اشتباهات مهاجرتی رایج میان متقاضیان مهاجرت معمولا بسیار ساده هستند؛ به همین علت معمولا افراد از آنها چشم پوشی کرده و رد میشوند. در صورتی که همین اشتباهات مهاجرتی ساده میتوانند هزینه، زمان و انرژی شما را هدر دهند. مهاجرت مسیری پر پیچ و خم است که نیاز به دقت کافی، انرژی بسیار و کمک گرفتن از مشاور دارد. مسائلی در این راه وجود دارند که باعث به وجود آمدن اشتباهاتی رایج در این مسیر میشوند. در این مقاله از لارنهلدینگ، چند اشتباه مهاجرتی که اکثر متقاضیان انجام میدهند را با هم مرور میکنیم.
نداشتن دانش زبانی کافی
اولین اشتباه مهاجرتی که اکثر متقاضیان انجام میدهند، به دست نیاوردن دانش زبانی کافیست. معمولا برای مهاجرت به یک کشور به خصوص، یادگیری زبان آن کشور از معیارهای لازم برای قبولی شماست. اما گاهی ممکن است در یک برنامه مهاجرتی، یادگیری زبان کشور مقصد الزامی نباشد. متقاضیان چنین برنامههایی ممکن است با تصور اینکه پس از ورورد به کشور مقصد و قرار گرفتن در محیط زبان یاد میگیرند، اقدام به یادگیری زبان کشور مقصد نکنند. اما توجه داشته باشید که حتی اگر این افراد موفق ویزا دریافت شوند، ناتوانی در ارتباط باعث مشکلات کاری، تحصیلی و اجتماعی برای آنان خواهد شد. این مورد از مهم ترین اشتباهات متقاضیان در مسیر مهاجرت است. چنین افرادی برای انجام دادن کوچکترین فعالیتهای روزانهی خود به مشکل برخواهند خورد و این مسئله حتی از لحاظ روحی نیز روی روان آنها تاثیر خواهد گذاشت.
عدم آگاهی از قوانین کشور مقصد
اشتباه مهاجرتی رایج بعدی عدم آگاهی از قانین کشور مقصد است. همه کم و بیش میدانیم که هر کشور قوانین مخصوص خود را دارد که با توجه به هنجارها، ارزشها و فرهنگ جامعهی آن کشور وضع شدهاند. در این صورت، احتمال اینکه بعضی فعالیتهای افراد در کشورهای متفاوت به نوعی جرم یا سرپیچی از قوانین قلمداد شود وجود دارد.
به عنوان مثال در کشور مکزیک، شما به هنگام دوچرخه سواری اجازه ندارید پای خود را از روی پدال بردارید. یا در کشور یونان، شما نمیتوانید کفش پاشنه بلند بپوشید مخصوصا در مکانهای تاریخی و باستانی!
خیلی از افراد فقط از طریق دوستان و آشنایان خود یا شبکههای اجتماعی درباره کشور مقصد اطلاعات کسب میکنند. در صورتی که این اطلاعات درباره کشور مقصد ممکن است قدیمی، ناقص یا نادرست باشند. به عنوان مثال، برخی تصور میکنند پس از مهاجرت سریعا به درآمد بالا میرسند. اما واقعیت این است که بسیاری از مهاجران ابتدا با مشاغل عمومی و ساده مثل کار در رستوران شروع میکنند. شناخت فرهنگ، هنجارها، قوانین، هزینه زندگی و بازار کار کشور مقصد بسیار مهم است. به همین علت به شما پیشنههاد میکنیم حتما از منابع رسمی و کارشناسان مهاجرتی کمک بگیرید.
تصور زندگی مرفه و بدون مشکل
تاثیر رسانههای اجتماعی، تعریف های دوستان و آشنایان و …، تصویری زیبا و آرمانی از مهاجرت و زندگی پس از مهاجرت در ذهن اکثر مردم ساخته است. در نظر داشته باشید که این تصویر، نمیتواند برای شما معیار و ملاک مهاجرت باشد. تجربه هر شخص از مهاجرت متفاوت است و نمیتواند به طور قطع به شما اثبات کند چه مقصدی برای شما مناسب است یا اینکه چه زندگی در آن کشور، در انتظار شما خواهد بود. پس واقع بینانه تحقیق و پرس و جو کنید و تمامی جوانب را بسنجید.
