کاور لتر (Cover letter) نوعی نامه است که افراد می توانند آن را به همراه رزومه خود برای درخواست شغل ارسال نمایند. اگر در نگارش کاورلتر تمامی نکات را رعایت کرده باشید، می توانید تاثیر مثبت آن را به وضوح ببینید. در خصوص کاورلتر باید بدانید که نگارش آن چهارچوب و یا استاندارد خاصی ندارد و آنچه مهم است، این است که متناسب با شغل مورد درخواست شما نوشته شده باشد. نحوه نگارش آن بسیار مهم است که ما در ادامه قصد داریم تمامی نکات مربوط به نگارش کاورلتر را بررسی کنیم. برای داشتن شغلی ایده آل، آگاهی از نحوه نگارش رزومه و یا نحوه شرکت در جلسه مصاحبه کاری کافی نیست؛ شما باید نکات متعددی را رعایت کنید که یکی از آن ها همین کاور لتر (Cover letter) است.
ضرورت نوشتن کاور لتر (Cover letter)
شاید نوشتن کاور لتر برای درخواست کار در بعضی از کشورها ضرورت چندانی نداشته باشد؛ اما این نامه بخش مهمی از درخواست کار ارسالی متقاضی برای جلب توجه و متقاعد کردن کارفرما محسوب میشود. هرچه این نامه هدفمندتر و مناسبتر نوشته شود؛ شانس پذیرش درخواست کاری متقاضی کار نزد کارفرما بیشتر خواهد بود. بنابراین نباید نوشتن آن را نادیده گرفت. اگر شرایط شغلی و حقوقی برای شما مهم است، پیشنهاد می کنیم از سایت های کاریابی معتبر برای یافتن شغل استفاده نمایید.
نحوه صحیح نوشتن کاورلتر
کاورلتر (covering letter) به نام های تحت عناوین نامهی پوششی، معرفی نامه و نامهی حمایتی نیز شناخته می شود. اگر به دنبال پستی خوب در مشاغل پردرآمد آلمان هستید، باید حتماً از ریزه کاری های مربوط به نحوه یافتن شغل و نحوه ارائه کاورلتر آگاه باشید.
نوشتن یک کاور لتر (Cover letter) خوب و جذاب به فرد متقاضی کار کمک می کند تا رزومهی فرد در میان هزاران روزمهی دیگر بیشتر در ذهن کارفرما باقی بماند.
بنابراین شانس متقاضی کار برای کسب شغل مورد نظر افزایش پیدا میکند. با نوشتن صحیح و ارسال یک درخواست کار کامل که حاوی یک معرفی نامه یا همان کاور لتر (Cover letter) مناسب است. فرد متقاضی کار شغل ایدهآل خود را به دست می آورد.
با رعایت این چند نکتهی ساده در نحوهی نوشتن کاورلتر و ارسال درخواست کار یک فرد متقاضی شغل می تواند موفق باشد:
کاور لتر (Cover letter) باید ضمیمهی رزومه و دیگر مدارک ارسالی فرد متقاضی شغل شود؛ باید به گونهای تنظیم و نوشته شده باشد؛ که نظر کارفرما را به خود جلب کند.
همچنین این نامه باید به نحوی نوشته شود که کارفرما را برای خواندن مشخصات فرد متقاضی کار مشتاق شود.
نکات مربوط به مقدمه کاورلتر
با یک موفقیت یا عنوان شغلی چشمگیر شروع کنید.
کلید واژه های بکار رفته شده در آگهی شغلی را به مهارتها و علایق خود پیوند بزنید.
اگر کاورلتر داستانی نوشته شود برای کارفرما از اطلاعات معمولی و نقاط بولت دار جذابتر است. بنابراین متقاضی باید داستان خود را برای کارفرما تعریف کند.
- آیا محصول یا خدمات شرکت تاثیری در زندگی متقاضی داشته است؟
- آیا عنوان شغلی مورد نظر شغل رویایی متقاضی است؟
پاسخ این پرسشها را در صورتی که به درخواست متقاضی مرتبط است در نامه خود باید بگنجاند.
حجم کاور لتر (Cover letter)
معرفی نامه یا کاورلتر نباید طولانیتر از یک صفحه باشد. متقاضی کار باید بتواند در یک صفحه مطالب مورد نظر خود را بگنجاند.
در واقع کاورلتر خلاصهای از رزومه و اطلاعات شخصی فرد است که ضمیمهی درخواست کار میشود؛ تا کارفرما انگیزهی متقاضی را از درخواست، برای گرفتن شغل مورد نظر دریابد.
