لانرهلدینگ برترین موسسه مهاجرتی به کشور آلمان

طلاق در آلمان و هر آنچه درباره آن باید بدانید

ما را در شبکه های اجتماعی خود به اشتراک بگذارید:

آنچه درباره طلاق باید بدانید

کارشناسان ما در لانرهلدینگ دراین مقاله اطلاعات کاملی در رابطه با اقدام به طلاق و همه موارد مهم و ضروری در اختیار شما عزیزان قرار داده اند.

گرچه طلاق ویژگی مثبتی ندارد ولی گاها اتفاق میافتد. فرآیند طلاق در آلمان از پیچیده ترین روندهای قانونی و حقوقی است که شرایط زیادی دارد.

 

چه وقت میتوانیم در آلمان درخواست طلاق کنیم؟

 درصورت به وجود آمدن اختلاف زن شوهر “آنی” نمیتوانند طلاق بگیرند.

 ابتدا یک سال از هم دیگر جدا زندگی می کنند و اگر مشکلات حل نشد و باز هم برای طلاق اصرار دارند میتوانند طلاق بگیرند.

درصورتی که شما نمیتوانید یک سال انتظار بکشید و آن را ثابت کنید و برای آن دلایل داشته باشید، طلاق شما ممکن است سریعتر انجام شود و نیاز به صبرِ یک سال تمام نباشد.

به طور مثال :اگر همسرشما در برابر شما خشونت ظالمانه کرده باشد، یا اگر شما و شریک زندگی تان همزمان درصورت متاهل بودن باز هم با فرد دیگری بطور مداوم رابطه داشته باشد و یا هم اگر یکی از زوجین از فرد دیگری قرار است بچه دارد شوند. این ها دلایلی میتوانند باشند که طلاق سریع تر انجام شود و به انتظار نیاز نباشد.

 در صورتی که، زن یا مرد با طلاق موافقت نكند و به دادگاه دلایل قانع کننده‌ ارائه کند که نشان میدهد مشکل خاصی برای طلاق گرفتن وجود ندارد. در این حالت باید سه سال قبل از طلاق رسمی از همدیگر به طور جداگانه زندگی كنید.

شما باید اثبات کنید که در واقع  در این یک سال (یا سه سال) واقعا مستقل از هم زندگی می کنید. این یک سال از وقتی محاسبه میشود که زن و شوهر از لحاظ اقتصادی و فیزیکی از هم جدا می شوند.

مهم: شما می توانید تقاضای طلاق را چند وقت قبل از پایان سال جدایی ارسال کنید، چون معمولا چند ماه طول می‌کشد تا نوبت به شما برسد و درخواست شما بررسی شود.

 

اقدام اولیه برای درخواست طلاق در آلمان چیست؟

باید در دادگاه خانواده در محل اقامت شما و یا شریک زندگی تان درخواست طلاق فرستاده شود.

 با این وجود، نمیتوانید به صورت شخصی این کار را انجام دهید، باید حتما یک وکیل قانونی را استخدام کنید که بتواند به دادگاه درخواست شما را ارسال کند و پرونده شما را دنبال کند.

همین که زن یا مرد شما، که میخواهد درخواست طلاق کند وکیل داشته باشد و درخواست را به دادگاه بفرستد. طرف دیگر ازدواج ،توسط دادگاه در مورد درخواست طلاق مطلع خواهد شد و می تواند تصمیم بگیرد که با درخواست طلاق موافق است یا خیر؟

بعضی اوقات هم ممکن است هر دو برای تقاضای طلاق درخواست کنند، اما در این مورد، هرکدام باید یک وکیل داشته باشند.

هزینه هایی که باید در نظر گرفته شود:

در روند طلاق، باید توسط زن و شوهر هزینه های دادگاه و وکیل پرداخته شود. هزینه های دادگاه معمولا بین ۴۵۰ تا ۸۰۰ یورو است و هر چقدر در آخر شد باید زن و مرد بطور مشترک و مساوی پرداخت کند.

برای درخواست طلاق در دادگاه خانواده، به یک وکیل قانونی و متخصص نیاز دارید. مسائل زیادی بین شما و شریک زندگی تان وجود خواهد داشت که باید عادلانه حل شود. وکیل شما می تواند به شما در یافتن بهترین راه حل مناسب کمک کند. اگر تنها همسر شما وکیل داشته باشد، امکان دارد در مسائل حضانت تقسمات مالی و یا سرپرسی کودکان به نفع شما تصمیم گرفته نشود.

یک وکیل برای پیشبرد پرونده طلاق به طور میانگین ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ یورو هزینه دارد. درصورت وجود اختلاف بین زن و شوهر، هزینۀ ها افزایش می یابد. زمانی که میخواهید وکیل انتخاب کنید مطمئن شوید که او متخصص موضوع قوانین خانواده و طلاق است.

درصورت اینکه درآمد شما برای پرداخت هزینه وکیل کافی نیست، از دولت برای تامین هزینه های قانونی خود می توانید درخواست کمک کنید. دولت برای طلاق، هزینه های قانونی وکیل و پروسه دادخواهی را می پردازد.

 وکیل شما برای ارسال، درخواست کمک میکند و اگر تأیید شود، هزینه های قانونی طلاق شما را دولت پوشش می دهد.