تصور اشتباه شما درباره زندگی بدون مشکل در کشور مقصد میتواند شما را ناامید کند. هر مهاجری با چالشهایی مانند غربت، تفاوت فرهنگی، گاها تبعیض و … روبهرو میشود. فراموش نکنید که مهاجرت فرآیندی زمانبر و نیازمند تلاش است. انتظار اینکه بلافاصله به رفاه و کیفیت مد نظر خود برسیم واقعبینانه نیست. موفقیت شما در پروسه مهاجرت به صبر، پشتکار و تلاش بسیار نیاز دارد.
ناسازگاری با فرهنگ جدید
شما قبل از مهاجرت به یک کشور، باید سعی کنید از طریق رسانهها، پرس و جو کردن و یا حتی سفر به کشور مد نظر خود، مردم و فرهنگ آنها را تا حدودی بشناسید. هر کشور مردمی با روحیات و هنجارهای متفاوت دارد. به عنوان مثال مردم آلمان بسیار منظم، قانونمند و وقت شناس هستند. به هنگام مهاجرت به این کشور باید به زمان و نظم اهمیت بیشتری بدهید و سعی کنید با فرهنگ قانون مدار این مردم سازگار شوید.
بستن قرارداد با مجموعههای نامعتبر
مجموعههای کوچک و بزرگ بسیاری امروزه در بازار مهاجرت خدمات ارائه میدهند. متاسفانه به علت عدم آگاهی مردم و به روز نبودن اطلاعات در این حوزه، اشخاص بسیاری در دام کلاهبرداران افتاده و مبالغ هنگفتی از دست میدهند. بستن قرارداد با مجموعه های نامعتبر یک اشتباه مهاجرتی رایج بین مردم است. هنگام عقد قرارداد با یک مجموعه مهاجرتی حتما نسبت به معتبر بودن آن اطمینان حاصل کنید.
مهاجرت با بودجه ناکافی
بودجه کافی در کشور مقصد میتواند پشتوانه شما باشد. شما باید بتوانید در کشور جدید، از پس هزینههای مهم و ضروری خود بربیایید. در غیر این صورت به مشکل جدی برخواهید خورد. سعی کنید قبل از مهاجرت یک برنامه کلی از هزینههای پیش رو بنویسید و خرجهای خود را براورد کنید. هزینههایی مثل هزینه مسکن، خورد و خوراک و حمل و نقل عمومی از مهمترین مسائلی هستن که باید به آنها دقت کنید.
پس انداز کردن را همیشه در گوشهای از ذهن خود داشته باشید. سعی کنید از هزینههای غیر ضروری خود بکاهید و هر ماه مبلغی را پس انداز کنید تا پشتوانهی شما باشد.
بسیاری تصور میکنند بعد از ورود به کشور مقصد بلافاصله شغل مناسب پیدا میکنند و از همان ماه اول درامد خواهند داشت. اما حقیقت این است که معمولا چند ماه اول مهاجرت اتفاقات پیش بینی نشده میافتند و ممکن است شما به هر دلیلی نتوانید سریعا مشغول به کار شوید. به همراه نداشتن بودجه کافی استرس و فشار روانی زیادی به شما وارد میکند. به صورت نرمال، باید قبل از مهاجرت هزینه حداقل ۶ ماه را پیشبینی و تأمین کرد. بدون برنامهریزی مالی حتی ممکن است مجبور به بازگشت به کشور مبدا خود شوید.
عدم توجه به چک لیست مدارک
نسبت به جمعآوری مدارکی که در سایت سفارت اعلام شده اقدام کرده و دقت کافی به خرج دهید. همچنین،هر مدرکی که احساس میکنید میتواند شانس شما را بیشتر کند به پرونده خود اضافه کنید. از ارائه مدارک بیربط خودداری کنید.
ارائه مدارک جعلی
به هیچ عنوان در پروسه مهاجرت خود مدرک جعلی ارائه ندهید. تمامی مدارک شما توسط سفارت استعلام گرفته میشود و در نهایت ریجکت خواهید شد. پس حتما به صورت قانونی اقدام کرده و اصل مدارک خود را به همراه ترجمه رسمی تحویل سفارت دهید.
نتیجه گیری!
همانطور که ملاحظه میکنید، چندین اشتباه مهاجرتی رایج میتوانند مسیر زندگی شما را عوض کنند. پس حتما قبل از مهاجرت، اطلاعات کافی درباره کشور مقصد خود کسب کنید و بیگدار به آب نزنید. زندگی کردن در کنار مردم جدید با عقاید، ارزشها و طرز تفکر جدید قطعا چالشهایی را با خود به همراه خواهد داشت.