آوسبیلدونگ رستورانداری یکی از آوسبیلدونگهای زیرشاخه آشپزی است که در کشور آلمان برگزار میشود. مهاجرت به آلمان از طریق آوسبیلدونگ طی دهه اخیر از پرطرفدارترین روشهای مهاجرت به آلمان بودهاست. همچون آوسبیلدونگ آشپزی و آوسبیلدونگ هتلداری، برای شرکت در این دورههای آموزشی باید روحیه تیمی قوی داشته و پتانسیل کار کردن تحت فشار و استرس را داشته باشید. کارآموزان در آوسبیلدونگ رستورانداری نحوه خرد کردن مواد اولیه، دیزاین میز و گارنیش کردن غذاها، سرو کردن آیتمها برای مشتریان و … را میآموزند. این دوره به طور معمول 3.5 سال سال به طول میانجامد اما ممکن است با توجه به عملکرد و نمرههای کارآموز بیشتر یا کمتر نیز طول بکشد. در این مقاله از لانرهلدینگ، با ما همراه باشید تا بیشتر به بررسی دوره آوسبیلدونگ رستورانداری بپردازیم.
محتوای آموزشی آوسبیلدونگ رستورانداری
طی 3.5 سال دوره آموزشی آوسبیلدونگ رستورانداری، شما در رابطه با مواد غذایی، ترکیب کردن آنها با یکدیگر، نگهداری از آنها، اضافه گارنیش غذا و دیزاین میز، خوشآمدگویی، رسیدگی به سفارشات، اطمینان از رضایت مشتریان و نظم سرویسدهی و موارد بسیار دیگری اطلاعات کسب کرده و حتی آنها را در عمل میآموزید.
با کسب تجربه بیشتر، شما میتوانید مسیر تبدیل شدن به یک سرآشپز را در پیش بگیرید و یا حتی مدیریت بار را برعهده بگیرید که به افزایش حقوق و جایگاه شما منجر میشود. در صورتی که دورههای آموزشی تکمیلی مرتبط بگذرانید (مانند دورههای دو ساله غذا و تکنولوژی) میتوانید در مسیر شغلی خود پیشرفت کنید. همچنین، در صورتی که به بخش مدیریتی شغل خود علاقمند هستید، میتوانید تحصیلات خود را در رشته مدیریت هتلداری ادامه دهید.
وظایف رستوراندار
یکی از سوالاتی که برای کارآموزان آموزشی پیش میآید این است که وظیفه رستورانداران کار در بخش خدمات مشتریان است یا آشپزخانه! حقیقت این است که رستورانداران در هر دو بخش فعالیت دارند و باید بتوانند از پس مسائل و مشکلات آنها بربیایند. رستورانداران هم در بخش آشپزخانه فعالیت میکنند و هم خدمات مربوط به مشتریان در سالن را بر عهده دارند. در بخش آشپزخانه، وقتی غذا حاضر شود، رستورانداران غذا را گارنیش میکنند و برای مشتری میبرند. در بخش سالن نیز تمیز کردن و دیزاین کردن میزها، رسیدگی به سفارشات و خواستههای مشتریان، برنامه ریزی مراسمات رستوران و … برعهده رستورانداران است.
از این جهت، رستورانداران بازار کار گستردهای برای فعالیت دارند. از انواع و اقسام رستورانهای کوچک و بزرگ گرفته تا کافیشاپهای متنوع، هتلها و مسافرخانهها فضا برای کار و پیشرفت رستورانداران وجود دارد. در نظر داشته باشید که تایم کاری رسترانداران به صورت شیفتی است و امکان اینکه گاهاً مجبور باشید تا دیروقت سرکار بمانید یا اینکه صبح زود کار خود را شروع کنید وجود دارد. پس تنها در صورتی سراغ این حرفه بروید که توانایی کار کردن به صورت شیفتی و گاها تحت استرس و فشار را دارید.
درآمد رستورانداری
کارآموزان آوسبیلدونگ رستورانداری در کنار تحصیل خود کار کرده و از این جهت حقوق هم دریافت میکنند. حقوق کارآموزان آوسبیلدونگ رستورانداری در این 3.5 سال تحصیل رقم مشخصی خواهد بود و هر سال هم بیشتر میشود. کارآموزان در سال اول تحصیل خود ماهانه 649 یورو، سال دوم ماهانه 766 یورو، سال سوم ماهانه 876 یورو و در سال آخر آموزش خود ماهانه 909 یورو حقوق دریافت میکنند.
این افراد بعد از اتمام دوره آوسبیلدونگ به راحتی وارد بازار کار میشوند و حقوقشان نیز به تبع بالاتر خواهد بود. حقوق اولیه رستورانداران به صورت ناخالص ماهانه 1900 تا 2000 یورو است. اما اگر این افراد تجربه کاری خود را بیشتر کنند میتوانند تا 2250 یورو ماهانه نیز درآمد داشته باشند.
ساعت کاری گارسونها در آلمان
معمولا درصد بالایی از گارسونها قشر دانشجو و جوان هستند. به همین علت، بر اساس سن، شما مجبور نخواهید بود تا آخر شب کار کنید.
زیرا ساعات کاری شما بر اساس قانون حمایت از جوانان است. تا زمانی که زیر شانزده سال هستید، شیفت شما در شیفت حداکثر تا ساعت 8 شب است. اگر بین شانزده تا هجده سال سن دارید، حد مجاز ساعت 11 شب است. این قانونیست که توسط آلمان اعلام شدهاست.
دورههای تکمیلی بعد از آوسبیلدونگ
- آموزش به عنوان متخصص غذا
هنگامی که آموزش خود را به عنوان متخصص غذا و پذیرایی با موفقیت به پایان رساندید، فعالیت حرفه شما می تواند شروع شود. تنها سوال این است که آیا در آشپزخانه هستید یا در سرویس دهی به میهمانان کمک می کنید. شما به عنوان یک متخصص غذا، استعدادی همه جانبه در صنعت مهمانداری محسوب می شوید و با تمام موقعیت ها آشنایی کامل دارید. در سرویس دهی، مطمئن می شوید که همه مهمانان راضی هستند، در آشپزخانه دائماً منوهای جدیدی ایجاد می کنید که درنهایت اشتیاق غالب می شود و مطمئناً در طول آموزش این اشتیاق برای شما ایجاد می شود.
فرصت هایی برای پیشرفت
فرقی نمیکند که به عنوان یک گارسون در رستوران کار میکنید یا در آشپزخانه؛ شما همیشه می توانید یک مرحله از نردبان شغلی بالا بروید. اگر در طول زمان تجربه کاری به دست آورید و تلاش و جاه طلبی خود را ثابت کردید، قطعا رئیس شما بی توجه به شما نخواهد بود. به عنوان مثال، اگر بعد از آموزش به عنوان آشپز کار می کنید، می توانید به مرور زمان به عنوان آشپز بخش، معاون سرآشپز و در نهایت سرآشپز ارتقا پیدا کنید.
صلاحیت زیستی و فناوری غذایی
آموزش و صلاحیت های بیشتر، شغل شما را در هر حرفه ای از جمله به عنوان یک متخصص غذا سوق می دهد. به عنوان مثال، در مدارس سرکارگر، می توانید در یک دوره دو ساله بیوتکنولوژی و فناوری مواد غذایی ثبت نام کنید که در کنار شغل خود آن را تکمیل می کنید. مثلاً اگر به عنوان سرآشپز کار می کنید، بعداً سهم تعیین کننده ای در کیفیت غذاها با این مدرک خواهید داشت.
دوره مدیریت هتل حرفه ای
اگر قبلاً در طول دوره آموزشی خود به عنوان متخصص غذا به بخش مدیریت بازرگانی علاقه داشتید و می خواهید به برنامه ریزی و سازماندهی رویدادهای خوراک شناسی ادامه دهید، می توانید پس از اتمام دوره آموزشی خود به عنوان متخصص غذا شناسی مستقیماً به دوره تخصصی هتلداری برای حرفه ای ها بروید. در قالب یک دوره کارآموزی عملی ، ظرف دو سال با موضوعات تجاری، زبانی و گردشگری آشنا خواهید شد (ممکن است بتوانید آن را به دلیل دانش قبلی دوره اول خود کوتاه کنید) تا بعداً بتوانید آن ها را اجرا کنید.
مدارک لازم برای شرکت در آوسبیلدونگ رستورانداری
اخذ پذیرش آوسبیلدونگ رستورانداری شرایط سخت و پیچیدهای ندارد. اگر دقت کافی به خرج داده و CV و انگیزهنامه قوی نگارش کنید میتوانید شانس زیادی در پذیرش این اوسبیلدونگ داشته باشید. به لیست زیر دقت کنید و جهت اطلاع بیشتر از جزئیات پروسه و لیست کامل مدارک مورد نیاز، با مشاوران و کارشناسان ما در ارتباط باشید. مدارک لازم برای آوسبیلدونگ رستورانداری به شرح زیر هستند:
- Cover Letter
- CV
- حداقل مدرک تحصیلی دیپلم
- مدرک دانش زبان آلمانی B1
- در صورت وجود، مدارک مربوط به دورههای گذرانده شده مرتبط
در نظر داشته باشید که زمان ثبت نام آوسبیلدونگ معمولا شهریور، مهر و فروردین است. پس حتما به گونهای برنامهریزی کنید که به تایم ورودی برسید.