادی که قصد کار در آلمان را دارند، به‌ویژه در مشاغل مشاغل مستقل در آلمان (Non-regulated Profession) ضروریست؛ زیرا به کارفرمایان اطمینان می‌دهد که مدرک تحصیلی شما با استانداردهای آلمانی مطابقت دارد.

پشتیبانی لانرهلدینگ

متقاضی گرامی!

ساعت پاسخگویی پشتیبان به سوالات شما بین 8 الی 16 میباشد.

جهت شنیدن فایل صوتی کلیک کنید

انرکنونگ (Anerkennung) به فرآیند تأیید و معادل‌سازی مدارک تحصیلی و حرفه‌ای خارجی در آلمان اشاره دارد. این فرایند برای افرادی که قصد دارند از مدارک تحصیلی یا حرفه‌ای خود برای کار، تحصیل یا دریافت اقامت در آلمان استفاده کنند، ضروری است. هدف از انرکنونگ این است که مدرک تحصیلی یا مهارت حرفه‌ای کسب‌شده در خارج از آلمان با استانداردهای آلمانی مطابقت داده شود تا فرد بتواند به‌طور قانونی در آلمان کار یا ادامه تحصیل دهد.

فرآیند انرکنونگ
فرآیند معادل‌سازی مدارک تحصیلی و حرفه‌ای در آلمان بسته به نوع مدرک و حرفه، شامل مراحل مختلفی است. برخی از حرفه‌ها در آلمان تنظیم‌شده (Regulated Professions) هستند، به این معنا که فرد بدون معادل‌سازی مدارک و دریافت تأییدیه رسمی نمی‌تواند در آن حرفه فعالیت کند. برخی از این مشاغل شامل: پرستاران، حوزه پزشکی و کادر درمان هستند.

مراحل انرکنونگ

  •  بررسی مدارک و انتخاب مرجع مرتبط: ابتدا باید مشخص کنید که آیا حرفه شما تنظیم‌شده (Regulated Professions) است یا خیر و کدام مرجع مسئول معادل‌سازی مدارک شما است. برای حرفه‌های تنظیم‌شده، معمولاً اتاق‌های صنایع، اتاق بازرگانی، یا وزارت بهداشت مسئول معادل‌سازی هستند.

  •  ارسال مدارک: پس از تعیین مرجع مربوطه، باید مدارک تحصیلی و حرفه‌ای خود را برای بررسی ارسال کنید. مدارک معمولاً شامل ترجمه رسمی مدارک، ریز نمرات، و سوابق حرفه‌ای است.

نکته: قبل از پر کردن فرم اپلیکیشن جهت تایید مدارک شما باید سوالاتی درخصوص وضعیت مالی خود را پاسخ دهید.

  •  بررسی و ارزیابی: مرجع مسئول پس از دریافت مدارک، آن‌ها را بررسی کرده و با مدارک معادل در آلمان مقایسه می‌کند. اگر مدارک شما کامل باشد و معیارهای لازم را برآورده کند، تأییدیه معادل‌سازی یا انرکنونگ صادر می‌شود.

  •  دریافت تأییدیه: اگر مدارک شما با مدارک آلمانی معادل باشد، می‌توانید تأییدیه انرکنونگ را دریافت کنید. در صورت وجود تفاوت‌هایی میان مدارک شما و مدارک آلمانی، ممکن است لازم باشد دوره‌های آموزشی تکمیلی یا آزمون‌های معینی را بگذرانید.


مدارک و اقدامات لازم
برای انجام فرایند انرکنونگ، شما باید مدارک زیر را آماده و ارسال کنید:

  •  مدرک تحصیلی یا گواهی حرفه‌ای: ترجمه رسمی مدارک توسط دارالترجمه رسمی به زبان آلمانی.

  •  ریز نمرات و سوابق تحصیلی: ترجمه شده و مهر تأییدیه از مرجع مربوطه.

  •  سابقه کار: در صورت درخواست، گواهی تجربه کاری مرتبط نیز باید ارسال شود.

  •  کپی پاسپورت: جهت احراز هویت.

  •  رزومه: به زبان آلمانی

  •  عکس پرسنلی: مشابه عکس مورد نیاز برای درخواست ویزا یا کارت اقامت.

البته، بسته به مرجع مسئول معادل‌سازی مدارک شما ممکن است ارسال مدارک دیگری جهت تایید لازم باشد. پس از پر کردن اپلیکیشن و فرستادن مدارک حداکثر ظرف مدت 1 ماه برای شما یک ایمیل ارسال میشود که تایید میکند مدارک به حوزه مربوطه ارسال شده است همچنین چنانچه نیاز باشد که شما مدارک دیگری ارسال کنید به شما در همین پیام اعلام می‌شود. اگر مدارک شما کامل و دقیق باشد بعد از مدت 3 تا 4 ماه شما پیام نتیجه بررسی مدارک یا (recognition notice) به شما ابلاغ خواهد شد البته اگر مدارک شما کافی نباشد و نیاز باشد که شما دوره هایی بگذرانید ممکن است این مرحله بیشتر طول بکشد.

نکته: اگر شما آیا از اتحادیه اروپا (EU)، منطقه اقتصادی اروپا (EEA) یا سوئیس باشید می‌توانید برای کارت حرفه‌ای اروپا (EPC) در مشاغل زیر درخواست دهید: داروساز، راهنمای کوهستان، مشاور املاک، پرستار عمومی و فیزیوتراپیست. همچنین، می‌توانید درخواست EPC را از طریق وب‌سایت اتحادیه اروپا ارسال کنید و در این صورت، دیگر نیازی به درخواست جداگانه برای تأیید صلاحیت حرفه‌ای نخواهید داشت.
 

این‌ها نتایجیست که ممکن است به شما اعلام شود:

  •  تأیید صلاحیت (Recognition): مدرک حرفه‌ای شما معادل شغل مرجع در آلمان است و شما میتوانید سایر الزامات برای مجوز کار را برآورده ‌کنید، مانند مهارت ‌های زبانی

  •  عدم تأیید صلاحیت (No Recognition): مدرک حرفه‌ای شما معادل است، اما شما سایر الزامات برای مجوز کار را برآورده نمی‌کنید.

  •  عدم تأیید صلاحیت (No Recognition): مدرک حرفه‌ای شما معادل نیست و تفاوت‌های قابل توجهی بین مدرک شما و شغل مرجع در آلمان وجود دارد. البته در بسیاری از موارد ممکن است همچنان بتوانید تأیید صلاحیت را دریافت کنید، مثلاً از طریق اقدامات جبرانی. انواع مختلفی از اقدامات جبرانی وجود دارند. برخی از این اقدامات عبارتند از:

1. دوره تطبیق  (Adaptation period)
2. آزمون شایستگی  (Aptitude test)
3. آزمون سطح دانش (Knowledge test)


هزینه‌های فرایند انرکنونگ
هزینه‌های معادل‌سازی مدارک در آلمان بسته به حرفه و مرجع مربوطه متغیر است. هزینه‌های اولیه معمولاً شامل:
هزینه بررسی مدارک: این هزینه معمولاً بین 100 تا 600 یورو متغیر است. برای برخی حرفه‌های تخصصی مانند پزشکی و پرستاری، هزینه‌ها ممکن است بیشتر باشد.
هزینه ترجمه: ترجمه رسمی مدارک تحصیلی و حرفه‌ای یکی از بخش‌های این فرایند است و بسته به پیچیدگی مدارک، این هزینه می‌تواند از متغیر باشد.
هزینه‌های دیگر: در صورت نیاز به آزمون‌های تکمیلی یا دوره‌های آموزشی، هزینه‌های جداگانه‌ای ممکن است به وجود آید.

مدت زمان فرایند انرکنونگ
مدت زمان فرایند معادل‌سازی مدارک بسته به نوع مدرک و مرجع مربوطه می‌تواند متفاوت باشد. به‌طور معمول، این فرایند حدود 3 تا 6 ماه طول می‌کشد. با این حال، در برخی موارد به دلیل نیاز به مدارک تکمیلی یا آزمون‌های اضافی، این مدت زمان ممکن است طولانی‌تر شود.

تفاوت انرکنونگ و بشاید
آنرکنونگ (Anerkennung) و بشاید (Bescheid) دو مفهوم کلیدی در فرآیند معادل‌سازی مدارک تحصیلی و حرفه‌ای در آلمان هستند که تفاوت‌های مهمی با یکدیگر دارند. آنرکنونگ به فرایند ارزیابی و معادل‌سازی مدارک تحصیلی و حرفه‌ای اشاره دارد. این فرایند شامل بررسی مدارک تحصیلی شما توسط مراجع رسمی آلمان و ارزیابی آن‌ها در مقایسه با استانداردهای آلمانیست. به عبارت دیگر، آنرکنونگ مشخص می‌کند که مدرک تحصیلی شما معادل کدام مدرک یا سطح تحصیلی در سیستم آلمانی محسوب می‌شود. این ارزیابی برای افرادی که در حرفه‌های تحت نظارت مانند پزشکی، پرستاری، حقوق و مهندسی قصد کار دارند، ضروری است.

بشاید نتیجه نهایی فرایند آنرکنونگ است. اگر مدارک شما با موفقیت مورد تأیید قرار گیرد و استانداردهای آلمانی را برآورده کند، یک تأییدیه رسمی (Bescheid) برای شما صادر می‌شود. این سند، مدرکی است که نشان می‌دهد مدارک تحصیلی یا حرفه‌ای شما به‌طور کامل در آلمان به رسمیت شناخته شده است و شما می‌توانید در حرفه خود در این کشور مشغول به کار شوید. در مواردی که تفاوت‌هایی بین مدرک شما و معادل آلمانی آن وجود داشته باشد، ممکن است بشاید حاوی شرایط یا مراحلی برای تکمیل معادل‌سازی باشد.

آیا می‌توان شخصاً برای انرکنونگ اقدام کرد؟
بله، امکان اقدام شخصی برای معادل‌سازی مدارک در آلمان وجود دارد و نیازی به استفاده از موسسات واسطه نیست. شما می‌توانید خودتان از طریق سایت‌های رسمی و مراجع مرتبط اقدام کنید و مدارک خود را ارسال کنید. با این حال، در صورتی که با پروسه و جزئیات دقیق آن آشنا نیستید، استفاده از موسسات یا مشاوران حرفه‌ای می‌تواند به تسریع و کاهش احتمال خطا کمک کند. این موسسات معمولاً در مراحل ترجمه مدارک، ارسال به مرجع صحیح و پیگیری فرایند به شما کمک می‌کنند.

نکات مهم و کلیدی درباره انرکنونگ
1. پیگیری وضعیت: پس از ارسال مدارک، باید به طور مداوم وضعیت درخواست خود را پیگیری کنید. برخی از مراجع ممکن است نیاز به اطلاعات تکمیلی داشته باشند.
2. دقت در ترجمه مدارک: تمام مدارک باید توسط مترجمان رسمی و قسم‌خورده به زبان آلمانی ترجمه شود. ترجمه‌های غیررسمی ممکن است توسط مراجع معادل‌سازی پذیرفته نشوند.
3. تفاوت در حرفه‌ها: هر حرفه نیازهای متفاوتی برای انرکنونگ دارد. برای مثال، فرایند معادل‌سازی مدارک پزشکی پیچیده‌تر و زمان‌برتر است نسبت به مدارک مهندسی.
4. آزمون‌های تکمیلی: اگر مدارک شما به‌طور کامل معادل نباشد، ممکن است نیاز باشد که آزمون‌های خاصی را در آلمان بگذرانید یا دوره‌های آموزشی تکمیلی شرکت کنید.
5. نیاز به مدرک زبان: برای برخی حرفه‌ها مانند پزشکی، ممکن است نیاز به ارائه مدرک زبان آلمانی در سطح C1 یا B2 باشد.

پشتیبانی لانرهلدینگ

متقاضی گرامی!