 

صدور طلاق و بعد از آن

هنگام صدور طلاق و بعد از آن به چه مواردی باید توجه داشته باشید؟

  • امور مالی و دارایی ها

اگر قبل ازازدواج مبنی بر اینکه بعد از طلاق اموال و ثروت چگونه تقسیم شود هیچ نوع  قراردادی امضا نکرده باشید، فقط دارایی هایی که در طول زندگی مشترک و بعد از ازدواج بدست آورده‌اید بطور مساوی بین زن و شوهر تقسیم می شود.

بهترین راه حل در هنگام طلاق برای تقسیمات دارایی این است که در خارج از دادگاه با همسر خود در مورد مسایل مالی و تقسیمات به توافق برسید.

در صورتی که توافق دو جانبه نباشد، وکیل شما می تواند ادعای تقسیم مالکیت در دادگاه خانواده به شما کمک کند. در نظر داشته باشید همانطور که در بالا گفتیم اختلافات، هزینه های وکیل و دادگاه را افزایش می دهد.

 بعد از طلاق و در طول یک سال جدا زندگی کردن قبل از طلاق، زن و شوهر برای مواظبت همدیگر موظف به پرداخت کمک هزینه هستند.

همسر از لحاظ مالی موظف است که به یکی از زوجین که توانایی مصارف زندگی شان را برای تامین ندارد، کمک کند. این حق درصورتی بوجود میاید که زوجین به علت مراقبت از کودک، شرایط سنی، شرایط سلامتی، بیکاری یا گذراندن دورهای آموزشی نمیتوانید کسب درآمد کنند.

  • حضانت فرزندان

درصورتی که کودکان مشترک داشته باشید او نزد یکی از والدین زندگی میکنند، باید به آنها هم هزینه حمایتی پرداخت کنید. مبلغ پرداختی بستگی به شرایط مالی در طول دوره ازدواج برای هزینه حمایتی دارد. درواقع، باید در نظر داشته باشید که شریک زندگی سابق شما موقعی که خودش به اندازه کافی درآمد داشته باشد مجبور به پرداخت میشود. درصورتی که فرزند مشترک داشته باشید، که فرزندانتان در آینده با کدامیک از شما زندگی خواهند کرد باید تصمیم بگیرید.

آیا مایل هستید که سرپرستی و حصانت فرزندان بین شما مشترک باشد یا خیر؟! اگر تنها یکی از والدین بخواهد حضانت کودکان داشته باشد، وی تنها مسئول تربیت و نگهداری از فرزندان خواهد بود. حق دارد به طور منظم فرزند خود را ببیند با توجه به حقوق پدر و مادر برای داشتن تماس با کودکان، مادر یا پدری که حق سرپرستی هم نداشته باشد.

خوبه که تلاش کنید به توافق دو جانبه در این موارد برسید و دادگاه هم به توافق شما عمل میکند، در غیراینصورت دخالت خواهد کرد و در مورد حقوق دسترسی والدین به کودکان تصمیم خواهد گرفت. اولویت اصلی همیشه رفاه فرزندان خواهد بود.

آیا طلاق گرفتن در آلمان باعث از دست دادن اقامت میشود؟

درصورتی که شما با ویزای ازدواج به آلمان آمده اید و به دلیل همین بعد از ازدواج در آلمان اقامت گرفته باشید، همینطور طلاق بیشتر از سه سال از ازدواج شما میگذرد، برای یک سال دیگر اجازه اقامت شما پس از طلاق تمدید خواهد شد.

اجازه اقامت شما درصورت گذشت کمتر از سه سال از ازدواج، تمدید نخواهد شد. حتی اگر مستقل زندگی کنید و طلاق هم نگرفته باشید،امکان دارد که مجدد تمدید نشود.

 میتوان گفت: اداره مهاجرت می تواند از شما بخواهد آلمان را ترک کند. ولی شما می توانید به دادگاه علیه این حکم شکایت کنید. برای انجام این کار، باید با وکیل تماس داشته باشید.

در شرایط ویژه، حتی اگر کمتر از سه سال هم زندگی کرده باشید اجازه اقامت شما، تمدید خواهد شد.

 اگر که با شریک زندگی خود یک فرزند مشترک داشته باشید میتوانید در آلمان زندگی کنید و در نگهداری و حضانت بچه سهم داشته باشید و اقامت شما با طلاق باطل نمیشود اگر حق دیدن کودک را دارید و از لحاظ مالی او را حمایت میکنید، اجازه اقامت شما بعد از طلاق و یا جدایی هم معمولا تمدید می شود.

درصورتی که دلیل توقف زندگی مشترک شما این باشد که شریک زندگيتان مکررا و با خشونت عليه شما رفتار کرده است، برای اثبات این موضوع باید مدرکی مانند اعتراف خود شوهرتان و یا تایید خانه‌ی امن برای زنان را داشته باشید. ممکن است اجازه اقامت را نیز به عنوان یک کارمند متخصص که قرارداد کار دارد ، پس از طلاق هم تمدید شود.

با لانرآوسبیلدونگ زیر یکسال بیا آلمان...

فهرست مطالب

با لانرآوسبیلدونگ زیر یکسال بیا آلمان...

درخواست مشاوره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *