جستجو

انگیزه نامه

ما را در شبکه های اجتماعی خود به اشتراک بگذارید:

انگیزه نامه یا SOP (Statement of Purpose) نامه، مدرکیست که افراد هنگام اپلای تحصیلی آماده کرده و تحویل مرکز آموزشی مد نظر خود می‌دهند. در این نامه، سوابق شغلی، تحصیلی، علایق، تجارب حرفه‌ای، انگیزه‌ها و اهداف ذکر می‌شوند. فرمت انگیزه‌نامه معمولا یک نمونه استاندارد دارد اما بعضی دانشگاه‌ها ممکن است فرمت‌های پرسشی را ترجیح دهند. انگیزه‌نامه از مهم‌ترین مدارکیست که باید ارائه دهید و تاثیر بسیار حیاتی بر پذیرش شما دارد. حتی در موارد بسیاری دیده شده که یک انگیزه‌ نامه خوب توانسته نمرات و سابقه تحصیلی بد را جبران کند. پس به آن اهتمام ویژه بورزید. چون سرنوشت تحصیلی شما به این نامه بسته است.

انگیزه نامه چیست؟

همانطور که گفتیم، انگیزه نامه یا SOP یک مقاله یا نوشته کوتاه است که پیشینه تحصیلی، دستاوردها و اهداف شما را مرور می‌کند. متقاضیان باید تلاش کنند با نوشتن یک انگیزه‌نامه مناسب به فرد ناظر (دانشگاه یا کالج مربوطه) دلایل علاقه خود به تحصیل در آن رشته و دانشگاه را ثابت کنند. هنگام نوشتن این مقاله باید روی موفقیت‌ها و دستاوردهای خود تاکید کنید و تصویری تاثیرگذار از خود به ناظر ارائه دهید. سعی کنید قلم و مهارت‌های نوشتاری خود را در این مقاله به رخ بکشید. اما فراموش نکنید که به هیچ عنوان نباید دروغ بگویید.

بخش‌های کلیدی انگیزه نامه

  • عنوان مقاله
  • هدف انگیزه نامه
  • نوشتن معانی عبارات تخصصی
  • مسئولیت‌ها
  • منابع

چگونه باید انگیزه نامه بنویسیم؟

در نظر داشته باشید که طولانی ننویسید. تلاش کنید که نوشته‌های شما بیشتر از 2 صفحه نشود؛ یعنی حدودا 800 الی 1000 کلمه. چون انگیزه‌نامه طولانی خواننده را خسته کرده و پوینت منفی برای شما دارد. همچنین، از نوشتن پاراگراف‌هایی با بیش از 10 خط خودداری کنید. سایز فونت شما باید 12pt بوده و متنتان باید از انسجام خوبی برخوردار باشد. در پاراگراف اول خود را معرفی کرده و از زندگی خود بگویید. در پاراگراف دوم باید دلیل علاقه خود به تحصیل در آن رشته و دانشگاه را بیان کنید. می‌توانید به پروژه‌ها، دروس‌، کتاب‌ها و نویسندگان مورد علاقه خود هم اشاره کنید.

در پاراگراف سوم خود سعی کنید خلاصه‌ای مفید از تجربه کاری خود بنویسید. همچنین، به مدارکی که کسب کردید و دوره‌هایی که گذراندید هم اشاره کنید. در نهایت و در پاراگراف آخر از اهداف خود سخن بگویید. این اهداف باید در امتداد رشته تحصیلی انتخابی شما باشند.

بایدها و نبایدهای نوشتن انگیزه‌نامه

هنگام نوشتن انگیزه‌نامه از صحبت درباره موارد منفی، سختی گذشته و احساسات بپرهیزید. بلکه سعی کنید مدیریت بحران خود را به رخ بکشید. همچنین، رسمی بنویسید و به هیچ عنوان اطلاعات حاشیه‌ای و غیرضروری را وارد انگیزه نامه خود نکنید. به بیراهه نروید؛ در یک مسیر برنامه‌ریزی شده نگارش را در پیش بگیرید و در جهت اخذ پذیرش رشته و دانشگاه مد نظرتان عمل کنید.

سوالاتی که باید در انگیزه نامه پاسخ دهید

  • قصد دارید در چه رشته‌ای به تحصیل بپردازید؟
  • چرا این رشته را انتخاب کرده‌اید؟
  • چرا این دانشگاه و این کشور را انتخاب کرده‌اید؟
  • از سابقه تحصیلی و کاری خود بنویسید.
  • چگونه می‌خواهید در برابر شوک فرهنگی عمل کنید؟
  • خصوصیات بارز اخلاقی و شخصیتی شما چیست؟
  • هدف شما بعد از اتمام تحصیل در آینده چیست؟
  • چه دوره‌های مرتبطی گذرانده اید؟

تفاوت انگیزه نامه با CV

از دید افراد بسیاری انگیزه‌نامه و CV یک مدرک هستند. اما اصلا اینگونه نیست. این دو مدرک کاربردهای متفاوتی داشته و با هم فرق می‌کنند. شما هنگام نوشتن رزومه باید تلاش کنید توانایی‌های خود را ثابت کنید و بر صلاحیت‌ها و موفقیت‌های خود تاکید کنید. مثل گواهی‌ها، دوره‌های گذرانده شده، پروژه‌ها و … . اما برای نوشتن انگیزه‌نامه باید علایق خود و اهداف خود را پررنگ جلوه دهید.

با لانرآوسبیلدونگ زیر یکسال بیا آلمان...
فهرست مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *