جستجو

کالج در آلمان

ما را در شبکه های اجتماعی خود به اشتراک بگذارید:

کالج در آلمان از مهم ترین موسسه های آموزشی تحصیلی این کشور است. کالج های آلمان از جمله معتبرترین کالج های جهان هستند که سیستم آموزشی باکیفیت، قابل دسترس و کم هزینه دارند. کالج‌ در آلمان به دانشگاه‌ها وابسته است. درواقع کالج یک دوره مقدماتی یک ساله برای دانشجویان بین المللی است تا زبان آلمانی خود را تقویت کنند و برای سیستم آموزش عالی آلمان آماده شوند. به عبارت دیگر، اگر شما قصد تحصیل در کشور آلمان و در مقطع لیسانس داشته باشید، باید ابتدا یک دوره یک ساله در کالج های آلمان تحصیل کنید؛ زیرا تحصیلات پیش از دانشگاهه در کشور ایران 12 ساله و در کشور آلمان 13 ساله است. به علت این اختلاف یک ساله، تحصیل در کالج پیش از مقطع لیسانس الزامی است. اما برای تحصیل در این مقطع، اطلاع از مواردی همچون شرایط کالج در آلمان، هزینه کالج در آلمان، شرایط سنی ورود به کالج و … کمک بسیاری به داوطلبان می‌کند. همچنین لیست کالج های آلمان ( انواع کالج در آلمان ) نیز بررسی خواهند شد. پس با ما همراه باشید تا صفر تا صد کالج در آلمان و بهترین کالج های آلمان را با هم بررسی کنیم.

انواع کالج در آلمان

انواع کالج در آلمان به دو نوع دولتی و خصوصی تقسیم می‌شوند. کالج‌های دولتی آلمان از برترین کالج‌های دنیا هستند؛ مثل کالج مونیخ، کالج هانوفر، کالج فرانکفورت. کالج های خصوصی آلمان نیز کیفیت آموزشی بالایی دارند؛ مثل کالج رینلند، کالج تودیاس، کالج Glauchau و …

تفاوت کالج خصوصی و دولتی در آلمان در موارد متعددی است. مثل شهریه، تعداد ترم های تحصیلی، برخی شرایط پذیرش و … به عنوان مثال، کالج های دولتی در برابر کالج های خصوصی، هزینه شهریه بسیار ناچیزی می‌گیرند. همچنین، برای پذیرش در آن‌ها حتما باید در آزمون ورودی شرکت کنید. کالج های دولتی 2 ترمه هستند؛ اما کالج های خصوصی هم میتوانند 2 ترمه باشند، هم 1 ترمه.

اما در کنار این تفاوت‌ها، بعضی موارد میان کالج های دولتی و خصوصی آلمان مشترک است. مثلا شما برای فارغ التحصیلی از هر کالجی باید در یک آزمون نهایی FSP شرکت کنید. نمره شما در این آزمون با معدل دیپلم ایران شما جمع شده و طبق یک پروتکل از پیش تعیین شده یک نمره نهایی به دست می‌آید. شما با توجه به نمره نهایی خود میتوانید انتخاب رشته و دانشگاه کنید.

علاوه بر تمامی موارد ذکر شده، یک آزمون ترمیم معدل در آلمان وجود دارد به نام آزمون TestAS. اگر یک دانش آموز قصد شرکت در یک رشته تحصیلی خاص یا تحصیل در یک دانشگاه خاص داشته باشد اما نمره نهایی وی به حداقل های آن رشته یا دانشگاه نرسد، میتواند در آزمون TestAS شرکت کند. این آزمون اجباری نیست 130 نمره دارد و در صورتی که داوطلب نمره‌ای بالای 110 کسب کند امتیاز قابل قبولی کسب کرده است.

کالج M-kurs

کالج های m kurs آلمان برای رشته‌های زیست شناسی، پزشکی یا داروسازی هستند. درواقع دانش آموزان بین المللی که می‌خواهند در رشته‌های دانشگاهی پزشکی و پیراپزشکی تحصیل کنند، باید حتما قبل از ورود به مقطع کارشناسی در کالج M-kurs تحصیل کنند. در نظر داشته باشید که برای تحصیل در کالج M-kurs باید دیپلم تجربی داشته باشید؛ یعنی دانش آموزانی که دیپلم ریاضی، انسانی و … دارند نمی‌توانند در این کالج‌ها تحصیل کنند.

کالج T-kurs

کالج‌های T-kurs مخصوص تحصیل رشته‌های مهندسی، ریاضیات و علوم طبیعی هستند. یعنی دانش‌آموزان بین المللی که قصد تحصیل در رشته‌های دانشگاهی مهندسی، ریاضیات، شیمی و فیزیک دارند باید قبل از ورود به مقطع کارشناسی در کالج‌های T-kurs تحصیل کنند. اگر شما هم دیپلم ریاضی، دیپلم تجربی یا دیپلم کامپیوتر و فناوری اطلاعات دارند می‌توانند در این کالج‌ها تحصیل کنند.

کالج S-kurs

کالج‌های S-kurs برای رشته‌های مرتبط به زبان است. اگر رشته‌ی دانشگاهی مورد علاقه‌ی شما مربوط به زبان و ادبیات است، باید حتما وارد کالج S-kurs شوید. متقاضیان برای ورود به این کالج‌ها باید حتما دیپلم انسانی، ریاضی یا تجربی داشته باشند.

کالج G-kurs

کالج‌های G-kurs مخصوص کسانی است که علاقه دارند در رشته‌های علوم انسانی و هنر تحصیل کنند. درواقع نام این کالج از حرف اول واژه Geisteswissenschaft برداشته شده که به معنای مطالعات انسانیست. اگر به هنر، موسیقی، حقوق و فلسفه علاقه دارید این کالج مخصوص شماست. فراموش نکنید که متقاضیان برای ورود به این کالج‌ها باید حتما دیپلم انسانی، تجربی، ریاضی یا دیپلم هنر داشته باشند.

بعد از گذراندن دوره آموزشی یک ساله خود در کالج G-kurs و قبولی در آزمون FSP، می‌توانید با توجه به نمره‌ی نهایی خود در حوزه‌های تحصیلی زیر انتخاب رشته و دانشگاه کنید:

  • مطالعات زبان آلمانی
  • هنر و طراحی
  • موسیقی
  • تاریخ
  • فلسفه
  • حقوق
  • ادبیات
  • الهیات
  • روزنامه نگاری
  • دیگر رشته‌ها

کالج W-kurs

کالج‌های W-kurs مخصوص رشته‌های علوم انسانی و علوم اجتماعی است. برای ورود به این کالج‌ها باید دیپلم انسانی، تجربی، ریاضی، دیپلم مدیریت کسب و کار و  یا دیپلم حسابداری داشته باشید. بعد از اتمام دوره کالج دبلیو کورس می‌توانید در رشته‌های اقتصاد، کسب و کار، انفورماتیک و … تحصیل کنید.

بعد از اینکه موفق به گذراندن آزمون FSP کالج دبلیو کورس شدید، می‌توانید با توجه به نمره نهایی خود در رشته‌های زیر مشغول تحصیل شوید:

  • مطالعات کسب و کار
  • انفورماتیک کسب و کار
  • اقتصاد
  • گردشگری
  • علوم سیاسی
  • حقوق
  • جامعه شناسی

شرایط پذیرش کالج در آلمان

  • مدرک زبان آلمانی: شما برای اخذ پذیرش کالج آلمان باید مدرک زمان آلمانی حداقل سطح B1 داشته باشید.
  • مدرک زبان انگلیسی: کالج‌های NRW و Prep4Uni کالج‌های  خصوصی بوده و به زبان انگلیسی هم کورس ارائه می‌دهند.
  • آزمون ورودی: برای ورود به کالج‌های دولتی باید در آزمون ورودی شرکت کنید.
  • ارائه دیپلم: برای اپلای کالج آلمان باید حتما مدرک تحصیلی دیپلم به همراه ریزنمرات ارائه دهید.
  • شرایط سنی: برای اخذ پذیرش کالج در المان باید بین 18 تا 23 سال سن داشته باشید.

هزینه کالج در آلمان

همانطور که میدانید، کالج ها در آلمان دولتی یا خصوصی هستند. کالج های دولتی به طور کلی هزینه زیادی از دانش آموزان دریافت نمیکنند. شهریه کالج های دولتی نهایتا از 85 تا 400 یورو است (این رقم با توجه به هر کالج می‌تواند کمی متفاوت باشد). اما کالج های خصوصی 7000 تا 8000 یورو هم می‌توانند هزینه شهریه تحصیل داشته باشند. در پایان این مطلب می‌توانید لیست کالج‌های دولتی و خصوصی آلمان را بررسی کرده و با کلیک بر هر کالج، از شهریه آن مطلع شوید. 

آزمون ورودی کالج در آلمان

همانطور که گفتیم یکی از شرایط پذیرش کالج‌های آلمان قبولی در آزمون ورودی آن‌هاست. شما برای اخذ پذیرش همه کالج‌های دولتی (به جز هامبورگ) نیازمند شرکت در آزمون ورودی و قبولی در آن هستید. اما کالج‌های خصوصی بدون برگزاری آزمون ورودی دانش‌آموزان را می‌پذیرند. البته باید شهریه این کالج‌ها را در نظر بگیرید. در رابطه با شانس قبولی در آزمون ورودی کالج در آلمان نگران نباشید. مواردی که در آزمون ورودی کالج‌ها از آن‌ها سوال مطرح می‌شود  معمولا زبان آلمانی و ریاضی هستند. البته گاها ممکن است بسته به کالج دروس دیگری نیز اضافه شوند.

پذیرش کالج در آلمان

برای پذیرش کالج در آلمان باید به شرایط پذیرش کالج های آلمان توجه کافی داشته باشید. مواردی مثل شرط معدل برای کالج المان، رشته دیپلم شما، مدارک مورد نیاز، آزمون ورودی و سطح زبان آلمانی از موارد مهمی هستند. شما قبل از هرچیز، باید در نظر بگیرید که با توجه به رشته‎‌ی دوران دبیرستان خود میتوانید نوع کالج خود را انتخاب کنید. به عنوان مثال، اگر دیپلم انسانی دارید، نمی‌توانید وارد کالج M-kurs شوید. از طرف دیگر، دانش آموزان با معدل بالای 15 شانس بیشتری برای اخذ پذیرش کالج با توجه به لیست کالج های آلمان دارند.

علاوه بر شرایط تحصیلی و سنی شما، هر کالج یک آزمون ورودی برگزار میکند که شرکت کردن در آن الزامی است. با توجه به نوع کالجی که برای آن اپلای میکنید، نمونه سوالات ورودی کالج المان نیز میتواند متفاوت باشد. اما به طور کلی سوالاتی چون سوالات زبان آلمانی، ریاضی، زیست، شیمی فیزیک در آزمون از شما پرسیده خواهد شد که در این میان، معمولا سوالات زبان آلمانی بیشترین سهم را به خود اختصاص می‌دهند. دانش‌آموزان معمولا با توجه به اینکه آزمون به زبان آلمانی برگزار میشود برای شرکت در آن استرس زیادی دارند. اما اصلا نگران نباشید. چون با توجه به تجربه دانش آموزان، این آزمون ها سخت نیستند و شانس قبولی در آزمون ورودی کالج در المان تقریبا بالا است. مخصوصا اگر در تقویت زبان آلمانی خود کوشا باشید.

علاوه بر تمامی موارد ذکر شده، در صورتی که قصد جدی برای تحصیل در کالج های آلمان را دارید، حتما به ددلاین های اعلام شده توسط آن‌ها دقت کنید. اگر از تاریخ ددلاین اپلای بگذرد، شانس خود را برای ثبت نام و تحصیل در کالج از دست میدهید.

ورود به کارشناسی بدون گذراندن کالج

همانطور قبل تر هم گفتیم، تحصیلات پیش از دانشگاه در کشور آلمان به مدت 13 سال است؛ اما این بازه زمانی در ایران 12 سال به طول می‌انجامد. به علت همین تفاوت زمانی یک ساله، متقاضیانی که قصد ورود به مقطع کارشناسی در یک از دانشگاه‌های Germany را دارند، باید یک سال در کالج درس بخوانند تا بتوانند این اختلاف زمانی 1 ساله را جبران کنند و سپس وارد دانشگاه شوند. اما برخی دانش آموزان مایل هستند بدون اینکه در کالج درس بخوانند وارد مقطع کارشناسی شوند. برای ورود به مقطع کارشناسی بدون گذراندن دوره کالج، متقاضیان باید ابتدا در ایران وارد مقطع لیسانس شده و تحصیل خود را آغاز کنند. سپس، دانشجویان بعد از گذراندن حداقل 40 واحد درسی می‌توانند ریزنمرات واحدهای گذرانده شده را از دانشگاه خود گرفته و ترجمه کنند. بعد از این پروسه، باید با همان ریزنمرات از یک دانشگاه در آلمان پذیرش مستقیم بگیرند تا بتوانند بدون گذراندن دوره کالج وارد دانشگاه شوند. هرچند که هزینه کالج در آلمان استاندارد و پایین است. در این مقاله به معرفی لیست کالج های آلمان نیز اشاره شد.

لیست کالج های خصوصی آلمان

لیست کالج های دولتی آلمان

با لانرآوسبیلدونگ زیر یکسال بیا آلمان...
فهرست مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *