یک رزومه خوب باید معرف تمام تواناییها و تجربیات کاری و آکادمیک شما باشد. شاید نوشتن CV برای یک دانشجو دشوار باشد؛ زیرا اغلب تجربه حرفهای زیادی ندارند. در این مقاله خواهید فهمید که از چه ترفندهایی میتوانید برای نوشتن یک CV خوب استفاده کنید.
در این مقاله همراه لانر آوسبیلدونگ باشید تا بهترین نکات نگارش CV برای اپلای در آلمان را برای شما آشکار کنیم! برای ارزیابی رزومه و CV خود، به بخش مشاوره مراجعه کنید.
محتوای CV
در نوشتن یک CV باید به موارد زیر توجه داشت:
- اجزای یک برنامه کاربردی
- توجه به الگوی CV استاندراد
- محتوای CV
- چیدمان CV
اجزای رزومه کاربردی
تقریباً هر CV را می توان به 3 بخش تقسیم کرد:
- نحوه نگارش
- متن اصلی رزومه
- پیوستها (به عنوان مثال گواهیها)
CV مروری بر مهمترین مراحل زندگی شماست. این مراحل شامل مدارک تحصیلی، مدارک حرفهای، کارآموزی و مشاغل پاره وقت، تجربه حرفهای، مدارک اضافی و اقامت در خارج از کشور میشود.
در نوشتن CV پیوستها را فراموش نکنید. آنها درخواست شما را تکمیل می کنند. پیوستهای معمولی مدارک و مراجع شغلی، گواهیها و مراجع هستند.
اطلاعات بیشتر در مورد اجزای درخواست شما: درخواست برای کارآموزی، درخواست به عنوان دانشجوی شاغل در آلمان، درخواست برای شغل دانشجویی.
در صورت نیاز، می توانید درخواست خود را با یک انگیزهنامه کامل کنید.
ساختار CV
یک CV خوب به وضوح ساختار یافته است و از نظر محتوا و طرح با بقیه مدارک مطابقت دارد. CV کلاسیک یک سند جدولی است که در آن اطلاعات کاملی در مورد حرفه خود و برخی از دادههای شخصی فهرست میکنید. میتوانید از این ساختار به عنوان راهنما استفاده کنید:
- اطلاعات تماس
- عکس رسمی
- شغل حرفهای
- دانش و مهارت
اگر نمیخواهید هر بار که درخواست میدهید CV خود را آپلود کنید، میتوانید از طریق Campusjäger by Workwise درخواست دهید. بدین صورت، شما یک بار یک پروفایل ایجاد میکنید؛ CV خود را آپلود میکنید و میتوانید همزمان با یک نمایه برای چندین شغل درخواست دهید.
این کار حتی سریعتر هم است؛ زیرا هیچ نامه پوششی مورد نیاز نیست. آنچه که معمولاً هنگام ایجاد یک CV باید در نظر بگیرید در زیر آمده است. CV مبنای خوبی برای یک برنامه موفق است، اما نه همه چیز.
لطفاً توجه داشته باشید که این فقط یک نمونه است. شما میتوانید ساختار CV خود را مطابق با خودتان سفارشی کنید.
حتما به اینکه چگونه میخواهید اپلای کنید فکر کنید. به عنوان مثال، میتوانید روند شغلی خود را به صورت زمانی فهرست کنید. یعنی از گذشته شروع کنید و تا فعالیت فعلی خود پیش روید.
با این حال، توصیهی ما به شما ساختاری به جز ساختارهای زمانیاست. بهتر است شغل فعلی شما ابتدا عنوان شود و با اضافه کردن اطلاعات قدیمی توضیحات بیشتری درباره آن داده شود. به این ترتیب، خواننده در وهله اول مهمترین اطلاعات را به دست میآورد.
بیشتر بخوانید: 10 دلیل برای شرکت در آوسبیلدونگ آلمان
نحوه نگارش CV
شما باید CV خود را با موقعیتی که برای آن درخواست میکنید تنظیم کنید. بسته به شغل مد نظر خود، میتوانید روی موارد مختلفی مانور بیشتری بدهید. به عنوان مثال، اگر برای آوسبیلدونگ در یک مرکز روزانه درخواست میدهید، میتوانید زمان خود را به عنوان یک مراقب در یک اردوگاه کودکان در CV خود قرار دهید.
با این حال، اگر برای کارآموزی در دفتر روزنامه محلی خود درخواست میدهید، منطقیتر است که مدرک دیپلم دبیرستان آلمانی خود را در CV خود ذکر کنید. همانطور که میبینید، هر موقعیتی نیاز به مهارتهای متفاوتی دارد و اگر محتوایی را برای رزومه خود انتخاب می کنید، باید هنگام انتخاب به شرایط موقعیتی که برای آن درخواست می دهید توجه کنید.
اطلاعات تماس و عکس
نام و نام خانوادگی، شماره تماس، آدرس ایمیل، آدرس محل سکونت، تاریخ و مکان تولد و تمام راههای ارتباطی، به خصوص برای افرادی که قصد مهاجرت کاری دارند. در رزومههایی که برای کشورهای اروپایی ارائه میدهید، در قسمت اطلاعات شخصی از عکس خود نیز استفاده کنید.
- اطلاعات تماس شما در CV شما ضروری است تا مدیر منابع انسانی در صورت تمایل به درخواست شما بتواند با شما در تماس باشد.
- درج عکس ضروری نیست؛ اما تأثیر خوبی بر جای می گذارد. یک عکس برنامه شما را بسیار شخصی تر می کند.
- اگر وقت و بودجه عکس اپلیکیشن حرفهای را ندارید، کافیست خودتان عکس اپلیکیشن خود را بگیرید.
سوابق تحصیلی
این بخش برای افراد متقاضی مهاجرت تحصیلی بسیار مهمتر از سوابق کاریست. پس حتما باید قبل از سوابق کاری آن را شرح دهید. در این بخش باید اطلاعاتی مثل زمان تحصیل، مقطع تحصیلی، رشته تحصیلی، معدل، دانشگاه، و حتی عنوان پایاننامه یا پروژه پایانی عنوان شود. برای ارائه سوابق تحصیلی خود از دبیرستان شروع کرده و تا آخرین مقطع تحصیلی خود را در رزومه وارد کنید. فراموش نکنید که این سوابق تحصیلی حتماً باید در یک فرمت نوشته شوند؛ مثلا همه تاریخهایی که مینویسید ترکیبی از ماه و سال (به این شکل: اکتبر 2015 الی اکتبر 2017) باشند. البته میتوانید نمرات خود را هم به سیستم آلمانی و هم به سیستم ایرانی بنویسید:
سیستم آلمانی: 15 (von 20)
سیستم ایرانی: 15 (out of 20)
مهم است که تمام مدارک تحصیلی خود را ثبت کنید؛ دورههای حضور در موسسه آموزشی را یادداشت کنید و نام و محل موسسه را ذکر کنید. شما همچنین میتوانید به مواردی در مورد مطالعات خود اشاره کنید و تخصصهای خود را بیان کنید. البته فقط در صورتی که مرتبط با شغل شما باشند.
با گپ تحصیلی چه کنیم؟
CV های بدون گپ تحصیلی بسیار کم پیدا میشوند. داشتن یک CV بدون گپ به این معنی است که شما بعد از اتمام تحصیل خود سریعا وارد بازار کار شدهاید. اما افرادی نیز هستند که بین دورههای تحصیلی خود استراحت کرده و فعالیت خاصی ندارند. این افراد باید گپ خود را توجیه کنند. اما از آنجایی که این پروسه خسته کننده و زمان گیر است، بهتر است سعی کنید درگیر آن نشوید. برای اخذ اطلاعات بیشتر درباره گپ تحصیلی و راههای توجیه کردن آن، کلیک کنید.
شغل حرفهای
عناوین کاری، تاریخ فعالیت، نام شرکت، به اضافه دورههای کارآموزی که تحت این عنوان گذراندهاید باید در این قسمت ذکر شوند. اگر قصد مهاجرت کاری دارید بهتر است شرح وظایف خود را با جزئیات بنویسید ولی اگر میخواهید مهاجرت تحصیلی کنید در این قسمت به نوشتن جزئیات نپردازید. کارآموزی در آلمان از اهمیت بالایی برخوردار است! حتی بعضی رشتهها یکی از شروط پذیرش خود را مدارک دورههای کارآموزی عنوان میکنند. پس بهتر است دورههای کاراموزی که گذراندید را نیز بنویسید. در نظر داشته باشید که اگر قصد دارید از یک فعالیت به عنوان پر کردن گپ تحصیلی خود استفاده کنید، باید مدرک آن را ارائه دهید. فعالیتهای داوطلبانه مثل عضویت در انجمنهای دانشگاه و یا فعالیتهای خیرخواهانه هم جزء نکاتیست که حائز اهمیت است.
مهارتها، دانش و تواناییها
نیازی به ترجمه مدارکی مثل دورههای فنیحرفهای نیست. چه در رزومه کاری و چه در رزومه تحصیلی. آن چیزی که مهم است، مهارتهای شماست. حتی مهارتهای خودآموخته هم در این بخش مورد قبول است و نیازی به ارائه مدرک نیست. هر دوره و یا هر نرمافزاری که بلدید را حتماً در این قسمت قید کنید. _حتی اگر این نرمافزارها با رشته تحصیلی شما مرتبط نیستند_دانش و مهارت خود را ذکر کنید. این شامل مهارتهای زبانی شما، برنامههای رایج در صنعت یا مهارتهای نرمافزاری است که میتواند برای این موقعیت شغلی یا تحصیلی مفید باشد. به عنوان مثال برای آوسبیلدونگ متخصص فناوری اطلاعات (آی تی) می توانید زبان برنامه نویسی که با آن آشنایی دارید را در بخش مهارتها بنویسید. همچنین در آوسبیلدونگ پرستاری، بهتر است دورههای مربوط به پرستاری را حتما در رزومه خود ذکر کنید.
بخش سوابق پژوهشی
عناوین مقالات، سال چاپ، تالیفات، ترجمه، تأیید و هر سابقه پژوهشی دیگری تو این قسمت نوشته میشه. اگر کنفرانس تخصصی یا دوره خاصی شرکت کردین یا این که روی یک پروژه کوچک کار کردین همینجا باید بنویسین. این بخش مهمترین بخش برای دانشجویان مقطع دکتراست.
چیدمان و طراحی CV
طرح باید جذاب و واضح باشد. فهرست بندی نامناسب خواننده پسند نیست و تصور ضعیفی ایجاد میکند. استخدام کنندهای که CV شما را در اختیار دارد باید بتواند در کمترین زمان تمام اطلاعات مهم را پیدا کند. از عناوین فرعی خوبی که ارائه دهنده یک ساختار مشخص هستند استفاده کنید.
چگونگی فونت متن و نکات نگارشی
- حاشیههای کناری 2.5 سانتی متر
- اندازه قلم برای عنوان: 14-16pt، متن: 10-12pt
- فاصله خطوط 1.5 خط
- فونت آریا پیشنهاد میگردد.
محدوده
CV نمونهای از تمامی تجربیات تحصیلی و کاری شماست. پس به تبع، تعداد صفحات آن میتواند برای هر شخص متفاوت باشد. در مقابل، رزومه کوتاه تر است؛ رزومه به نوعی تصویری کوچک از مهارتها و شایستگیهای شماست و معمولا 1 یا 2 صفحه است.
خلاقیت
CV شما نباید خسته کننده و یکنواخت باشد. شما میتوانید خلاق باشید و یک طرح جذاب ایجاد کنید. بسته به دوره کارآموزی یا آوسبیلدونگ شما، استقبال بسیار خوبی از این موضوع می شود. به عنوان مثال، اگر میخواهید کارآموزی خود را در یک آژانس خلاق انجام دهید، منطقی است که در برنامه خود نشان دهید که چه تواناییها و شایستگیهایی دارید. اما همیشه به یاد داشته باشید که طراحی برنامه باید واقعاً مناسب شرکت باشد.
بیشتر بخوانید: آوسبیلدونگ یا دانشگاه؟ + راهنمای جامع و بررسی مزایا و معایب
- باید رزومه خود را بارها بازخوانی کنید.
- از طراحی درست و فونت مناسب استفاده کنید. با فونتهای رسمی مثل Arial، Calibri و New Time Roma.
- در نوشتن رزومه همیشه صادق باشید.
- فایل رزومه را حتماً به صورت PDF ارسال کنید.
- به هیچ عنوان با گوگل ترنسلیت ترجمه نکنید. اگر هنوز دانش زبانی کافی برای این کار ندارید، از دوستان یا اساتید خود کمک بگیرید.
- سایت www.Lebenslauf.com برای کسانی که قصد دارند رزومه خود را به زبان آلمانی بنویسند قالبهای آماده خوبی دارد. کافیست اطلاعات خود را در سایت وارد کرده و خروجی PDF بگیرید.
- شما حتی در صورت گرفتن پذیرش به زبان انگلیسی هم باید رزومه و انگیزه نامه خود را به زبان آلمانی آماده کرده و به سفارت تحویل دهید.