ساعت پاسخگویی پشتیبان به سوالات شما بین 8 الی 16 میباشد.

جهت شنیدن فایل صوتی کلیک کنید

در مرحله قبلی راجع به ترجمه مدارک توضیح دادیم و گفتیم که مدارک شما باید ترجمه رسمی شوند. به این معنا که به تایید دادگستری و وزارت امورخارجه برسند. فراموش نکنید که مدارک ترجمه شده حکم اصل مدرک شما را داشته و برای همیشه نزد شما می‌ماند. شما باید بعد از ترجمه، معمولا تا سقف ۵ سری از کپی‌های ترجمه شده خود را به تایید سفارت آلمان برسونین و بعد از تایید عملا شما ۵ سری کپی برابر با اصل خواهید داشت که می‌توانید از آن‌ها برای اقدام به اخذ جاب آفر استفاده کنید. برای ارائه این خدمات شرکت ویزامتریک به عنوان واسطه مدارک شما را تحویل می‌گیرد و برای تایید به سفارت ارسال می‌کنه. این پروسه معمولا حدود ۵ الی 7 روز کاری زمانبر است.

هزینه این خدمات:
هزینه این خدمات شامل کارمزد سفارت و ویزامتریک است. ویزامتریک در حال حاضر به ازای تأیید هر سری کپی از مدارک شما، ۱۱ یورو کارمزد دریافت می‌کند. (هر پک ترجمه یک مدرک محسوب می‌شود؛ به عنوان مثال اگر ریزنمرات و دانشنامه شما در یک پکیج باشند ۱۱ یورو هزینه تایید این دو مدرک خواهد شد.)

نکات مهم:

  •  ویزامتریک فقط کپی خود را می‌پذیرد. برای همین همراه داشتن کپی مدارک کار کاملا بیهوده‌ایست.

  •  تایید سفارت به این معنیست که سفارت پشت هر سری از مدارک شما مهر تایید می‌زند.

  •  در ترجمه و تایید مدارک خود اصلا عجله نکنید. مدارک شما تا یک سال اعتبار دارند پس بهتر است نزدیک به شروع اقدام این پروسه را شروع کنید. البته اگر کپی مدارک را به تایید سفارت برسانید اعتبار دائمی خواهند داشت.

 
 
مدارکی که باید به تایید سفارت برسند:

  •  مدرک زبان ب۱ یا ب۲ (مدارک زبان انگلیسی مثل تافل و آیلتس و همینطور مدرک تست داف نیاز به تایید ندارند.)

  •  مدرک دیپلم و ریزنمرات

  •  مدرک پیش دانشگاهی و ریزنمرات

  •  دانشنامه لیسانس و ریزنمرات

  •  دانشنامه ارشد و ریزنمرات (در صورت وجود)
     

تصدیق مدارک یا لگالیزاسیون:
تصدیق مدارک به معنی تایید اصل ترجمه‌های شماست. افرادی که قصد دارند به همراه همسر و یا فرزندان زیر ۱۸ سال خود مهاجرت کنند، باید شناسنامه زوجین و همینطور قباله ازدواج خود را به زبان آلمانی ترجمه رسمی کنند و به تصدیق سفارت آلمان برسانند. (مدارک تصدیق شده را برای روز مصاحبه پیوست به همراه داشته باشید)

نحوه رزرو وقت:

  •  برای رزرو تایم تایید مدارک باید از طریق سایت شرکت ویزامتریک اقدام کنید: (https://www.visametric.com/iran/Germany/fa/p/rzro-krar-mlakat)

  •  برای تایید و تصدیق مدارک باید ابتدا مبلغی به ازای هر نفر به حساب ویزامتریک واریز کنید. (این مبلغ بعدا به شما عودت داده میشه)

  •  یک روز کاری پس از واریز وجه، شما میتونین در سایت شرکت ویزامتریک از بین تایم‌های موجود تایم مورد نظر برای تحویل مدارک را انتخاب کنید، اطلاعات اولیه خود را وارد کنید و در نهایت تایید را بزنید.

پشتیبانی لانرهلدینگ

متقاضی گرامی!

ساعت پاسخگویی پشتیبان به سوالات شما بین 8 الی 16 میباشد.

جهت شنیدن فایل صوتی کلیک کنید

برای دریافت جاب آفر از کارفرمایان آلمانی، می‌توانید از چند روش استفاده کنید تا در نهایت موفق به گرفتن پیشنهاد شغلی شوید. اگر در خارج از آلمان زندگی می‌کنید و شرایط تحصیل در این کشور را دارید، یکی از راه‌های مناسب برای شما این است که ابتدا برای ادامه تحصیل در آلمان اقدام کنید. سپس از اقامت پس از تحصیل خود استفاده کرده و با ارسال رزومه برای کارفرمایان، درخواست پیشنهاد شغلی دهید.
روش دیگر این است که رزومه کاری و مهارتی خود را از طریق شرکت‌های کاریابی برای کارفرمایان ارسال کنید. اگر امکان حضور در آلمان برای کاریابی را ندارید، می‌توانید از طریق شرکت‌ها و سایت‌های کاریابی آنلاین رزومه خود را ارسال کنید. در صورت پذیرفته شدن رزومه شما، دعوت به مصاحبه خواهید شد و اگر مصاحبه را به خوبی پشت سر بگذارید وارد مرحله بستن قرارداد خواهید شد.

نکته بسیار مهم: برای دریافت جاب آفر در آلمان باید فعالانه عمل کنید و به روزرسانی‌های مربوط به مشاغل را دنبال کنید. با استفاده از سایت‌های کاریابی می‌توانید با توجه به تخصص و تحصیلات خود، نتایج را فیلتر کنید تا مناسب‌ترین پیشنهادها را دریافت کنید و دچار سردرگمی نشوید. داشتن رزومه قوی برای دریافت جاب آفر بسیار مهم است. بنابراین، باید نکات لازم برای نگارش رزومه را بدانید و با تعداد کلمات مناسب، بهترین رزومه را برای کارفرمایان ارسال کنید.

معرفی سایت ها و موسسات کاریابی در آلمان
سایت بسیاری وجود دارند که شما تنها با ثبت نام، پر کردن اطلاعات شخصی و آپلود کردن مدارک لازم مانند CV خود میتوانید برای مشاغل مختلف اپلای کنید همچنین برخی پلتفرم ها مانند لینکدین هم میتواند بستر مناسبی برای جستجوی کار باتوجه به رزومه تخصصی شما باشد.
برخی از معتبرترین و معروف ترین سایت ها شامل:

  •  Indeed: یکی از بزرگ‌ترین موتورهای جستجوی شغل که آگهی‌های شغلی مختلفی را ارائه می‌دهد.

  •  StepStone: یک وب‌سایت معتبر در زمینه کاریابی که شامل فرصت‌های شغلی متنوع در آلمان است.

  •  Arbeitsagentur: وب‌سایت رسمی آژانس کاریابی فدرال آلمان که خدمات گسترده‌ای را برای جویندگان کار ارائه می‌دهد.

  •  LinkedIn: شبکه اجتماعی حرفه‌ای که امکان برقراری ارتباط با کارفرمایان و حرفه‌ای‌های مختلف را فراهم می‌کند.

  •  Kimeta: یک پلتفرم جستجوی شغل که آگهی‌های شغلی از منابع مختلف را جمع‌آوری می‌کند.

  •  Xing Stellenmarkt: بخش کاریابی شبکه اجتماعی Xing که به صورت خاص برای بازار کار آلمان طراحی شده است.

در برخی موارد شما می‌توانید علاوه‌بر سایت های بالا، به سایت کمپانی‌ها و شرکت‌های فعال در آلمان مراجعه و مدارک خود را از این طریق ارسال نمایید.

نکته مهم: در پیدا کردن شغل ناامید نشید شما ممکن است از طرف خیلی از شرکت ها و یا کارفرمایان ریجکت شوید اما این موضوع کاملا طبیعی است نکته حائز اهمیت آن است که شما برای یافتن شغل مناسب باید بسیار فعال باشید و این سایت ها را مرتب و حتی روزانه بررسی کنید و برای مشاغل مرتبط اپلای کنید

پشتیبانی لانرهلدینگ

متقاضی گرامی!

ساعت پاسخگویی پشتیبان به سوالات شما بین 8 الی 16 میباشد.

جهت شنیدن فایل صوتی کلیک کنید

پس از ارسال مدارک در این مرحله ممکن است مصاحبه‌(هایی) را با کارفرما داشته باشید تا قرارداد برای شما ارسال شود. با گرفتن قرارداد از سمت کارفرما بخش مهمی از فرآیند کاری شما انجام شده است.

سوالات متداول در مصاحبه چیست؟
معمولا دو نوع سوال در مصاحبه پرسیده می شود:

  •  سوالاتی در رابطه با خودتان

  •  سوالاتی تخصصی‌تر در مورد حرفه و شرکتی که برای آن اقدام کردید



نمونه سوالاتی در رابطه با خودتان:
این سوال ها که عموما در جلسات مصاحبه آوسبیلدونگ پرسیده می شوند نه تنها برای شناخت بیشتر شماست بلکه بخش اعظم تمرکز کارفرما روی سطح زبان آلمانی شما هم است. به همین دلیل شما باید حداقل در سطح B2 باشید و بتوانید ارتباط کلامی خوبی برقرار کنید و سوالات را درست متوجه شوید و پاسخ متناسب را بدهید.

– خلاصه ای از خانواده خود بگویید. به عنوان مثال اگر خواهریا برادر دارید مختصری از آنها بگویید؟
در اینجا میتوانید نظر یا دیدگاه یکی از اعضای خانوادتون را راجع به خودتون بگید. به عنوان مثال بگید که برادرم من را فرد مفید و قوی میدونه بخاطر اینکه اغلب توی چالشها و مشکلات بهترین راه حل ها را پیشنهاد میدم.

– چرا فکر می کنید برای این دوره آموزشی مناسب هستید؟
هنگام پاسخ به این سوال، می توانید روی مهارت ها و نقاط قوت خود تمرکز کنید. به عنوان مثال اگر روابط عمومی قوی دارید می توانید از این قابلیت خود به عنوان نکته مثبت در حین مصاحبه استفاده کنید

– آیا می توانید در موارد خاص استرس یا اضطراب خود را به خوبی کنترل کنید؟
به عنوان مثال یک پاسخ هوشمندانه در اینجا می تواند این باشد که شما تحت فشار خوب کار می کنید و حتی چالش و فشار کاری به شما انگیزه می دهد.

– موضوع مورد علاقه شما در مدرسه چیست و چرا؟
معمولا هدف از سواللتی از این دست این است که مدیر منابع انسانی یا همان HR در حین مصاحبه دوست دارد بداند نقاط قوت شما چیست و آیا از سنین پایین علاقه خاصی به یک حوزه خاص داشته اید یا خیر.

– تاکنون تجربه آموزش عملی یا کارآموزی داشته‌اید؟
برای این سوال باید به ما بگویید که آیا تا به حال کارآموزی (دانشجویی)انجام داده اید یا یک کار پاره وقت که مربوط به رشته تخصصی است که در آن مشغول به کار هستید.

– نقاط قوت خودتان را در چه می بینید؟
– نقاط ضعف خودتان را در چه می بینید؟
– چه آینده ای برای 5 سال آینده خود متصور هستید؟
– در صورت بروز مشکل در محل کار، چه واکنشی از خود بروز می دهید؟
– اگر با همکار خود، نتوانید کار کنید، چگونه مسئله را حل می کنید؟
– مهم ترین دستاورد شما تا به امروز چه بوده است؟
– اگر در کار موردی را بلد نباشید، چه واکنشی از خود نشان خواهید داد؟
– سخت ترین تصمیمی که تابحال در زندگی گرفته اید چه بوده است؟چگونه تصمیم گیری کردید؟
– چگونه تعادل را در زندگی کاری خود حفظ می کنید؟
– موفقیت را در چه می بینید؟
– آدم استرسی هستید؟ اگر نه چگونه استرس خود را کنترل می کنید.
– کار تیمی را ترجیح می دهید یا کار انفرادی؟
– از یک محیط کاری چه انتظاراتی دارید؟


چگونگی پاسخ به سوالات درباره‌ی نقاط ضعف و قدرتتان 
همیشه سعی کنید به تمامی سوالات کاملا صادقانه پاسخ دهید. اما لزومی ندارد همه چیز را درباره خودتان افشا کنید. به طور مثال، قاعدتا هیچ کارفرمایی دوست ندارد کارآموزی را استخدام کند که در شرایط بحران قادر به کنترل اضطراب خود نیست و یا نمی‌تواند مدیریت زمان داشته باشد. در چنین مواردی بهتر است به صورت هوشمندانه عمل کنید. یعنی بعد از بیان یک نقطه ضعف بلافاصله راه‌هایی که برای مواجه یا کنترل نقطه ضعف خود دارید را بیان کنید.
مثال: گاهی اوقات برای من دشوار است که کارها را منظم و در زمان مشخص انجام بدهم؛ اما برای مقابله با این موضوع عادت دارم که لیستی از کارهایی که هر روز باید انجام شود را بنویسم و طبق آن پیش بروم.

نکته: تحت هیچ شرایطی نباید بگویید که هیچ نقطه ضعفی ندارید.  بالاخره همه یک نقطه ضعف دارند!

سوالاتی تخصصی‌ در مورد حرفه و شرکتی که برای آن اقدام کردید
در بخش دوم مصاحبه سوالات کمی متفاوت می‌شود و کارفرما می خواهد ارزیابی کند که شما به عنوان یک داوطلب چرا این شرکت و رشته را انتخاب کرده‌اید. مثل سوالاتی از قبیل:

– چطور با این شرکت آشنا شدید؟
در این قسمت به نحوه آشنایی خود شرکت اشاره کنید برای مثال ممکن است کسی این شرکت را به شما معرفی کرده و یا از طریق اینترنت با آن آشنا شده باشید.

– از این شرکت چه می دانید؟
پیش از مصاحبه درباره شرکت کاملا تحقیق کنید. ببینید دستاوردها، اهداف و حوزه تخصصی شرکت چیست. با چه شرکت هایی همکاری دارند. منابع اصلی مالی آنها چیست و یا از چه طریقی درآمد کسب میکنند. برای کسب این اطلاعات میتوانید به وب سایت یا سایر صفحات مجازی شرکت مراجعه کنید.

– چرا می‌خواهید در این شرکت تعلیم ببینید؟
به دقت فکر کنید که چرا دوست دارید در این شرکت کار کنید؟ آیا شرکت انتخابی خدمات یا محصولاتی ارائه میدهد که شما به آن علامندید؟ آیا دستاوردها و تجاربی که می‌توانید از این شرکت به دست بیاورید در آینده شغلی شما تاثیر مثبت خواهد داشت؟

-چه چیز هایی انتظار دارید یا امیدوارید که در طول آموزش خود در این شرکت کسب کنید؟
کاملا شفاف و صادقانه درباره انتظارات خود در طول دوره آموزشی بگویید. برای مثال  چه چیزهایی دوست دارید یاد بگیرید و یا اینکه آیا این دوره آموزشی قدمی در جهت اهداف بزرگتر شماست.

– دقیقا به کدام حوزه یا زمینه از دوره کارآموزی خود علاقه دارید؟
از قبل نگاهی به حوزه های کاری بیندازید. همچنین می توانید به طور کلی هم پاسخ دهید: به عنوان مثال بگید آیا به آموزش تئوری محور علاقه دارید و یا بیشتر تمایل دارید آموزش بصورت عملی داشته باشید.

– موقعیت شغلی که ما در نظر گرفتیم، چقدر با شما سازگازی دارد؟
– چرا باید از میان داوطلبان، شما را برای این موقعیت شغلی انتخاب کنیم؟
– نظر شما درباره ی این موقعیت شغلی در بازارکار فعلی چیست؟
– با این حرفه قصد دارید به کجا برسید؟
– چرا برای شرکت ما، رزومه ارسال کردید؟
– ویژگی بارز شرکت، از نگاه شما چیست؟
– واژه “کار” را چگونه معنا می کنید؟
– برای شما موفقیت شغلی چه معنایی دارد؟
– از شرکت و یا همکاران خود، چه انتظاری دارید؟
– به نظر شما اولویت بندی کاری، چگونه باید باشد؟
– اگر یک مورد را بلد نباشید، چه راهکاری دارید؟
– آیا کسی را می شناسید که در این شرکت کار کند؟

نکته: این گونه سوال ها، عموما برای سنجش، میزان شایستگی و علاقه شما برای آن کار را پرسیده می‌شود. البته مصاحبه کاری عموما بین 30 تا 45 دقیقه طول می‌کشد در نتیجه همه این سوال‌ها در بازه زمانی معین شده نمی‌گنجد.

آیا باید سوالی هم از مصاحبه کننده بپرسم؟
طبق روال اکثر مصاحبه های کاری بعد از اتمام مصاحبه معمولا از شما میپرسند: (آیا از ما سوالی دارید؟)
در این مواقع حتی اگر سوالی هم نداشته باشید بهتر است از قبل چند سوال آماده کنید چون پرسش سوال می‌تواند تاثیری مثبتی روی طرف مقابل بگذارد و به نوعی نشان م‌یدهد که شما مشتاق شروع دوره و یادگیری در آن شرکت هستید. قبل از پرسش هر سوالی از مصاحبه گیرنده دقت کنید که جواب سوال از پیش در وبسایت شرکت و یا در حین گفتگو با مصاحبه گیرنده پاسخ داده نشده باشد.

سوالات پیشنهادی:
دستاورد ها و چشم انداز آینده شرکت
جزئیات بیشتر درباره دوره آموزشی و مراحل بعدی بررسی اپلیکیشن متقاضی
شرکت از یک کارآموز خوب چه انتظاراتی دارد؟
آیا کارآموزان دیگری در شرکت وجود دارد؟
آیا تمامی آموزش ها در یک بخش انجام می شود؟
نحوه آموزش به چه صورت است؟
 آیا یک سرپرست یا یک استاد راهنما در طول دوره داریم؟
حقوق آموزشی چقدر است؟ آیا قرارداد بصورت توافقی است؟
آیا می توانیم طول دوره آموزش را کمتر کنیم؟
شانس استخدام و ورود به بازار کار بعد از اتمام دوره چقدر است؟
روند درخواست و بررسی اپلیکیشن ها پس از مصاحبه چگونه است؟
حدودا تا چه زمانی باید منتظر خبر قبولی یا عدم قبولی در مصاحبه باشیم؟

بهتر است برای اینکه سوالات خود را فراموش نکنید آنها را یادداشت کنید. همچنین تاکید میکینم که از پرسش سوالاتی که برای شرکت بار منفی دارد و یا عملکرد آنها را زیر سول میبرد خودداری کنید. به عنوان مثال: «در خبر ها شنیدم که شما 20 نفر را ماه گذشته اخراج کردید. آیا باید نگران این موضوع در آینده باشم؟»

چه سوالاتی نباید از شما پرسیده شود؟
سوالاتی وجود دارد که نباید در مصاحبه از شما پرسیده شود. حتی اگر مدیر منابع انسانی علاقه زیادی به پرسش اینگونه سوالات داشته باشد. مثلاً سؤالاتی در مورد وضعیت سلامتی، مذهب یا گرایشات سیاسی و یا برنامه برای بچه دار شدن و… از جمله سؤالاتیست که پرسش آنها به هیچ وجه ضرورتی ندارد. با این حال اگر از شما پرسیده شد شما دو راه دارید:

  •  خیلی صریح و در کمال احترام بگویید که این سوالات از نظر شما خیلی شخصی هستند و تمایلی به پاسخ به آن‌ها ندارید

  •  چنانچه شما را را برای پاسخ دادن به اینگونه سوالات تحت فشار قرار دادند طوری سوال را جواب دهید که در نتیجه مصاحبه شما خللی به وجود نیاورد. به عنوان مثال اگر سوالی درباره وضعیت سلامتی شما پرسیده شد تنها درصورتی صادقانه پاسخ دهید که بیماریتان تاثیر به سزایی روی کار یا عملکرد شما داشته باشد.


برای مصاحبه چی بپوشم؟
مصاحبه شما در راه است و ممکن است با این سوال روبرو شوید که چه سبک پوششی بهتر است داشته باشم. چراکه مطمئناً، شما نه تنها با پاسخ های دقیق به سوالات، بلکه با لباس و ظاهر آراسته خود میخواهد تأثیر خوبی رو مصاحبه گیرنده بگذارید.معمولا سبک پوشش و استایل شما بستگی به شرکتی دارد که برای آن اقدام کرده اید اما بطورکلی از آنجایی که اکثر مصاحبه ها به صورت آنلاین برگزار می شوند، شما باید با یک لباس رسمی در مصاحبه حضور پیدا کنید. آرایش غلیظ نکنید و خودتان باشید. همجنین ضرورت ندارد، بسیار رسمی بپوشید. مثلا یک پیرهن تک رنگ ساده کافی است.

خیلی خشک برخورد نکنید!
با اعتماد به نفس جلوی دوربین قرار بگیرید و لبخندی روی لبتان داشته باشید نوع برخورد شما، می تواند بسیار تعیین کننده باشد. همچنین بهتر است یک قلم و کاغذ کنار خود قرار داشته باشید، ممکن است لازم باشد نکاتی را یادداشت کنید.

تعادل را رعایت کنید!
لازم نیست خودتان را دانای کل نشان دهید. تواضغ و تعادل را در گفتگو را حفظ کنید و بر خودتان مسلط باشید. ایرادی ندارد اگر سوالی را متوجه نشدید، از کارفرما بخواهید مجدد برای شما تکرار کند یا بخواهید توضیح بیشتر در رابطه با سوالش بدهد. حتی گاهی، اگر سطح زبان مناسبی دارید، می توانید در پایان کار یک شوخی کلامی با کارفرما بکنید تا خشنودی خودتان از این مکالمه نشان دهید.


سطح زبان آلمانی چقدر در روند مصاحبه اهمیت دارد؟
سطح زبان آلمانی، نقش تعیین کننده ای در پذیرش شما دارد. روی مهارت صحبت کردن خود بسیار کار کنید و نمونه ی مصاحبه های کاری موجود در یوتیوب و یا سایر پلتفرم ها نگاه کنید. برای سوالاتی که در بالای متن آمده است، جواب های خودتان را روی کاغذ بیاورید و حفظ کنید. تا وقتی از تسلط خود، روی زبان آلمانی مطمئن نشدید، به هیچ عنوان برای مصاحبه کاری آوسبیلدونگ درخواست ندهید. برای درخواست مصاحبه کاری، لازم است شما حداقل مدرک زبان B1 را داشته باشید. هرچند در خیلی  رشته ها حداقل مدرک لازم B2 است.

4 نکته برای مبارزه با ترس و اضطراب از صحنه در طول مصاحبه:

  •  قبل از گفتگو در مصاحبه کاری، نفس عمیقی بکشید و یک جرعه آب بنوشید.

  •  قبل از شروع مصاحبه، پاسخ های خود را در ذهن خود تکرار کنید و یا یادداشت های خود را دوباره مرور کنید.

  •  هرچه تمرین و آمادگی بیشتری داشته باشید، احساس بهتری خواهید داشت.

  •  از خوردن یک وعده غذایی حجیم و سنگین قبل از مصاحبه خودداری کنید.

پشتیبانی لانرهلدینگ

متقاضی گرامی!

ساعت پاسخگویی پشتیبان به سوالات شما بین 8 الی 16 میباشد.

جهت شنیدن فایل صوتی کلیک کنید

در مرحله بستن قرارداد با کارفرما حتما به موارد زیر در قرارداد توجه کنید؛ یک قرارداد کاری در آلمان معمولاً شامل موارد زیر است:

  •  نام و آدرس کامل: نام و آدرس کامل کارفرما و کارمند باید به وضوح در قرارداد ذکر شود. این موارد شامل نام کامل، نشانی محل سکونت یا محل کار، و شماره تماس است.

  •  تاریخ شروع کار و اعتبار قرارداد: تاریخ دقیق شروع کار باید مشخص شود. همچنین، مدت اعتبار قرارداد (مثلاً قرارداد موقت یا دائمی) نیز باید قید شود.

  •  مدت زمان دوره آزمایشی: بسیاری از قراردادهای کاری در آلمان شامل دوره آزمایشی (Probezeit) هستند. مدت زمان این دوره معمولاً بین 3 تا 6 ماه است و در این مدت کارفرما و کارمند می‌توانند قرارداد را با مهلت کوتاه‌تری فسخ کنند.

  •  شرح وظایف و شرایط کاری: شرح وظایف دقیق کارمند و شرایط کاری شامل ساعت‌های کار، روزهای کاری، وظایف شغلی و سایر شرایط مرتبط باید به صورت کامل در قرارداد ذکر شود.

  •  میزان درآمد و شیوه پرداخت: میزان دقیق درآمد (ماهانه یا سالانه) و همچنین نحوه و زمان پرداخت حقوق (ماهانه، هفتگی و…) باید در قرارداد مشخص شود. همچنین باید به مزایا و پاداش‌های احتمالی اشاره شود.


سایر موارد مهم در قرارداد کاری
علاوه بر موارد ذکر شده، قرارداد کاری ممکن است شامل موارد زیر نیز باشد:

  •  مدت تعطیلات سالانه: تعداد روزهای مرخصی سالانه که کارمند مستحق آن است باید در قرارداد قید شود. این معمولاً حداقل 20 تا 30 روز کاری است.

  •  شرایط فسخ قرارداد: شرایط و مهلت‌های لازم برای فسخ قرارداد توسط هر یک از طرفین باید مشخص شود. این شامل مهلت‌های قانونی برای اخطار فسخ است.

  •  بیمه و مزایا: جزئیات مربوط به بیمه‌های اجتماعی (مانند بیمه درمانی، بیمه بازنشستگی و بیمه بیکاری) و سایر مزایای کاری مانند بیمه تکمیلی، پاداش و سایر تسهیلات باید در قرارداد ذکر شود.

  •  شرایط کار از راه دور: در صورت امکان انجام بخشی از کار به صورت دورکاری (Home Office)، شرایط و مقررات مربوط به آن باید مشخص شود.

  •  سایر توافقات خاص: هر گونه توافق خاص دیگری که بین کارفرما و کارمند وجود دارد، مانند شرایط ارتقاء شغلی، آموزش‌های تخصصی و دوره‌های کارآموزی نیز باید در قرارداد قید شود.

پشتیبانی لانرهلدینگ

متقاضی گرامی!

ساعت پاسخگویی پشتیبان به سوالات شما بین 8 الی 16 میباشد.

جهت شنیدن فایل صوتی کلیک کنید

پیش‌تأییدیه فست ترک فرصتی ویژه برای کارجویان و کارفرمایان فراهم می‌کند تا فرآیند اخذ ویزا و ورود به بازار کار آلمان را با سرعت بیشتری طی کنند. این مجوز که برای مشاغل با کمبود نیروی کار صادر می‌شود، باعث کاهش زمان پردازش ویزا شده و روند استخدام را تسهیل می‌کند. به دلیل سرعت و سهولت در انجام مراحل، این پیش‌تاییدیه مزایای قابل‌توجهی برای هر دو گروه کارجویان و کارفرمایان دارد.

مراحل دریافت پیش‌تاییدیه فست ترک

  1. تکمیل فرم درخواست ویزا: متقاضی باید فرم مربوطه را پر کرده و ارسال کند.
  2. گذرنامه معتبر: حداقل یک سال اعتبار گذرنامه الزامی است.
  3. عکس پاسپورتی: تصویر متقاضی باید مطابق با استانداردهای ویزای کشور مقصد باشد.
  4. ارائه پیشنهاد شغلی معتبر: کارفرما باید پیشنهاد شغلی رسمی ارائه کند.
  5. مدارک تحصیلی و سوابق کاری: ارائه مدارک تحصیلی و سوابق شغلی متقاضی ضروری است.
  6. انعقاد قرارداد کاری: قرارداد رسمی با ذکر جزئیات حقوق، مزایا و شرایط کاری تنظیم شود.
  7. گواهی عدم سوء پیشینه: این گواهی از سوی کشور مبدأ باید ارائه گردد.
  8. مدرک زبان آلمانی: سطح مشخصی از مهارت زبان آلمانی برای برخی مشاغل مورد نیاز است.

مدارک لازم برای همراهان متقاضی در روز مصاحبه

افرادی که دارای قرارداد کاری و پیش‌تاییدیه عادی هستند، تنها در صورتی که نام آن‌ها در پیش‌تاییدیه متقاضی اصلی درج شده باشد، می‌توانند به‌طور همزمان درخواست ویزا دهند. مدارک موردنیاز برای همراهان عبارتند از:

  • اصل شناسنامه (نسخه فارسی) و ترجمه رسمی آن
  • اصل سند ازدواج و ترجمه رسمی آن
  • اصل سند طلاق (در صورت وجود) و ترجمه رسمی آن
  • مدرک زبان آلمانی

مدارک مورد نیاز برای فست ترک برای ویزای همراه (پیوست)

  • فرم درخواست ویزا: باید تکمیل و ارسال شود.
  • گذرنامه معتبر: حداقل یک سال اعتبار گذرنامه ضروری است.
  • عکس پاسپورتی: باید مطابق با استانداردهای ویزا باشد.
  • مدارک شناسایی متقاضی و همراهان: شامل شناسنامه و مدارک شناسایی مرتبط.
  • سند ازدواج یا مدارک اثبات رابطه خانوادگی: شامل سند ازدواج رسمی یا گواهی تولد برای فرزندان.
  • مدرک زبان آلمانی: برای برخی موارد مورد نیاز است.

چالش‌ها و مزایای دریافت پیش‌تاییدیه فست ترک

هرچند این فرآیند باعث کاهش زمان رسیدگی به پرونده و اطمینان از انطباق با قوانین آلمان می‌شود، اما پیچیدگی‌هایی مانند تهیه مدارک متعدد و هزینه‌های جانبی را نیز به همراه دارد. توصیه می‌شود کارجویان و کارفرمایان با مشورت کارشناسان مجرب، تمامی مراحل را با آمادگی کامل طی کنند تا روند مهاجرت کاری به آلمان را با موفقیت پشت سر بگذارند.

نکات تکمیلی:

  • این فرآیند معمولاً برای مشاغل موردنیاز (کمبود نیروی کار) و متخصصان ماهر اعمال می‌شود.
  • برخی مشاغل ممکن است نیاز به تایید مدارک تحصیلی در آلمان داشته باشند.
  • مدت زمان پردازش ویزا:
  • اگرچه فرآیند فست ترک زمان رسیدگی را کاهش می‌دهد، اما همچنان ممکن است به چند ماه زمان نیاز داشته باشد.
  • شرایط فردی متقاضی و تکمیل مدارک تأثیر زیادی در سرعت فرآیند دارند.
  • همراهان (مانند همسر و فرزندان) تنها در صورتی می‌توانند هم‌زمان درخواست ویزا دهند که در پیش‌تاییدیه متقاضی اصلی نام آن‌ها ذکر شده باشد.
  • ممکن است برای همراهان، سطح مشخصی از زبان آلمانی (A1) الزامی باشد.

پشتیبانی لانرهلدینگ

متقاضی گرامی!

ساعت پاسخگویی پشتیبان به سوالات شما بین 8 الی 16 میباشد.

جهت شنیدن فایل صوتی کلیک کنید

ZAV یا zentrale Auslands- und Fachvermittlung خدمات بین المللی و تخصصی شعبه ای از آژانس کار فدرال است. این تاییدیه از طرف آژانس های کاریابی محلی به دنبال متخصصان واجد شرایط در سراسر جهان صادر می‌شود. همچنین، در داخل اتحادیه اروپا نیز کارآموزانی را برای کارفرمایان در آلمان جذب می‌کند. از دیگر وظایف ZAV پذیرش کارگران خارجی در بازار کار آلمان است. شما با دریافت این فرم از آلمان درواقع مجوز کار در آلمان را دارید. این فرم را باید همراه با دیگر مدارک خود به سفارت تحویل دهید.

پشتیبانی لانرهلدینگ

متقاضی گرامی!

ساعت پاسخگویی پشتیبان به سوالات شما بین 8 الی 16 میباشد.

جهت شنیدن فایل صوتی کلیک کنید

حقوق حاصل از گرفتن جاب آفر آلمان بسته به نوع شغل، موقعیت جغرافیایی و میزان تجربه شما متفاوت است. با این حال، برخی اطلاعات کلی و نکات مهم در مورد حقوق و مزایا در آلمان به شرح زیر است:

بر اساس آخرین آمار، حداقل حقوق دریافتی در آلمان برای هر ساعت معادل 12.82 یورو است. پس اگر هر ماه را 4 هفته و مجموع ساعت کاری در هر هفته را 40 ساعت در نظر بگیریم، یک کارمند یا کارگر ماهانه حداقل 2,051 یورو به دست می‌آورد. این مبلغ برای گذران زندگی یک فرد تنها تقریبا کافیست.


طبقه پردرآمد چه میزان حقوق دریافت میکنن؟
اگر موفق به کسب درآمدی بالای 47.700 یورو در سال شوید، جزء قشر پردرآمد آلمان به شمار خواهید رفت.

پردرآمدترین رشته‌ها و مشاغل کدامند؟
پزشکی، مدیریت، مهندسی و فناوری اطلاعات (IT) از پردرآمدترین رشته‌ها و مشاغل در آلمان محسوب می‌شوند. برای مشاهده لیست کاملی از رشته های پردرآمد به مطلب پردرامدترین مشاغل آلمان سر بزنید.

پشتیبانی لانرهلدینگ

متقاضی گرامی!

ساعت پاسخگویی پشتیبان به سوالات شما بین 8 الی 16 میباشد.

جهت شنیدن فایل صوتی کلیک کنید

دولت آلمان از درآمد نیروی کار خود مالیات کم می‌کند. نرخ مالیات بر درآمد در آلمان تصاعدی است و بسته به میزان درآمد شما متغیر است. مالیات بر درآمد شامل بیمه اجتماعی، بیمه بازنشستگی و بیمه بیکاری نیز می‌شود.

کلاس مالیاتی چیست؟
وقتی برای اولین بار در آلمان ثبت آدرس را انجام دهید. به شما یک شناسه مالیاتی تعلق می‌گیرید و به ازای آن به صورت خودکار توسط اداره امور مالیاتی به شما یک کلاس مالیاتی نیز تعلق می‌گیرد. این کلاس با توجه به وضعیت تاهل شما تعیین و اختصاص داده می‌شود.
 

 
کلاس مالیاتی

 
وضعیت تأهل

 
کلاس 1

مجرد، مطلقه، بیوه یا کسی که به مدت طولانی از همسرش جدا زندگی می‌کند.

 
کلاس 2

والد (پدر یا مادر) مجرد

 
کلاس 3

متاهل (همسر بیکار است یا از همسر درآمد بیشتری دارد، در این حالت همسر کلاس 5 خواهد بود.)

 
کلاس 4

متاهل با درآمد یکسان

 
کلاس 5

متاهل (از همسر درآمد کمتری دارد، در این حالت همسر کلاس 3 خواهد بود.)

 
کلاس 6

شغل دوم یا شغلی که اطلاعات مناسب از وضعیت درآمدی آن مشخص نیست.

 

 
توضیحات تکمیلی

  •  کلاس 1: شامل افرادی است که مجرد، مطلقه، بیوه یا از همسرشان جدا زندگی می‌کنند. این کلاس معمولاً نرخ مالیاتی بالاتری نسبت به کلاس‌های دیگر دارد.

  •  کلاس 2: مخصوص والدین مجرد است که از فرزندان خود مراقبت می‌کنند. این کلاس شامل مزایای مالیاتی بیشتری نسبت به کلاس 1 است.

  •  کلاس 3: برای افرادی که متاهل هستند و همسرشان بیکار است یا درآمد کمتری دارد. در این حالت، همسر در کلاس 5 قرار می‌گیرد. کلاس 3 نرخ مالیاتی کمتری نسبت به کلاس‌های 1 و 4 دارد.

  •  کلاس 4: برای زوج‌های متاهلی که هر دو درآمدی مشابه دارند. این کلاس به طور کلی برای زوج‌هایی که هر دو کار می‌کنند و درآمد مشابهی دارند، مناسب است.

  •  کلاس 5: برای افرادی که متاهل هستند و درآمد کمتری نسبت به همسرشان دارند. در این حالت، همسر در کلاس 3 قرار می‌گیرد.

  •  کلاس 6: مخصوص افرادی است که شغل دوم دارند یا درآمد آنها به طور دقیق مشخص نیست. این کلاس معمولاً بالاترین نرخ مالیاتی را دارد.


نکات مهم

  •  انتخاب کلاس مالیاتی: زوج‌های متاهل می‌توانند کلاس مالیاتی خود را انتخاب کنند (مثلاً ترکیب کلاس‌های 3 و 5 یا هر دو کلاس 4). انتخاب مناسب می‌تواند تأثیر قابل توجهی بر میزان مالیات پرداختی داشته باشد.

  •  تغییر کلاس مالیاتی: در صورت تغییر وضعیت تأهل یا شرایط شغلی، می‌توانید کلاس مالیاتی خود را تغییر دهید. برای این کار باید به اداره مالیات محل اقامت خود مراجعه کنید.

  •  مزایای مالیاتی: هر کلاس مالیاتی شامل مزایای خاصی است که می‌تواند بر میزان مالیات پرداختی شما تأثیر بگذارد. بررسی دقیق و انتخاب صحیح کلاس مالیاتی می‌تواند به کاهش میزان مالیات پرداختی کمک کند.

با توجه به این اطلاعات، می‌توانید کلاس مالیاتی مناسب خود را انتخاب کرده و از مزایای مالیاتی مرتبط بهره‌مند شوید.

پشتیبانی لانرهلدینگ

متقاضی گرامی!

ساعت پاسخگویی پشتیبان به سوالات شما بین 8 الی 16 میباشد.

جهت شنیدن فایل صوتی کلیک کنید

شما باید در روز مصاحبه یک بیمه مسافرتی به سفارت ارائه دهید تا از روز اول ورودتان به آلمان بیمه باشید. البته این بیمه با بیمه اصلی که بعد از رفتن به آلمان می‌گیرید متفاوت است. درواقع شما باید بیمه مسافرتی بگیرید! برای گرفتن بیمه مسافرتی کافیست به یکی از سایت‌های اینترنتی فروش بیمه مراجعه کنید (مثل ازکی، بیمیتو) و بعد از انتخاب گزینه بیمه مسافرتی، کشور آلمان را انتخاب و در قسمت سقف پوشش بیمه حداقل سی هزار یورو و مدت زمان 3 ماه را انتخاب کنید. معمولا بیمه نامه صادر شده و فایل آن برایتان ارسال می‌شود؛ البته می‌توانید درخواست ارسال اصل بیمه نامه را هم بکنید که در این صورت معمولا توسط پست برای شما ارسال می‌شود، البته این کار الزامی نیست!

نکته مهم این است که این بیمه بعد از ورودتان به آلمان شروع می‌شود. یعنی اگر زودتر هم بگیرید مشکلی پیش نمی‌آید. ولی سعی کنید چند روز قبل از روز مصاحبه نسبت به اخذ آن اقدام کنید.

پشتیبانی لانرهلدینگ

متقاضی گرامی!

ساعت پاسخگویی پشتیبان به سوالات شما بین 8 الی 16 میباشد.

جهت شنیدن فایل صوتی کلیک کنید

امکان دارد آفیسر روز مصاحبه از شما سوالاتی بپرسد؛ البته که این مصاحبه اکثرا جنبه فرمالیته دارد. اما پاسخگویی به این سوالات بر تصویری که آفیسر از شما خواهد داشت موثر است. پس حتما هنگام پاسخگویی به این سوالات دقت خود را بالا ببرید.

  •  مختصرا خود را معرفی کنید.

  •  چرا کشور آلمان را برای مهاجرت انتخاب کردید؟

  •  چرا این حوزه شغلی را برگزیده‌اید؟

  •  چرا این کمپانی/کارفرما را انتخاب کردید؟

  •  آیا قصد بازگشت به کشور خود را دارید؟



نکات:

  •  بسته به پرونده شما معمولا سوالاتی که پرسیده می‌شود ممکن است کمی متفاوت باشد.

  •  سعی کنید استرس نداشته باشید و کاملا صادقانه و مطابق با انگیزه نامه خود سوالات را پاسخ دهید.

  •  گاها ممکن است از شما سوالی نپرسند.

پشتیبانی لانرهلدینگ

متقاضی گرامی!

ساعت پاسخگویی پشتیبان به سوالات شما بین 8 الی 16 میباشد.

جهت شنیدن فایل صوتی کلیک کنید

مدارک شما در روز مصاحبه سفارت باید به شرح زیر باشند:

  • عکس گذرنامه‌ای بیومتریک
  • ویدکس
  • پاسپورت
  • قرارداد کاری
  • اظهارنامه رابطه شغلی
  • مدرک دانش زبان آلمانی یا انگلیسی
  • مدرک پایان تحصیلات از ایران
  • مدرکی دال بر تایید مدرک پایان تحصیلات از آلمان
  • مدرکی در خصوص تامین آتیه و تضمین معیشت مناسب در دوران سالمندی
  • انگیزه نامه
  • رزومه
  • گواهی مربوط به فعالیت شغلی که تاکنون داشته‌اید
  • بیمه درمانی معتبر
  • هزینه بررسی پرونده

پشتیبانی لانرهلدینگ

متقاضی گرامی!

ساعت پاسخگویی پشتیبان به سوالات شما بین 8 الی 16 میباشد.

جهت شنیدن فایل صوتی کلیک کنید

در روز مصاحبه باید یک فرم به نام ویدکس که اطلاعات خود را در آن وارد کرده‌اید به همراه داشته باشید. داخل این فرم یک بارکدی وجود دارد که هنگام مراجعه به ویزامتریک آن کد اسکن شده و تمام اطلاعات شما در آن زمان برای ویزامتریک بارگذاری می‌شود.

پشتیبانی لانرهلدینگ

متقاضی گرامی!

ساعت پاسخگویی پشتیبان به سوالات شما بین 8 الی 16 میباشد.

جهت شنیدن فایل صوتی کلیک کنید

تحویل ویزا

مدت زمان انتظار استاندارد مشخصی برای تحویل ویزا وجود ندارد؛ ممکنه یک هفته تا چند ماه طول بکشد. اما به طور میانگین معمولا باید بین 6 الی 8 هفته منتظر باشید. اگه جواب ویزا آماده باشد معمولا هم از طریق ایمیل و هم از طریق تماس تلفنی به فرد اعلام می‌شود که برای تحویل پاسپورت به ویزامتریک مراجعه کند. همچنین در این فاصله زمانی اگر از سوی سفارت ابهامی در پرونده شما وجود داشته باشد، ممکن است از طرف سفارت با شخص تماس گرفته و درباره موضوع مربوطه پرسش کنند. 
پروسه بررسی پرونده معمولا به این صورت است که مدارک شخص از طرف سفارت به اداره مهاجرت شهری که برای آن درخواست داده شده ارسال می‌شود و  آنجا راجع به پرونده مورد نظر تصمیم گیری می‌کنند. در نهایت کنسول گری هم تایید نهایی می‌کند و ویزا صادر می‌شود. پس برخلاف سفارت خیلی از کشورها، آفیسر و حتی خود سفارت در مورد پرونده شما تنها تصمیم‌گیرنده‌ها نیستند.
در فایلی که سفارت به فرد می‌دهد به جز شماره پرونده اطلاعاتی هم با حروف اختصار در جلوی شماره شخص درج می‌شود که دروقع نشان ‌دهنده مدارکیست که باید در روز تحویل ویزا به سفارت تحویل داده شود. پاسپورت، بیمه نامه 6 ماهه مسافرتی و رسید پرونده مدارکی هستند که جلوی اسم همه افراد درج می‌شوند.

نکات:

  • در مواردی بسیار نادر اگر ویزای شما بعد از شروع ترم تحصیلی صادر شود، باید یا نامه‌ای از طرف دانشگاه برای سفارت ببرید که نشان بدهد شما می‌توانید دیرتر از تاریخ مقرر ثبت نام کنید یا این که پذیرش خود را به ترم بعدی موکول کنید و پذیرش جدید را تحویل سفارت دهید.
  • اگر ویزای شما خیلی زودتر از شروع کلاس‌ها آماده باشد، باید تا حداقل یک ماه قبل از شروع کلاس صبر کنید و بعد ویزای خود را تحویل بگیرید.
  • اگر با درخواست ویزا مخالفت شود، معمولاً نامه ریجکتی برای شخص ارسال و دلایل ریجکتی شرح داده می‌شود. فرد از آن تاریخ به مدت 1 سال فرصت اعتراض دارد.
  • در رابطه با ویزای پیوست مدارک مورد نیاز معمولا عبارتند از: قباله ازدواج، شناسنامه و مدرک زبان A1. بهتر است قرارداد محل اسکان یا خانه را هم داشته باشید تا ریسک ریجکتی کمتر و پرونده شما قوی تر شود. معمولاً جواب ویزای پیوست دیرتر از سایر ویزاها اعلام می‌شود.
مزایای آلمان
  1. تحصیل رایگان یا نسبتا ارزان
  2. امکان تحصیل به زبان انگلیسی
  3. موسسات آموزشی مطرح و پیشرفته
  4. فراهم بودن شرایط کار دانشجویی
  5. امکان اقامت بعد از تحصیل
  6. شرایط مناسب بازار کار در آلمان
مشاهده مزایای آلمان
معایب آلمان
  1. دشواری زبان آلمانی
  2. تعصب آلمانی‌‌ها به زبان، فرهنگ و نژادشون
  3. هوای سرد
  4. خلق و خوی آلمانی‌ها
مشاهده معایب آلمان

پشتیبانی لانرهلدینگ

متقاضی گرامی!

ساعت پاسخگویی پشتیبان به سوالات شما بین 8 الی 16 میباشد.

جهت شنیدن فایل صوتی کلیک کنید

دلایل ریجکتی

در سال های اخیر درصد ریجکتی بسیار پایین بوده اما بصورت کلی موارد زیر ممکن است احتمال ریجکت شدن را بالا ببرد.

  • نقصی مدارک

مثلاً شخصی که پذیرش مشروط به زبان گرفته حتماً باید مدارک ثبت نام در کلاس زبان را هم تحویل بدهد تا روز سفارت دچار نقصی مدرک نشه

  • نداشتن تمکن مالی اعلام‌ شده

این مورد از بدیهیات، در واقع نداشتن تمکن مالی کافی بدون شک شما رو توسط سفارت ریجکت می‌کنه.

  • انگیزه‌نامه ضعیف

به طور مثال قید نکردن مواردی که نشون‌دهنده انگیزه شما برای انتخاب آلمان برای تحصیله، توجیه نکردن دلیل معدل پایینتون و تمام نکاتی که در در قسمت انگیزه نامه مفصلاً توضیحشون دادیم.

  • انگیزه‌نامه کپی و تکراری
  • معدل پایین در مقطع قبلی

باید از پرونده شما مشخص باشه که هدف شما از اومدن به آلمان تحصیله، معدل پایین این مورد رو نقض می‌کنه مگر این که تو انگیزه نامه به خوبی این موضوع رو توجیه کنین.

  • گپ تحصیلی طولانی بدون دلیل موجه

اگر گپ تحصیلی طولانی دارین بهتره با دلایل خوبی مثل ارائه گواهی کار اون رو توجیه کنین

  • سن بالا و نامتناسب با مقطع درخواستی
  • پذیرش مقطع تکراری

برای افرادی که برای ارشد دوم اقدام می‌کنن دو راه وجود داره؛ ارائه کردن ارشد قبلی یا ارائه نکردنش. در صورت ارائه کردن ارشد قبلی، در انگیزه‌نامتون باید حتماً این موضوع رو توجیه کنین که چرا وقتی یک ارشد دارین می‌خواین یکی دیگه بگیرین؟! مخصوصاً اگر رشته‌ای که در ایران خوندین با رشته آلمانتون یکی باشه این پروسه سخت‌تر هم می‌شه. در صورت ارائه نکردن ارشد قبلی، آلمان از هیچ راهی متوجه تحصیل پیشین شما نمی‌شه، اما با این کار بازه تحصیل ارشد قبلی شما به شکل گپ تحصیلی درمیاد و حالا باید این گپ رو توجیه کنین. به عنوان مثال، می‌تونین این بازه رو با گواهی کار پر کنین. طبق تجربه، راه دوم توجیه ساده‌تری می‌تونه داشته باشه، اما ممکنه در مورد کیس شما این مسیر متفاوت باشه.

  • رشته‌های حساس
  • مدرک زبان ناکافی
  • مدرک زبان قدیمی
مزایای آلمان
  1. تحصیل رایگان یا نسبتا ارزان
  2. امکان تحصیل به زبان انگلیسی
  3. موسسات آموزشی مطرح و پیشرفته
  4. فراهم بودن شرایط کار دانشجویی
  5. امکان اقامت بعد از تحصیل
  6. شرایط مناسب بازار کار در آلمان
مشاهده مزایای آلمان
معایب آلمان
  1. دشواری زبان آلمانی
  2. تعصب آلمانی‌‌ها به زبان، فرهنگ و نژادشون
  3. هوای سرد
  4. خلق و خوی آلمانی‌ها
مشاهده معایب آلمان

پشتیبانی لانرهلدینگ

متقاضی گرامی!

ساعت پاسخگویی پشتیبان به سوالات شما بین 8 الی 16 میباشد.

جهت شنیدن فایل صوتی کلیک کنید

پیدا کردن خانه در آلمان همواره یک معضل بوده‌است؛ به گونه‌ای برای اجاره خانه‌ها صف کشیده می‌شود و افراد بسیاری در انتظار بازدید زمان می‌گذرانند. اگر به هر دلیلی نتوانستید خانه اجاره کنید، گزینه بعدی برای شما که می‌تواند مناسب و مقرون به صرفه باشد اجاره WG یا به اصطلاح خانه‌های اشتراکیست. در این نوع از خانه‌ها معمولا شما به همراه تعداد محدودی از افراد یک واحد را به صورت اشتراکی اجاره می‌کنید. هر کدام معمولا یک اتاق مستقل دارید و فقط سرویس بهداشتی، حمام و آشپزخانه را به صورت اشتراکی با هم استفاده می‌کنید.

نکات:

  •  برای اجاره WG و خانه از سایت‌های معتبر استفاده کنید و مراقب کلاهبرداران باشید

  •  محل جغرافیایی مکانی که می‌خواهید اجاره کنید را دقیق بسنجید. دسترسی محلی به فروشگاه ها و حمل و نقل عمومی، فاصله زمانی آن تا محل کار، امنیت محل و غیر.. از مواردی هستند که باید آن‌ها را در نظر بگیرید.

  •  قرارداد اجاره مسکن در آلمان معمولا در دو حالت سرد (اصطلاحا (Cold و گرم (اصطلاحا Warm) است. در حالت اول اجاره مسکن شامل هزینه‌های جانبی مانند هزینه آب، برق، اینترنت و غیره نمی‌شود و برای هر کدام از آن‌ها باید جداگانه هزینه کنید. اما در حالت Warm قرارداد اجاره شما همه این موارد را پوشش می‌دهد. پس حتما به این موضوع دقت کنید.

  •  مکانی که اجاره می‌دهند ممکن است مجهز به وسایل زندگی (Furnished) و یا بدون وسیله (Unfurnished) باشد. پس از آنجا که شما هم محدودیت بار دارید و هم بودجه محدود پیشنهاد می‌کنیم گزینه‌هایی که شامل وسایل اولیه برای زندگی هستند را در اولویت قرار دهید.

  •  اجاره مسکن در آلمان به خصوص در بعضی از شهرها_ بازار بسیار رقابتی دارد؛ پس زمان را از دست ندهید.

پشتیبانی لانرهلدینگ

متقاضی گرامی!

ساعت پاسخگویی پشتیبان به سوالات شما بین 8 الی 16 میباشد.

جهت شنیدن فایل صوتی کلیک کنید

یکی از اولین کارهایی که در زمان ورود به آلمان باید انجام دهید این است که محل سکونت خود را در شهرداری شهرتان ثبت کنید (به عبارت دیگر خود را ملده کنید). در آلمان دولت تمام ارتباطاتش با شهروندها را معمولا از طریق نامه نگاری به آدرس آن‌ها انجام می‌دهد. ضمن اینکه برگه آنملدونگ (اصطلاحا ملده) سندیست که محل سکونت شما را به صورت رسمی اعلام میکند و برای سایر اقدامات شما لازم است. به عنوان مثال شما بدون اینکه خودتان را ملده کنید نمیتوانید حتی حساب بانکی باز کنید.
 برای ملده شدن باید چند مدرک را از پیش آماده کرده و از شهرداری شهر (بورگرآمت/Bürgeramt) وقت قبلی بگیرید. بسته به بزرگی و کوچکی شهر، گرفتن وقت ملده ممکن است کمی زمانبر باشد. در نظر داشته باشید که محل سکونت شما باید از نظر متراژ به اندازه استاندارد باشد تا به شما اجازه انجام فرایند آنملدونگ داده شود (بسته به هر شهر این استاندارد متفاوت و معمولا تقریبا 12 متر مربع است). بنابراین، حتما قبل از اجاره کردن خانه از صاحبخانه خود این موضوع را بپرسید و نسبت به اینکه که خانه انتخابی شما قابلیت ملده کردن را دارد یا خیر اطمینان حاصل کنید. البته اگر اتاقی در خوابگاه دانشجویی کرایه کردید نگران نباشید؛ چون اغلب واحدهای دانشجویی قابلیت ملده را دارند.

مدارک لازم برای ملده کردن:

  •  پاسپورت

  •  گواهی اشتغال به تحصیل

  •  فرم ثبت نام که از تو وبسایت شهرداری شهرتون هم معمولا میتوانین دانلود کنین و یا از صاحبخونه کمک بگیرین.

  •  یه برگه که از صاحبخونه یا مدیریت خوابگاه میگیریددر این برگه مشخصات خونه یا اتاقی که اجاره کردین باید درج شده باشد.


ملده کردن تقریبا پیش مقدمه هرکاری در آلمان است. بنابراین، دولت فدارل آلمان برای ملده کردن مهلت قانونی زیر یک ماه را در نظر گرفته تا افراد این موضوع را جدی بگیرند. البته این قانون خیلی جدی نیست؛ ولی بهتر است شما در همان روزهای اول ورود به آلمان این کار را انجام دهید تا در آینده به مشکل برنخورید.

ترمین (Termin) / قرار ملاقات برای ملده کردن
 وقتی از طریق وبسایت یا به صورت تلفنی وقت ملده می‌گیرید با ثبت اطلاعات خود مثل اسم، ایمیل، شماره تماس و… یک ایمیل تاییدیه دریافت می‌کنید که حاوی تاریخ، ساعت و آدرسی برای روز ملاقات است. این تاییدیه یک کد هم دارد که در واقع شماره قرار ملاقات شماست. هنگامی که در روز و تاریخ مقرر به آن آدرس بروید احتمالا آفیسر از شما شماره قرار ملاقاتتان را می‌پرسد. با اعلام شماره ملاقات می‌توانید وارد بخش مربوطه شده و مدارک خود را تحویل دهید. ممکن است آفیسر یا مسئول مربوطه از شما سوالاتی هم بپرسد که شامل مدت زمان تحصیل، تاهل یا تجرد و برخی اطلاعات دیگر می‌شود. با تکمیل این مدارک یک برگه مهر شده به شما تحویل داده می‌‌شود که درواقع همان برگه ملده شماست. حتما از این برگه مراقبت کنید. چون نشان دهنده محل سکونت شما بوده و ممکن است در آینده به آن نیاز پیدا کنید.

پشتیبانی لانرهلدینگ

متقاضی گرامی!

ساعت پاسخگویی پشتیبان به سوالات شما بین 8 الی 16 میباشد.

جهت شنیدن فایل صوتی کلیک کنید

شماره شناسایی مالیاتی

یکی از مواردی که در آلمان به آن نیاز پیدا خواهید کرد شماره شناسایی مالیاتی یا “Steueridentifikationsnummer” یا Steuer-ID است. بعد از ثبت محل سکونت یا ملده کردن خود در آلمان باید از اداره مالیات شهر به صورت آنلاین وقت قبلی بگیرید. سپس، در موعد مقرر با پاسپورت خود به اداره مربوطه مراجعه و شناسه مالیاتی خود را دریافت کنید. خیلی از مواقع جهت انجام کارهای اداری ممکن است از شما شناسه مالیاتی بخواهند؛ به عنوان مثال بعد از باز کردن حساب بانکی جهت تکمیل پرونده ممکن است بانک از شما این شناسه را تقاضا کند.

نکات تکمیلی:

  • دریافت شناسه مالیاتی: پس از صدور، دفتر مالیات نامه‌ای حاوی Steuer-ID شما را به آدرس ثبت شده شما در آلمان ارسال می‌کند. این نامه مهم است و باید در محلی امن نگهداری شود، زیرا شامل شماره شناسایی مالیاتی منحصر به فرد شماست. البته بعضی مواقع شما همان لحظه شماره مالیاتی خود را دریافت خواهید کرد.
  • مفقود شدن یا عدم دریافت: اگر Steuer-ID خود را دریافت نکردید یا نامه اطلاع‌رسانی را گم کردید، می‌توانید یک کپی از آن را از دفتر مرکزی مالیات درخواست کنید. البته ممکن است نیاز به ارائه اسناد شناسایی شخصی مانند پاسپورت یا کارت شناسایی داشته باشید (برای تایید هویت).

 

مزایای آلمان
  1. تحصیل رایگان یا نسبتا ارزان
  2. امکان تحصیل به زبان انگلیسی
  3. موسسات آموزشی مطرح و پیشرفته
  4. فراهم بودن شرایط کار دانشجویی
  5. امکان اقامت بعد از تحصیل
  6. شرایط مناسب بازار کار در آلمان
مشاهده مزایای آلمان
معایب آلمان
  1. دشواری زبان آلمانی
  2. تعصب آلمانی‌‌ها به زبان، فرهنگ و نژادشون
  3. هوای سرد
  4. خلق و خوی آلمانی‌ها
مشاهده معایب آلمان

پشتیبانی لانرهلدینگ

متقاضی گرامی!

ساعت پاسخگویی پشتیبان به سوالات شما بین 8 الی 16 میباشد.

