مهاجرت از طریق ازدواج برای زوج‌هایی که تمایل دارند با هم مهاجرت کنند از گزینه‌های مناسب به شمار می‌رود. اگر شریک زندگی شما در آلمان زندگی می‌­کند یا می­‌خواهید به واسطه­‌‌ی او به آلمان مهاجرت کنید این مقاله مخصوص شماست.
ما در تیم لانر هلدینگ‌، سابقه‌‌ی گرفتن ویزا برای زوج‌ها و خانواده‌های متعددی را در کارنامه درخشان خود داریم. در صورت نیاز به مشاوره، حتما فرم مشاوره را پر کنید تا با شما تماس بگیریم.

شرایط گرفتن ویزای اتحاد خانواده

اگر می‌خواهید ویزای اتحاد خانواده بگیرید، باید شرایط خاصی داشته باشید. اول از همه، همسر یا شریک زندگی شما که در آلمان زندگی می­‌کند باید موارد زیر را داشته باشد تا به شما حق دریافت ویزای آلمان را بدهند:

  • شریک زندگیتان باید مجوز اقامت دائم یا کاری در آلمان داشته باشد.
  • باید دارای بیمه سلامت باشد.
  • توانایی اثبات تمکن مالی به تعداد اعضای خانواده را داشته باشد.
  • فضای کافی برای اقامت شما در دسترس باشد. (فضای کافی برای هر یک از اعضای خانواده بالای شش سال باید حداقل 12 متر مربع و برای کودکان زیر شش سال، 10 متر مربع است)
  • تامین معیشت شما در آلمان باید تضمین شود.
  • شما باید بالای 18 سال سن داشته باشید.
  • شما باید دانش اولیه­‌ی زبان آلمانی حداقل A1 را داشته باشید.

نکته مهم: گاهی مصاحبه‌­های جداگانه‌­ای در سفارت و اداره مهاجرت انجام می‌شود. اگر پاسخ‌ها بسیار متفاوت باشند، ویزای شخص به راحتی رد می‌­شود.

ویزای پیوست

سوالات متداول شما!

از چه زمانی می‌­تونم به همسرم ملحق بشم؟

اگر شما قبل از زمان صدور اقامت برای همسرتان متاهل بوده‌­اید، به سادگی و با دارا بودن یک سری شرایط می‌توانید اقامت بگیرید.
اما اگر بعد از گرفتن اقامت همسرتان ازدواج کرده­‌اید، در صورتی که همسر شما اقامت کاری داشته باشد باید از زمان صدور اقامت‌شان 2 سال گذشته باشد تا بتوانید درخواست ویزای پیوست بدهید. در نظر داشته باشید که اگر همسرتان بلوکارت آلمان داشته باشد به راحتی می­‌توانید به او ملحق شوید.

بعد از چند سال ازدواج اجازه اقامت می­‌گیرم؟

شما بلافاصله پس از ازدواج می­‌توانید درخواست مجوز اقامت برای دوره‌ی یک الی سه ساله بدهید. اما برای اقامت دائم باید از ازدواج شما حداقل سه سال گذشته باشد. البته شرایط دیگری هم وجود دارند؛ مثل مدرک زبان آلمانی B1.

ازدواج در کجا و چه‌جوری باید انجام بشه؟

اصولا ازدواج چه خارج از کشور بوده باشد، چه داخل آلمان، مورد قبول است. با این حال، تایید سند ازدواج ممکن است به یک سری شرایط رسمی (آپوستیل یا قانونی) بستگی داشته و یا نیاز به تأیید وکلای مورد اعتماد سفارت آلمان داشته باشد.

هزینه درخواست برای اقامت چقدره؟

اگر می‌خواهید برای اقامت درخواست دهید یا اقامت خود را تمدید کنید، باید هزینه­‌های تقریبی 90 تا 100 یورو را در نظر بگیرید. هزینه درخواست اقامت نامحدود (پس از رعایت مدت زمان تعیین شده) نیز حدود 113 و 147 یورو است. در اصل، این هزینه­‌ها می توانند از ایالت به ایالت دیگر متفاوت باشند. با این حال، آنها از 250 یورو بیشتر نمی­‌شوند.

پروسه گرفتن ویزای پیوست چقدر طول می‌کشه؟

معمولاً این روش 6 هفته تا 4 ماه طول می‌کشد.

چه‌جوری برای فرزندم ویزای آلمان بگیرم؟

شرایط دریافت این ویزا برای فرزندتان بستگی به سن و وضعیت کودک دارد. به موارد زیر دقت کنید:

  1. اگر هرکدام از والدین دارای کارت آبی باشند، دارای مجوز تسویه حساب یا اجازه اقامت به دلایل بشر دوستانه باشند، می‌توانند به راحتی فرزند خود را بدون نیاز به رعایت هیچ شرایطی به آلمان بیاورند.
  2. اگر پدر و مادر هر دو ساکن آلمان باشند، می توانند برای آوردن فرزند زیر 18 سال خود درخواست دهند.
  3. در صورتی که هر دو والد حق مراقبت را دارند اما تنها یکی از آنها مقیم آلمان است، والدی که مقیم آلمان نیست باید حق حضانت را به والد مقیم آلمان اعطا کند تا او بتواند برای ویزا درخواست دهد.
  4. کودکان زیر 16 سال می‌توانند بدون نیاز به انجام هیچ گونه شرایطی به والدین خود بپیوندند.

ازدواج با شهروند آلمانی

اگر شریک زندگی شما یک شهروند آلمانی است باید 9 مرحله زیر را بگذرانید تا ویزای آلمان را دریافت کنید.

  1. اداره ثبت احوال: اگر شما می‌خواهید با یک شهروند آلمانی مقیم آلمان ازدواج کنید، باید مدارکی را ارائه دهید. قبل از درخواست ویزای ازدواج باید از اداره ثبت احوال استعلام این مدارک را بگیرید.

لطفاً توجه داشته باشید که تمام مدارکی که به زبان آلمانی نیستند باید توسط مترجم رسمی ترجمه شوند و نباید بیش از شش ماه از اعتبارشان گذشته باشد.

  1. ثبت ازدواج: اگر تمامی مدارک را دارید، به صورت حضوری همراه با نامزدتان در دفترخانه ثبت نام کنید. در صورت عدم حضور یکی از طرفین می‌توانید برای شریک خود وکالت نامه صادر کنید. ثبت نام برای ازدواج حداکثر 6 ماه قبل از تاریخ ازدواج مورد نظر انجام می‌شود.
  2. بررسی شرایط ازدواج: اداره ثبت اسناد به منظور بررسی ازدواج و هرگونه موانع ازدواج صحت مدارک شما را چک می‌کند.
  3. تاییدیه ثبت ازدواج: اداره ثبت احوال ثبت نام شما تایید می‌کند و گواهینامه‌­های به اعتبار 6 ماه به شما می‌دهد.
  4. درخواست ویزای ازدواج در آلمان: بعد از این که گواهی و تاریخ ازدواج خود را از اداره ثبت احوال دریافت کردید، می‌توانید برای ویزای ازدواج در نمایندگی دیپلماتیک آلمان در کشور خود درخواست دهید.
  5. رفتن به اداره مهاجرت آلمان : نامزد در آلمان دعوت به یک قرار ملاقات در اداره مهاجرت مسئول در آلمان می‌شود. برخی از مدارک باید در قرار ملاقات آورده شود. از قبل به صورت کتبی به شما اطلاع داده می‌شود که کدام اسناد را باید همراه خود داشته باشید.
  6. بیانیه مقامات مهاجرت: پس از قرار ملاقات شخصی، مراحل ازدواج بررسی می شود و اظهارنامه‌ای برای نمایندگی دیپلماتیک آلمان در کشور متقاضی ارسال می‌شود.
  7. تصمیم‌گیری در مورد درخواست ویزا توسط نمایندگی آلمان در خارج از کشور: در مرحله آخر، نمایندگی آلمان در خارج از کشور در مورد درخواست شما برای ویزای ازدواج تصمیم‌گیری می‌کند.
  8. ورود به آلمان: زمانی که ویزا را دریافت کردید می‌توانید وارد آلمان شوید و ظرف سه ماه ازدواج کنید که این زمان مطابق با اعتبار ویزای ازدواج است.

برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.

لب کلام!

شما با گرفتن ویزای اتحاد یا پیوست می­توانید به خانواده­ی خود در آلمان بپیوندید. در این مقاله با اطلاعات جامعی درباره­ی ویزا به شما ارائه دادیم. اگر نیاز به اطلاعات بیشتر دارید، فرم مشاوره­ی ما را پر کنید تا به تمامی سوالات شما پاسخ دهیم.