شرایط پذیرش و مهاجرت به آلمان موضوعی است که در این مقاله به آن میپردازیم. آلمان کشوری در اروپای مرکزی است و پر جمعیت ترین کشور اتحادیه اروپا محسوب میشود. پایتخت آلمان شهر برلین بوده و مرکز مالی آن شهر فرانکفورت است. آلمان به دلیل اقتصاد و صنعتی قدرتمند یکی قطب های مهم در جهان شناخته میشود، و به عنوان یک کشور توسعه یافته، سطح دسترسی به خدمات اجتماعی در آن بسیار بالا بوده به همین دلیل مهاجرت به آلمان یکی از پر طرفدارترین موضاعات چند دهه اخیر بوده است. طبق آمار سال 2023 نزدیک به 500 هزار دانشجوی بین المللی در المان در حال تحصیل هستند. در این مقاله با ما همراه باشید تا شرایط پذیرش تحصیلی و کاری در آلمان را با هم بررسی کنیم.
همچنین در صورت نیاز به راهنمایی یا سوال در خصوص مهاجرت به این کشور پیشرفته میتوانید با ما تماس بگیرید و یا از این قسمت فرم مشاوره را پر کنید تا مشاورین ما در اسرع وقت با شما تماس بگیرند.
راه های مهاجرت به آلمان
- تحصیلی
- از طریق دوره اوسبیلدونگ
- کاری یا جاب آفر
- از طریق سرمایه گذاری
- از طریق ثبت شرکت
- از طریق کارآفرینی
- از طریق ازدواج و ویزای پیوست
- از طریق تولد فرزند
پذیرش تحصیلی از آلمان
مهاجرت تحصیلی به آلمان از پرطرفدارترین راههای مهاجرت به این کشور است. چرا که آلمان، این سرزمین صنعتی و ثروتمند، فرصت تحصیل رایگان برای دانشجویان را مهیا کرده است. از این رو، مهاجرت به آلمان از راه تحصیلات یکی از بهترین روشهای مهاجرت به این کشور است. دانشجویان مهاجر امکان تحصیل در مقاطع مختلف در آلمان را دارند. همچنین اجازه کار حین درس خواندن برای دانشجویان وجود دارد. علاوه بر آن با ویزای دانشجویی آلمان به کشورهای عضو شنگن هم میشود سفر کرد. اما برای اخذ پذیرش تحصیلی از آلمان نیازمند شرایط خاصی است. به عنوان مثال شرایط سنی تحصیل در آلمان یا شرط معدل برای تحصیل در آلمان بسیار مهم هستند. در ادامه شرایط پذیرش دانشگاههای آلمان در مقاطع مختلف را بررسی خواهیم کرد.
پذیرش تحصیلی در مقطع کالج
در صورت یکه موفق به اخذ مدرک تحصیلی دیپلم شده و بین 18 الی 23 سال سن دارید، قطعا بهترین روش برای شما مهاجرت تحصیلی و ورود به مقطع کالج در آلمان است. احتمالا بدانید که تحصیل قبل از دیپلم در ایران 12 ساله و در آلمان 13 ساله است. به همین علتف افرادی که قصد دارند وارد مقطع کارشناسی در آلمان شوند باید حتما ابتدا یک دوره یک ساله کالج را در آلمان بگذرانند. کالجها در آلمان به طور کلی 5 دوره (kurs) ارائه میدهند:
- T-Kurs
- M-Kurs
- W-Kurs
- G-Kurs
- S-Kurs
همچنین کالجها در آلمان دولتی یا خصوصی بوده و میتوانند وابسته به دانشگاه یا وابسته به یک دانشگاه علمی کاربردی (فاخ هوشخوله) باشند. برای اطلاع از شرایط کالجهای آلمان کلیک کنید. همچنین، ما تمامی کالجهای موجود در آلمان را با موثقترین و بهروزترین اطلاعات لیست کردهایم. با کلیک بر دکمه زیر میتوانید از شرایط پذیرش، شهریه تحصیل، ددلاینها و … درباره تمامی کالجهای آلمان مطلع شوید.