جهت شنیدن فایل صوتی کلیک کنید

اقدام برای بازکردن حساب بانکی

همانطور که در مرحله قبل گفتیم، بعد از ملده شدن ظرف چند هفته کد مالیاتی به آدرس شما پست می‌شود. با داشتن گواهی اشتغال به تحصیل، برگه ملده و کد مالیاتی خود می‌توانید در بانک حساب باز کنید. بانک‌های آلمانی متعددی وجود دارند که می‌توانید در آن‌ها حساب باز کنید. اما تمامی آن‌ها قوانینی دارند که هر کدام بسته به شعبه و حتی آفیسر می‌تواند تجربه متفاوتی برای شما داشته باشد. به عنوان مثال خیلی از بانک‌های دولتی آلمان طبق قوانینی که دارند برای شهروندان ایرانی حساب باز نمیکنند. مخصوصا اگر در ویزای شما ثبت شده باشد که مجوز اقامت شما به شرط بلوکه شدن همان مبلغ تمکن صادر شده، قضیه گاها می‌تواند سخت‌تر هم باشد.

بانک‌های آلمانی که اکثر دانشجویان به راحتی می‌توانند در آن‌ها حساب باز کنند:

  • اشپارکاسه (Sparkasse)
  • پست بانک (Postbank)
  • بانکهای اینترنتی مثل N26، Vivid


از بابت اعتبار بانک‌های اینترنتی نگران نباشید. چون طبق قوانین اتحادیه اروپا اصلا امکان فعالیت بانک بدون پشتوانه وجود ندارد. مخصوصا در کشور سختگیری مثل آلمان.

نحوه افتتاح حساب در بانک های به اصطلاح سنتی
بهتر است قبل از مراجعه به بانک ترمین (وقت ملاقات) بگیرید. به منظور اخذ ترمین وبسایت بانک بهترین گزینه است. بعد از درخواست وقت با شما تماس تلفنی گرفته و به انگلیسی و یا آلمانی توضیح می‌دهند که می‌توانید در فلان تاریخ و ساعت مشخص به شعبه مراجعه کنید.
با مدارکی که قبل‌تر گفتیم به شعبه مربوطه مراجعه و موضوع را مطرح کنید. در آنجا به شما چند فرم مختلف تحویل داده، پلن‌ها و طرح‌های مختلف بانکی را شرح می‌دهند و در نهایت حساب را برای افتتاح میکنند. اگر قبلا فرم زول را پر کرده باشید با اتکا به آن می‌‎توانید کل پولی که دارید را از طریق دستگاه‌های خود پرداز مخصوص به حسابتان منتقل کنید. اما اگر فرم زول ندارید مبلغ محدودتری را می‌توانید به یکباره به حسابتان واریز کنید. حدودا یک هفته بعد از افتتاح حساب رمز کارت از طریق پست برای شما ارسال می‌شود؛ مدتی بعد هم کارت بانکی شما به دستتان خواهد رسید. شما از طریق موبایل بانک و وبسایت می‌توانید کارهای بانکی خود را انجام دهید.

بانک های آنلاین

باز کردن حساب در بانک‌های آنلاین روال به نسبت راحت‌تری دارد. شما ابتدا باید نرم افزار موبایل بانک را دانلود کنید. خود نرم افزار شما را راهنمایی می‌کند که چه کارهایی را برای ثبت نام باید انجام دهید. معمولا روال احراز هویت در این بانک‌ها از طریق مکالمه ویدیویی (به زبان آلمانی یا انگلیسی) انجام می‌گیرد. شما برای احراز هویت باید پاسپورت خود را ارائه داده و طبق مراحلی که متصدی به شما می‌گوید احراز هویت را انجام دهید. در نهایت بعد از اتمام مکالمه حساب برای شما باز می‌شود. روال انتقال پول نقد به حساب در بانک‌های اینترنتی بعضا پیچیده و سخت است. چون این بانک‌ها یا با بانک‌های دیگر برای واریز پول نقد همکاری میکنند که باید این موضوع را از پشتیبانی بانک بپرسید و یا از شخص دیگری بخواهید که پول را به حساب منتقل کند. بنابراین حتما قبل از افتتاح حساب این موضوع را پرس و جو کنید.
مزایای آلمان
  1. تحصیل رایگان یا نسبتا ارزان
  2. امکان تحصیل به زبان انگلیسی
  3. موسسات آموزشی مطرح و پیشرفته
  4. فراهم بودن شرایط کار دانشجویی
  5. امکان اقامت بعد از تحصیل
  6. شرایط مناسب بازار کار در آلمان
مشاهده مزایای آلمان
معایب آلمان
  1. دشواری زبان آلمانی
  2. تعصب آلمانی‌‌ها به زبان، فرهنگ و نژادشون
  3. هوای سرد
  4. خلق و خوی آلمانی‌ها
مشاهده معایب آلمان

پشتیبانی لانرهلدینگ

متقاضی گرامی!

ساعت پاسخگویی پشتیبان به سوالات شما بین 8 الی 16 میباشد.

جهت شنیدن فایل صوتی کلیک کنید

خرید بیمه درمانی

بیمه مسافرتی شما فقط 180 روز اعتبار دارد. بنابراین خرید بیمه باید جزء اولین کارهایی باشد که در آلمان انجام می‌دهید. در آلمان بیمه‌ها به دو دسته دولتی و خصوصی تقسیم می‌شوند. اگه بیمه دولتی داشته باشید می‌توانید کارت بیمه خود را در زمان دریافت خدمات درمانی نشان دهید. اینگونه دیگر نیاز به پرداخت پول ندارید. اما اگر بیمه شما خصوصی باشد بعد از دریافت خدمات صورتحساب یا (Rechnung) برای شما ارسال می‌شود. بعد از واریز پول، باید مدارک خود را در وبسایت بیمه آپلود کنید تا پس از آن بسته به سطح پوشش بیمه‌ای که انتخاب کردید هزینه درمان را دریافت کنید.

طبق قانون، هر شهروندی که در آلمان زندگی می‌کند فارغ از ملیت باید بیمه درمانی داشته باشد. قرارداد بیمه درمانی جزء مدارکیست که آفیسر اداره مهاجرت برای تمدید ویزا از شما تقاضا می‌کند.

اگر سن شما زیر 30 سال باشد می‌توانید بیمه‌های دولتی مثل …، تکاTK ، بارمر و غیره را با قیمت مناسبی بگیرید که طبعا نسبت به بیمه های خصوصی مزایایی دارند. ولی اگه سن شما بیشتر از 30 باشد خرید بیمه دولتی برای شما به صرفه نیست و باید به دنبال بیمه خصوصی باشید. درحال حاضر اغلب دانشجوهایی که به آلمان مهاجرت می‌کنند بیشتر سراغ شرکت‌های بیمه‌ای مثل ماویستا، care concept و تکا TK می‌روند. این شرکت‌ها به نسبت بقیه در مقابل سطح خدماتی که ارائه میدهند قیمت‌های بهتری دارند.
نکته‌ مهم درباره بیمه خصوصی این است که باید به سطح خدمات ارائه شده خصوصا درمورد مواردی مثل دندانپزشکی دقت کنید. ضمن اینکه اگر پیوست دارید و با همسرتان مهاجرت کرده‌اید باید بیمه مجزایی برای او هم بگیرید.

پشتیبانی لانرهلدینگ

متقاضی گرامی!

ساعت پاسخگویی پشتیبان به سوالات شما بین 8 الی 16 میباشد.

جهت شنیدن فایل صوتی کلیک کنید

خرید سیم کارت

قطعا شما هنگامی که در راه آلمان هستید دوست دارید با خانواده خود در ارتباط باشید و آن‌ها را در جریان حالتان بگذارید. پیشنهاد ما به شما این است که برای هر احتمالی در پرواز آماده باشید. گاها ممکن است پرواز شما به هر دلیلی با مشکلی مواجه شود. مخصوصا بچه‌هایی که از طریق پرواز ترانزیت اقدام می‌کنند ممکن است بعضا پرواز اول یا دوم آن‌ها به مشکل بخورد یا تاخیر داشته باشد. بنابراین بهتر است در این مسیر با خانواده خود در ارتباط باشید. پیشنهاد ما این است که اگر سیمکارت ایران شما دائمیست حتما رومینگ را قبل از پرواز فعال کنید و اگر سیمکارت اعتباری دارید ضمن فعال کردن رومینگ، حتما مقدار قابل توجهی شارژ کنید تا در مسیر به مشکل برنخورید. زمانی که به فرودگاه آلمان رسیدید دیگر مشکلی نخواهید داشت؛ چرا که در فرودگاه‌ها اینترنت عمومی رایگان فعال است. اما اگر بخواهید با کسی داخل آلمان تماس بگیرید، بهتر است سیمکارت آلمانی داشته باشید.

در آلمان سه اپراتور اصلی موبایل وجود دارد:Telekom ،Vodafone  و O2. شما می‌توانید سیمکارت یکی از این اپراتورها را در فرودگاه یا در نمایندگی‌های موجود در سطح شهر تهیه کنید.

سیم کارت های اعتباری یا prepaid
 سیم‌کارت‌های اعتباری از انواع رایج سیم کارت در آلمان است. این نوع سیم‌کارت‌ها همانطور که از اسمشان پیداست از قبل دارای اعتبار هستند که به شما امکان برقراری تماس، ارسال پیامک و یا استفاده از اینترنت را می‌دهند.  برای این نوع از سیمکارت معمولا هیچ طرح اشتراکی وجود ندارد و هر زمان که بخواهید می‌توانید هر مقداری که نیاز دارید آن را شارژ کنید.

این نوع سیم‌کارت‌ها برای چه کسانی مناسب هستند؟

 سیم‌کارت‌های پیش‌پرداخت برای دانشجویان بین‌المللی در آلمان عالی هستند؛ زیرا با قیمت‌های ارزان‌تر و خدمات انعطاف‌پذیرتر ارائه می‌شوند.  همچنین برای افرادی که می‌دانند به دقایق تماس یا داده زیادی نیاز ندارند، گزینه‌ای عالی هستند.

پشتیبانی لانرهلدینگ

متقاضی گرامی!

ساعت پاسخگویی پشتیبان به سوالات شما بین 8 الی 16 میباشد.

جهت شنیدن فایل صوتی کلیک کنید

همانطور که گفتیم، ممکن است شما نتوانید برای مدارک خود آنرکنونگ کامل دریافت کنید. در این صورت بعد از ورود به آلمان به منظور جبران باید در دوره‌های مشخصی شرکت کنید. در نظر داشته باشید که افراد در این دوره‌ها به صورت ماهانه حقوق دریافت می‌کنند.

  •  دوره تطبیق :(Adaptation period) در طول دوره تطبیقی افراد برای اثبات توانایی ها خود و یا تطبیق با شرایط کار تحت نظر فردی که به عنوان پرستار ثبت شده در بیمارستان است کار خواهند کرد این دوره همچنین به عنوان آموزش تکمیلی هم شناخته میشود و حداکثر 3 سال به طول می انجامد (مدت زمان این دوره بسته به مهارت هایی که فرد باید یاد بگیرد متفاوت باشد)

  •  آزمون شایستگی :(Aptitude test) در آزمون شایستگی، دانش و مهارت‌های شما که برای شغل مرجع در آلمان اهمیت دارند اما هیچ مدرکی برای آن‌ها ارائه نشده، مورد ارزیابی قرار می‌گیرند.

  •  آزمون سطح دانش :(Knowledge test) آزمون سطح دانش یک اقدام جبرانی برای افرادی است که از کشورهای ثالث اقدام میکنند و در حال طی کردن فرآیند تأیید صلاحیت برای مشاغل پزشکی هستند. این آزمون به این افراد این امکان را می‌دهد تا تفاوت‌های قابل‌توجهی که بین مدرک حرفه‌ای خارجی و شغل مرجع در آلمان (حرفه پزشکی) را جبران کنند. مراجع صلاحیت دار تحت نظارت دولت مسئول برگزاری این آزمون هستند.

