وثیقه خروج ازکشور برای سربازان
سلام به تمامی همراهان عزیز لانرهولدینگ مچموعه ما سعی بر این دارد تا دراین مقاله اطلاعاتی کامل و مفید در رابطه با وثیقه خروج برای سربازان رادراختیار شما عزیزان قراردهد.
فهرست مطالب:
- وثیقه خروج از کشور
- سامانه سخا
- شرایط خروج از کشور
- ارزش و میزان وثیقه خروج از کشور چقدر است؟
وثیقه خروج از کشور آلمان
تعریفی که برای وثیقه خروج از کشور میتوان داشت، مشمولان خدمت نظام وظیفه عمومی(خدمت سربازی) برای اخذ مجوز خروج از کشور باید یک وجه نقد یا ضمانت نامه بانکی با میزانی که تعیین شده را برای سپردن اقدام کنند.
برای ثبت نام و سپردن وثیقه باید از طریق سامانه سخا پلیس اقدام نمایید و نکته مهم، سپردن آن برای مشمولان غایب در سال 1401 امکان پذیرنمی باشد.
گذراندن دوره خدمت یکی از وظایف شهروندی در کشور ما است و تمام آقایانی که به 18سال رسیده اند موظف به گذراندن دوره سربازی هستند و اگر این دوره را نگذرانند از برخی خدمات دولتی محروم خواهند شد، که میتوان اشاره ای داشت به دریافت نکردن پاسپورت و نداشتن مجوز خروج ازکشور.
با همه این ها اگر مورد خاصی پیش آید و این افراد نیاز به خروج ازکشور داشته باشند سازمان نظام وظیفه، ترتیبی را تعیین نموده است که به موجب آن، مشمولین می توانند، برای یک دوره زمانی معین، از کشور خارج شوند.
کسب مجوز خروج از کشور، با سپردن وثیقه ای انجام می شود که وثیقه خروج از کشور نامیده شده و دارای میزان، انواع، مدت اعتبار و نحوه سپردن متفاوت از وثیقه سایرافراد ممنوع الخروج می باشد.
وثیقه خروج از کشور مشمولان سربازی جهت تحصیل در خارج سال 1401
آقایانی که سنی بالای 18 سال را دارند و مشمول خدمت سربازی هستند باید کارت پایان خدمت را برای خروج از کشور دارا باشند تا به آسانی بتوانند به مقاصد مدنظرخود سفرکنند.
اما نکته ایی که قابل اهمیت است، افرادی که قصدخروج ازکشور و اپلای را دارند اما هنوز به خدمت سربازی نرفته اند برای تعهد و جایگزینی کارت پایین خدمت خود باید وثیقه ایی را در اختیار ذی اصلاح بگذارند تا مجوز خروج از کشور را دریافت نمایند.
کد سخا چیست؟
هنگامی که مشمول درخواست وظیفه خود را در دفاتر خدمات الکترونیک (پلیس۱۰+) ثبت میکند، برای هر فرد یک کد اختصاصی در سامانه در نظر گرفته میشود.کد سخا شناسهای پنج رقمی، منحصر به فرد و مختص به شما در سازمان نظام وظیفه عمومی ناجا است.با استفاده از کد ملی و کد سخا میتوان از طریق سایت اطلاع رسانی سازمان نظام وظیفه عمومی، به منظور ورود به سامانههای وظیفه عمومی جهت استعلام و مشاهده آخرین وضعیت خدمت و شرایط اعزام، وثیقه سربازی، امریه، تعویض کارت و … استفاده کرد.
اما باید توجه داشت که این کد هیچ ارتباطی به ارگان یا سازمان محل خدمت و کد آموزشی افراد ندارد.
شرایط خروج از کشور برای مشمولان خدمت سربازی
اولین سخنی که در این مسئله بیان می شود، مرتبط با شرایط و اما و اگر های خروج از کشور مشمولین است. به همین دلیل، شرایط خروج از کشور، بسته به نوع و هدفی که برای هر سفر معین می شود (علمی، زیارتی، سیاحتی و …) متفاوت است:
شرایط خروج از كشور به منظور سفرهای علمی
(به منظور شركت در کارگاههای آموزشی مرتبط با رشته تحصیلی، كنفرانسها و يا همايش علمي بين المللي براي ارائه مقالات):
- مشمول باید فاقدهرگونه غيبت و معافيت تحصيلي را دارا باشد.
- حداکثر 30 روز مدت زمان خروج از کشور برای مقالات و کنفرانس های علمی براي تمامی مقاطع تحصیلی مي باشد.
- حداکثر 45 روز مدت زمان خروج از کشور برای شرکت در کارگاهها و دوره های آموزشی، براي تمامی مقاطع تحصیلی مي باشد.