پذیرش تحصیلی در مقطع کارشناسی
در مقطع کارشناسی، تحصیل به زبان آلمانی است و متقاضی برای اخذ پذیرش از آلمان در مقطع کارشناسی با توجه به رشته مورد نظر خود باید یکی از مدارک زبان آلمانی B1 یا B2 نیاز دارد. دانشجویان در مقطع کارشناسی اجازه 10 ساعت کار در هفته را دارند و میتوانند کمک هزینه های زندگیشان را فراهم کنند. در نظر داشته باشید که با داشتن دیپلم 12 ساله باید دوره یکساله در کالج های آلمان بگذرانید. مدت تحصیل در مقطع کارشناسی در دانشگاه های آلمان 4 سال است و این دوره بر حسب معمول رایگان یا با هزینه بسیار کمی میباشد.
شرایط پذیرش دانشگاه های آلمان در مقطع کارشناسی ارشد
تحصیل در مقطع فوق لیسانس یا همان کارشناسی ارشد از پرطرفدارترین مقاطع در آلمان است. اخذ پذیرش از این مقطع به هر دو زبان آلمانی و انگلیسی امکان پذیر است. همچنین تحصیل چه به زبان انگلیسی چه به زبان آلمانی با هزینه ای اندک امکان پذیر است. برای مقطع ارشد نیاز به آیلتس 6.5 به بالا و یا مدرک B2آلمانی دارید البته بسته به شرایط پذیرش دانشگاه مقصد شما مدارک زبان انگلیسی دیگر مثل تافل هم ممکن است مورد قبول باشد.
پذیرش تحصیلی در مقطع دکتری
در مقطع دکتری دانشجو احتیاج به پیدا کردن استاد راهنما دارد. زمانی که متقاضی موفق به برقراری ارتباط و متقاعد کردن اساتید دانشگاه بشود، میتواند پذیرش خود را در مقطع دکتری اخذ نماید. درضمن دانشجو نیازمند مدرک زبان قوی دانشجو و رزومه تحصیلی قوی نیز هست.
در کل متقاضی با در دست داشتن مدرک زبان آلمانی امکان تحصیل در دانشگاه های دولتی آلمان را دارد. با ارائه دادن مدارک مرتبط از جمله مدارک تحصیلی، تمکن مالی، ریز نمرات و… میتوانید اپلای در دانشگاه موردنظرتان را بگیرید.
راحت ترین دانشگاه برای پذیرش آلمان
به صورت کلی اخذ پذیرش دانشگاههای آلمان به علت کیفیت اموزشی بالا و هزینههای بسیار پایین رقابتی است. اما دانشگاههای زیر شرایط راحت تری نسبت به دانشگاههی برتر آلمان داشته و احتمالا با یک رزومه خوب میتوانید از آنها پذیرش بگیرید:
- دانشگاه هاله
- دانشگاه بوخوم
- دانشگاه پتسدام
- دانشگاه ینا
پذیرش از طریق دوره اوسبیلدونگ
مهاجرت به آلمان از طریق اوسبیلدونگ یا به به عبارتی کاراموزی، یکی از آسان ترین و ارزان ترین راهها برای مهاجرت به آلمان است و بسیار مورد توجه متقاضیانی قرار میگیرد که به لحاظ تمکن مالی برای مهاجرت تحصیلی با مشکل مواجه هستند. با مهاجرت از طریق دورههای اوسبیلدونگ نیازی به مدرک دانشگاهی ندارید و پس از اتمام دوره مجوز کار و اقامت در آلمان را بدست میآورید. در واقع آوسبیلدونگ به دورههای کارآموزی در کشور آلمان گفته میشود که ترکیبی از آموزش عملی و تئوری است و افراد متخصص در هر حرفه تربیت میکند. بسته به نوع آوسبیلدونگ انتخابی، کارآموزان میتوانند در بسیاری از رشتههای آوسبیلدونگ همراه با تحصیل حقوق دریافت کنند. به همین علت، با توجه به میزان حقوق نوشتهشده در قرارداد، تمکن مالی متقاضیان برای اخذ ویزای آوسبیلدونگ نیز کاهش میابد. با داشتن مدرک آوسبیلدونگ، شما تبدیل به یک شخص ماهر در حیطه کاری خود شده و میتوانید تجربه اوسبیلدونگ خود را در اختیار دیگران بگذارید.
مدت دوره های اوسبیلدونگ به طور معمول 2 الی 3.5 سال است. (البته دوره های یکساله هم وجود دارند). شرایط سنی اقدام از ایران برای ویزای اوسبیلدونگ نهایتا از 18 تا 30 سال است و بعد از آن ریسک رد شدن ویزا بیشتر میشود. البته فراموش نکنید که رزومه همیشه حرف اول را میزند. پس شما با ارائه یک رزومه خوب میتوانید سن خود را جبران کنید. برگذاری دورههای اوسبیلدونگ به زبان آلمانی بوده و داشتن مدرک زبان آلمانی برای پذیرش در این دوره ها الزامیست.
حقوق آوسبیلدونگ
همانطور که گفتیم کاراموزان آوسبیلدونگ حین گذراندن دوره به صورت ماهانه درآمد دریافت میکنند. به طور میانگین حقوق دریافتی در طول کارآموزی از 800 الی 1200 یورو در ماه است. حقوق دریافتی به عوامل مختلفی مثل رشته آوسبیلدونگ، نوع کار، منطقه، شرایط و سیاستهای کارفرماست. بنابراین نمیتوان یک رقم ثابت را برای حقوق دورههای آوسبیلدونگ بیان کرد.
پردرآمدترین دوره های اوسبیلدونگ
- پرستاری
- افسر پلیس
- کارمند اداری
- مکانیک کشتی
- کارمند تامین اجتماعی
- کارمند بانک
پذیرش کاری در آلمان
مهاجرت کاری به آلمان به علت شرایط و امکانات خاصی که برای مهاجران فراهم میکند میتواند از جذابترین مقاصد مهاجران بخصوص ایرانیان باشد. آلمان چهارمین اقتصاد بزرگ دنیا است که از نقاط قوت آلمان محسوب میشود. اقتصاد نوآورانه و عملکرد بالای آامان مورد توجه جهانیان است
شما برای مهاجرت از این روش، باید از یک کارفرمای آلمانی پیشنهاد کاری (جاب آفر) بگیرید و قرارداد ببندید. به این منظور، باید در یک مصاحبه کاری آنلاین با کارفرما شرکت کنید. تمام پروسه کاری شما به رزومه و مصاحبه کاری با کارفرما بستگی دارد. سطح زبان آلمانی، اطلاعات و اعتماد به نفس شما در اخذ پذیرش کاری بسیار موثر است.
در بحث شرایط پذیرش در آلمان، اگر در زمان کار در آلمان با ویزای کار ساکن هستید و درآمد ماهانه شما بالای 3000 یورو باشد، شامل بلو کارت آلمان میشوید و از مزایای آن میتوانید استفاده کنید که شامل کار، تحصیل و زندگی در اکثر کشورهای اتحادیه اروپا میشود. همچنین امکان اخذ اقامت در مدت زمان کوتاه تری برای فرد و خانوادهاش به وجود میآید.
توجه کنید که در حالت کلی از راههای دیگری هم میتوان به آلمان مهاجرت کرد از جمله از طریق کار آفرینی و سرمایه گذاری، ثبت شرکت، از طریق ازدواج یا همان ویزای پیوست، از طریق کارت شانس و غیره…
در بحث شرایط پذیرش در آلمان، درصورت راهنمایی بیشتر درباره مهاجرت به آلمان میتوانید از این قسمت فرم مشاوره را پر کنید تا مشاورین ما شرایط شما را بصورت تخصصی بررسی کنند.
بهترین شهرهای دانشجویی آلمان
- برلین
- کلن
- درسدن
- فرانکفورت
- مونیخ
- لایپزیگ
- اشتوتگارت