پشتیبانی لانرهلدینگ

متقاضی گرامی!

ساعت پاسخگویی پشتیبان به سوالات شما بین 8 الی 16 میباشد.

جهت شنیدن فایل صوتی کلیک کنید

حمل و نقل در آلمان

به طور کلی، سیستم حمل و نقل آلمان طوری طراحی شده که دسترسی آسان و هزینه‌های پایینی داشته باشد؛ به خصوص برای دانشجویان تا بتوانند راحت و با هزینه کم رفت‌وآمد کنند. متداول ترین روش های حمل و نقل در آلمان شامل موارد زیر است:

  • حمل و نقل عمومی: محبوب‌ترین نوع حمل و نقل در آلمان، حمل و نقل عمومی مثل قطار، اتوبوس، تراموا و مترو (U-Bahn) است. Deutsche Bahn معمولا قطارهای بین‌شهری و منطقه‌ای را مدیریت می‌کند؛ در حالی که هر شهر خط‌های اتوبوس، مترو و ترامواهای خودش را دارد. حتما برای استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی بلیط تهیه کنید. درصورت عدم تهیه بلیط شما مبلغ 60 یورو جریمه خواهید شد. با وجود اینکه بلیط مسافران معمولا چک نمی‌شود اما پیشنهاد می‌کنیم که این ریسک را نکنید!

  • دوچرخه‌: دوچرخه‌سواری در آلمان بسیار محبوب است؛ به خصوص در شهرهایی مثل برلین، مونیخ و هامبورگ. مسیرهای دوچرخه و اپلیکیشن‌های فراوانی برای کرایه دوچرخه وجود دارد که بهترین و معروف‌ترین آن Nextbike است.


تخفیف‌ها و امکانات رفاهی برای دانشجویان

  •    Semester Ticket: بیشتر دانشگاه‌های آلمان برای راحتی بیشتر دانشجویان برنامه ای تحت عنوان”Semester Ticket” دارند. این بلیط به دانشجویان اجازه می‌دهد که ارزان تر و به صورت نامحدود از حمل و نقل عمومی در یک منطقه خاص، معمولاً در شهر و اطراف آن، استفاده کنند.

  • بلیط‌های تخفیفی: دانشجویان می‌توانند از بلیط‌های تخفیفی حمل و نقل هم استفاده کنند. بسیاری از شرکت‌های حمل و نقل بلیط‌هایی با قیمت کمتر برای دانشجویان ارائه می‌دهند که استفاده منظم از حمل و نقل عمومی را برایشان مقرون به صرفه‌تر می‌کند.

پشتیبانی لانرهلدینگ

متقاضی گرامی!

ساعت پاسخگویی پشتیبان به سوالات شما بین 8 الی 16 میباشد.

جهت شنیدن فایل صوتی کلیک کنید

راهنمای خرید در آلمان

تنوع فروشگاه‌ها و مراکز خرید در آلمان بسیار زیاد است؛ اما با دانستن فروشگاه‌های زنجیره معروف می‌توانید خرید هوشمندانه و مقرون‌به‌صرفه‌تر داشته باشید.

  • 1. Aldi: آلدی، به خاطر محصولات خوراکی و اجناس خانگی با قیمت مناسب، یکی از بزرگ‌ترین زنجیره‌های سوپرمارکت تخفیفی در آلمان است.

  • 2. Lidl: مشابه آلدی، لیدل محصولات متنوعی از مواد غذایی، محصولات تازه، و اجناس خانگی را با قیمت‌های رقابتی ارائه می‌دهد.

  • 3. dm-drogerie markt: این زنجیره به فروش محصولات بهداشتی و زیبایی متمرکز است و محصولاتی همچون مراقبت از پوست، آرایشی، مراقبت از نوزادان، و اجناس خانگی را ارائه می‌دهد.

  • Rossmann: یکی دیگر از زنجیره‌های داروخانه‌ای محبوب که محصولات گسترده‌ای از بهداشتی و زیبایی، همراه با اجناس ضروری خانگی ارائه می‌دهد.

  • Edeka: یکی از بزرگ‌ترین زنجیره‌های سوپرمارکت در آلمان که انواع محصولات خوراکی، محصولات تازه، و اجناس خانگی را در محدوده‌های قیمتی مختلف ارائه می‌دهد.

  • Rewe: یک زنجیره بزرگ سوپرمارکت که محصولات خوراکی، غذاهای تازه، و اجناس خانگی را با تمرکز بر کیفیت و تنوع ارائه می‌دهد.

  • Kaufland: شناخته شده به خاطر طیف گسترده‌ای از محصولات، کافلاند محصولات خوراکی، اجناس خانگی، الکترونیک، لباس و غیره را با قیمت‌های رقابتی عرضه می‌کند.

  • Penny Markt: یک زنجیره سوپرمارکت تخفیفی که محصولات خوراکی، اجناس خانگی، و اقلام ضروری روزمره را با قیمت‌های مقرون به صرفه ارائه می‌دهد.

  • KiK: این فروشگاه به فروش لباس، لوازم جانبی و اجناس خانگی با قیمت مناسب مشغول است و برای خریداران با سرمایه محدود جذاب است.

  • TK Maxx: یک فروشگاه که لباس‌ها، کفش‌ها، لوازم جانبی و کالاهای خانگی با برندهای معروف را با تخفیف عرضه می‌کند و برای جستجوی پیشنهادات خوب محبوب است.

پشتیبانی لانرهلدینگ

متقاضی گرامی!

ساعت پاسخگویی پشتیبان به سوالات شما بین 8 الی 16 میباشد.

جهت شنیدن فایل صوتی کلیک کنید

اپلیکیشن ها پرکاربرد در آلمان

  • DB Navigator: داشتن این اپلیکیشن که از طرف شرکت  Deutsche Bahn طراحی شده است برای سفر با قطار در سراسر آلمان بسیار مهم است. این اپلیکیشن برنامه‌های سفر، رزرو بلیط و به روزرسانی‌های زمان واقعی خدمات قطار را ارائه می‌دهد. این اپلیکیشن می‌تواند برای برنامه‌ریزی سفر و اطلاعات درباره قطارها خیلی کاربردی باشد.

  • Nextbike: این اپلیکیشن برای اجاره دوچرخه در شهرهای مختلف آلمان است. تنها با نصب و ثبت نام در این برنامه می‌توانید مکان دوچرخه‌های موجود در سطح شهر را پیدا و با استفاده از اسکن گوشی و یا بارکد روی هر دوچرخه آن را اجاره و استفاده کنید.

  • NINA: این اپلیکیشن یک اپلیکیشن هشدار از طرف دفتر فدرال برای محافظت از مردم و کمک در مواقع بحران است. این اپلیکیشن هشدارها و اطلاعات درباره وضعیت‌های اضطراری مانند آب و هوای طوفانی، سیل و خطرات دیگر را فراهم می‌کند. پس برای آگاهی از شرایط ایمنی و وضعیت‌های اضطراری می‌تواند بسیار مفید باشد.

  • Ankommen: این اپلیکیشن به طور خاص برای پناهجویان و مهاجران طراحی شده و اطلاعاتی درباره روندهای پناهندگی، یادگیری زبان، کار و زندگی در آلمان فراهم می‌کند. این اپلیکیشن نکات و منابع عملی را برای کمک به مهاجران جدید در ساکن شدن به آنها ارائه می‌دهد.

  • FlixBus: این اپلیکیشن برای رزرو بلیط مسافرت با اتوبوس در داخل آلمان و اروپا فعالیت می‌کند. این اپلیکیشن گزینه‌های اقتصادی برای سفرهای درازمدت و کاوش شهرها و مناطق مختلف را ارائه می‌دهد.

  • Immobilienscout24: این یکی از اپلیکیشن‌های پیشرو برای پیدا کردن آپارتمان‌های اجاره‌ای و خانه‌ها در آلمان است. این اپلیکیشن لیستی با توضیحات دقیق، عکس‌ و اطلاعات تماس صاحبان خانه یا مشاوران املاک به شما نشان می‌دهد و می‌تواند یکی از گزینه‌های کاربردی برای پیدا کردن خانه در آلمان باشد البته سایت‌ها و اپ‌های معروف دیگری در این زمینه وجود دارد.

  • Meine Stadt: این اپلیکیشن اطلاعات محلی درباره رویدادها، اخبار و خدمات در منطقه شما نشان می‌دهد.

  • Wohngeldrechner: این اپلیکیشن به شما کمک می‌کند بررسی کنید که آیا شما برای دریافت کمک‌ هزینه مسکن در آلمان واجد شرایط هستید یا خیر.

  • WG-Gesucht: این اپلیکیشن به شما کمک می‌کند تا WG یا به اصطلاح اتاق هایی بافضای اشتراکی در آلمان پیدا کنین. این اپلیکیشن لیستی از اتاق‌های خالی و اطلاعات تماس با صاحبان خانه یا اشخاصی که می‌خواهند اتاق خود را به اشتراک بگذارند، ارائه می‌دهد.

  • Check24: این اپلیکیشن یک پلتفرم مقایسه‌ای است که به شما امکان می‌دهد قیمت‌ها و شرایط مختلف برای خدمات مختلف مانند بیمه، اینترنت، تلفن همراه، برق، گاز، بنزین و سایر خدمات را مقایسه کنید. این برنامه به شما کمک می‌کند تا بهترین انتخاب ها را داشته باشید.

  • Kleinanzeigen: این اپلیکیشن به شما امکان می‌دهد که محصولات دست دوم یا جدید را بفروشید یا بخرید. شما می‌توانید آگهی‌های خود را برای فروش کالاها یا خدمات خود ارسال کنید و آگهی‌های دیگران را برای خرید مشاهده کنید.

پشتیبانی لانرهلدینگ

متقاضی گرامی!

ساعت پاسخگویی پشتیبان به سوالات شما بین 8 الی 16 میباشد.

جهت شنیدن فایل صوتی کلیک کنید

همانطور که احتمالا می‌دانید، ویزایی که صادر می‌شود معمولا یک ساله است و برای این که افراد بتوانند در آلمان بمانند باید بعد از این مدت ویزای خود را تمدید کنند. برای این کار بهتر است تا مهلت ویزای فرد تمام نشده و هنوز زمان هست، ویزا تمدید شود. برای تمدید ویزا باید از اداره مهاجرت ایالت محل اقامت یک ترمین (قرار ملاقات) بگیرید و با یک سری مدارک به شعبه مربوطه مراجعه کنید. در واقع باید اول فرمی که داخل وبسایت اداره مهاجرت وجود دارد را پر کنید و بعد با مدارکی مانند یک قطعه عکس بایومتریک (مثل عکسی که برای مصاحبه ویزا دادید) ، مدارک قرارداد بیمه درمانی، حساب بانکی، قرارداد کاری، پاسپورت و ادمیشن لتر در آن تاریخی که وقت گرفتید به اداره مهاجرت مراجعه و در مصاحبه شرکت کنید.

در این مصاحبه از شما چند سوال پرسیده می‌شود و تقریبا شاید سخت‌ترین مرحله بعد از ورود به آلمان باشد. سوالاتی که در پروسه تمدید ویزا از شما پرسیده می‌شود به  آفیسر بستگی دارد و هیچ قانون مشخصی برای این مصاحبه نیست. پس بدون استرس در جلسه مصاحبه شرکت کنید و فقط مدارک را برای آن روز تهیه کنید. درکل در نظر داشته باشید که سیاست دولت آلمان در حال حاضر جهت جذب مهاجر هست. بنابراین خیلی نگران نباشید.

پشتیبانی لانرهلدینگ

متقاضی گرامی!

ساعت پاسخگویی پشتیبان به سوالات شما بین 8 الی 16 میباشد.