شرایط خروج از كشور به منظور سفرهای زيارتي
(به منظور زيارت عتبات عالیات در کشور عراق و یا انجام مناسک حج عمره و تمتع):
- فاقد غیبت باشند.
- معافیت تحصیلی را دارا بوده و وضعیت تحصیلی مشخص داشته باشند.
- در سنوات اولیه تحصیلی و یا سنوات ارفاقی (دارای مجوز سنوات ارفاقی) باشند.
- مشمولانی که تحصیل آنان به اتمام رسیده است (فارغ التحصیل، انصراف، اخراج و ترک تحصیل منجر به اخراج) باشند.
- برای رفتن به موقع به کشور، وثیقه مورد نیاز را بسپارند.
- ارائه گواهی اشتغال به تحصیل برای دانش آموزان و درخواست مجوز خروج موقت از کشور برای دانشجویان.
- مهلت معرفي مشمولان فارغ التحصيل به پايان نرسيده باشد و داراي برگه اعزام بدون غيبت باشند.
- فارغ التحصيلان مقاطع ديپلم و پيش دانشگاهي که مهلت معرفی آنان به اتمام نرسیده و یا دارای برگ اعزام به خدمت بدون غیبت باشند مي توانند اين مجوزرا با ارائه مدارك لازم درخواست نمايند. تاريخ مراجعت اينگونه افراد از خارج از كشور باید حداقل تا 45 روز قبل از تاريخ اعزام به خدمت باشد.
- درخواست مجوز خروج از کشور دانشجويان بايد داراي یک سری نکات از جمله محدوده زمانی ، مشخصات شناسنامه ای،کد ملی ، سال ورود به دانشگاه ، مقطع تحصیلی ، نام کشور و علت مسافرت باشد .
- مجوز خروج برای سفرهای زیارتی دانشجویان و طلاب علوم دینی به کشورهای عراق و عربستان با درخواست دانشگاه یا مدیریت حوزه علمیه استان محل تحصیل وتعیین محدوده زمانی خروج از کشور و حداکثر به مدت 30 روز صادر می گردد. (مدتی که بیان شد برای حج تمتع به مدت 50 روز می باشد.)
- مدت مجوز خروج از کشور برای روحانیون، کاروانهای زیارتی حداکثر 60 روز و اساتید و مبلغین با اعلام مرکز مدیریت مربوط حداکثر به مدت 180 روز می باشد.
شرایط خروج از كشور به منظور سفرهای مطالعاتی
(سفرهايي است كه دانشجويان مقاطع دكتری و كارشناسي ارشد، در حين تحصيل به منظور پیشرفت تحصیلی و براي تحقيق، آزمايش يا استفاده از تجربيات ساير كشورها انجام مي دهند):
- مشمول معافيت تحصيلي رادارا باشد.
- 6ماه حداكثر مدت زمان اينگونه سفرها براي دانشجويان مقاطع كارشناسي ارشد و دكتری يک سال مي باشد. در ضمن در این مدت ورود و خروج مشمول به داخل کشور برای موارد ضروری با ارائه درخواست و موافقت وظیفه عمومی بلامانع است.
- مهلت دوره نامبردگان غیر قابل تمدید می باشد.
- براي كليه دانشجويان در هر مقطع فقط يكبار مجوز خروج فرصت مطالعاتي صادر مي گردد.
- سفرهای مطالعاتی و دوره های مشترک با درخواست دانشگاه مربوط و تایید وزارت علوم یا وزارت بهداشت ویا سازمان مرکزی دانشگاه آزاد صورت می گیرد.
شرایط خروج از كشور به منظور سفرهای سیاحتی:
- مشمول فاقد هرگوه غيبت و معافيت تحصيلي رادارا باشد.
- 20 روزحداكثر مدت زمان اينگونه سفرها است.
- مجوز خروج از کشور برای سفرهای سیاحتی، دانشجویان، با درخواست دانشگاه محل تحصیل و تعیین محدوده زمانی خروج از کشور و حداکثر به مدت 30 روز صادر می گردد.
شرایط خروج از كشور به منظور سفرهای ورزشی
(سفرهایی که ورزشکاران مشمول با تایید وزارت ورزش و جوانان انجم می دهند):
- مشمول فاقد غيبت باشد.
- عدم اشتغال به دوره خدمت ضرورت.
- معافيت تحصيلي معتبر براي دانشجويان و دانش آموزان
- قرار داشتن در مهلت هاي قانوني پس از فراغت، انصراف، اخراج يا ترك تحصيل براي دانشجويان و دانش آموزان.
- سرباز قهرمان با ارائه معرفي از ستاد كل نيروهاي مسلح.
- دارندگان برگ آماده به خدمت بدون غيبت در مدت اعتبار آن
ارزش میزان وثیقه خروج از کشور چقدر است؟
میتوان گفت، جایگزین کردن کارت پایان خدمت افراد و همچنین افرادی که مشمول خدمت سربازی می باشند به معنای وثیقه خروج از کشور هست و باید برای خروج از کشور و دریافت مجوز وثیقه ای نزد دولت به امانت بگذارند که برای بازگشت به کشور نوعی تعهد محسوب می شود.
ارزش و میزان هر وثیقه براین اساس که سفر شما چه نوع باشد متفاوت است که عبارت اند از:
- وثیقه سفرهای علمی: 150 میلیون ریال وجه نقد یا ضمانت نامه بانکی.
- سپردن وثيقه سفر سیاحتی: مبلغ 30 میلیون تومان وجه نقد و یا ضمانت نامه بانکی.
- وثیقه سفرهای ورزشی: مبلغ 30 میلیون تومان
- وثیقه سفرهاي مطالعاتي : مبلغ 8 میلیون تومان و دوره های مشترک مبلغ 15 میلیون تومان
- سفر جهت ادامه تحصیل (معافیت تحصیلی خارج از کشور): 40 میلیون تومان وجه نقد .
مجوز خروج از کشور را چگونه میتوان دریافت کرد؟
- دریافت کد سخا: از طریق دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی (پلیس+10)
- ورود به درگاه خدمات الکترونیک انتظامی (پلیس+10) به نشانی (www.services.epolice.ir)
- ثبت کردن اطلاعات اولیه شخصی از جمله: نام و نام خانوادگی، کدملی، آدرس محل سکونت و کدپستی
- ثبت کردن اطلاعات مربوط به خروج از کشور از جمله: کشور مقصد، تاریخ خروج از کشور، تاریخ ورود به کشور، نوع سفر (تفریحی ، علمی و زیارتی)
- انتخاب یکی از دو گزینه های پیش رو ؛ 1 ) دانشجویی 2 ) دارندگان برگ آماده به خدمت
- مبلغ 3500 تومان هزینه خدمات اینترنتی لازم است پرداخت شود، همچنین رمز دوم کارت عابربانک خود را همراه داشته باشید .
نکات مهم
- گزینه “دانشجو هستم”؛ درخواست خروج از کشور شما به صورت سیستمی به کارتابل دانشگاه رفته، پس از بررسی وضعیت تحصیلی شما از سوی دانشگاه در صورت تایید معافیت تحصیلی، به سامانه وظیفه عمومی منتقل می شود و در صورت عدم تایید معافیت تحصیلی، پیغام ( رد درخواست شما توسط دانشگاه ) رویت می شود.
بعد از انتقال اطلاعات شما به سامانه وظیفه عمومی، پنجره ای مبنی بر دریافت شماره حساب قوانین مشمول برای استرداد هزینه ودیعه شما باز می شود(تاکید می شود، حتما شماره حساب مشمول وارد شود)
در مرحله بعد از ثبت شماره حساب، گزینه واریز اینترنتی مبلغ ودیعه فعال می شود و شما می توانید به صورت اینترنتی مبلغ ودیعه خود را پرداخت نمایید.بعد از واریز مبلغ وثیقه، پنجره ای مبنی برشماره سریال پرداخت و شماره درخواست، کد ارجاع و… باز می شود ضروری است که این اطلاعات را ذخیره نمایید، پس از ذخیره اطلاعات وارد مرحله نهایی( 5 ) یعنی مرحله ارسال درخواست شما به وظیفه عمومی می شوید.
- نکته (1) در صورت خطا رخ دادن در پرداخت مبلغ ودیعه و کسر مبلغ از حساب شما، برای رفع خطا باید گزینه ثبت کد ارجاع را انتخاب و کد ارجاع را که قبلا ذخیره کرده اید وارد و تایید کنید تا خطا برطرف و درخواست شما وارد مرحله نهایی (5) می شود.
- نکته (2) در این صفحه گزینه ای با عنوان مالی وجود دارد که برای اطمینان از پرداخت مبلغ ودیعه، می توانید با انتخاب این گزینه ده تراکنش آخر حساب خود را بررسی کنید .
- بعد از واریز مبلغ، این مرحله (یک روز کاری) طول می کشد تا اطلاعات شما به سامانه سازمان وظیفه عمومی منتقل می شود که (اگر پنج شنبه انجام دهید اطلاعات شما روز شنبه به سازمان منتقل می گردد.)
بعداز انتقال مدارک و بررسی اطلاعات شما، مجوز خروج از کشور توسط اپراتور سازمان وظیفه عمومی صادر می شود و به سامانه کشوری گذرنامه منتقل می شود.
نکته مهم، شما باید یک الی دو هفته قبل از خروج کشور درخواست خود را ثبت کنید به این دلیل که احتساب زمان انتقال اطلاعات به سامانه وظیفه عمومی و انجام سایر اقدامات مربوط، لازم است.