به همین جهت بهتر است؛ متن این نامه واضح و خوانا باشد. همچنین بهصورت رسمی و اداری نوشته شود.
متن کاور لتر بهتر است؛ منسجم، هدفمند و عاری از هرگونه اطلاعات نامرتبط باشد.
کاورلتر باید بتواند کار فرما را متقاعد کند
فرد متقاضی کار باید به کارفرمای این را نشان دهد؛ که چرا متقاضی این جایگاه شغلی است. همچنین بهتر است؛ در نامهی درخواست کار به کارفرما ثابت کند؛ که دلیل درخواستش برای کسب شغل مورد نظر چیست. چنانچه دانش تخصصی کافی دارد، علاقهمند به کار در این زمینهی شغلی است؛ یا دارای تجربهی کاری کافی در این زمینه است؛ باید آن را در نامهی پوششی خود با قید کند.
اگر متقاضی به پرسش های زیر در کاورلتر خود پاسخ دهد نامه او بسیار متقاعد کننده تر خواهد شد.
- در تمام دوران کاری خود چه مزیتهای داشته است؟
- کدامیک از پروژههای او چشمگیر هستند؟
- رئیس یا همکاران او از کدامیک از پروژه هایی متقاضی بیشتر تعریف میکنند؟
- کدام تواناییهای متقاضی تأثیر مستقیمی بر شرکت داشته اشت؟
- کدامیک از استعدادهای متقاضی به این عنوان شغلی مرتبط هستند؟
هنگام نوشتن کاور لتر با کارفرما متقاضی باید صادق باشد و از ذکر هرگونه دروغی بپرهیزد؛ باید بر تواناییها و دانش خود بیشتر تاکید کند و ضعفهای خود را کمرنگتر نشان دهد.
اگر متقاضی تجربه زیادی در کار دارد، حدود ده سال یا بیشتر. در این حالت، میتواند از پاراگراف سوم استفاده کند و برخی از دستاوردها یا مهارتهایی که در رزومه خود کاملاً توضیح نداده است را عنوان کند.
برای اینکه تجربه کاری خود را افزایش دهید، پیشنهاد ما به شما شرکت در دوره های آوسبیلدونگ است. با مطالعه 7 دلیل برای شرکت در دوره های آوسبیلدونگ، می توانید اهمیت این موضوع را بیشتر درک کنید.
همچنین اگر مشکلی با جابجایی ندارد، از ایالت دیگری است یا در حال تغییر شغل می باشد، نیز میتواند در این پاراگراف آن را توضیح دهد.
اگر به هر دلیلی به مدت شش ماه یا بیشتر بیکار بوده است. از این پاراگراف برای توضیح وضعیت خود استفاده کند. و نحوه به روز ماندن خود را از طریق آموزش، کار داوطلبانه یا شرکت در رویدادهای تخصصی توضیح دهد.
هماهنگی(covering letter) با CV
تفاوت میان این دو موجب میشود؛ که درخواست کار متقاضی توسط کارفرما پذیرفته نشود.
CV: نمای کلی از اطلاعات شخصی و پیشرفت تحصیلی و حرفه ای شما را ارائه میدهد.
بنابراین لازم است، که با محتوای کاورلتر شما هم به لحاظ تحصیلی و هم به لحاظ حرفهای و تجربهای هماهنگی کامل داشته باشد.
این امر نشان میدهد؛ که فرد متقاضی حرفهای ترین شخص برای جایگاه شغلی مربوطه است.
زبان نگارش کاور لتر (Cover letter)
برای کارفرماها اغلب به زبان رسمی همان کشور نوشته میشود؛ مگر اینکه آگهی شغلی به زبان دیگری مثل انگلیسی تدوین شده باشد.
همچنین اگر در آگهی شغلی قید شده باشد؛ که درخواست کار خود را به زبان خاصی ارسال کنید؛ متقاضی موظف است ؛ معرفی نامه یا کاورلتر خود را به همان زبان تنظیم کند.
اگرمتقاضی کاورلتر را به زبان دیگری تنظیم کرد؛ حتما آن را به یک شخص بومی آن زبان ارائه دهد؛ تا نامه را بررسی کند.
چون که معرفی نامه یا همان کاورلتر همراه با اشتباه دستوری یا نگارشی هرگز نزد هیچ کارفرمایی پذیرفته نخواهد شد.
متقاضی باید کاورلتر خود را متناسب با موقعیت و دانش کارفرما تنظیم کند. سعی کند؛ نکات مهم را در پاراگرافها، برجسته نشان دهد.
همچنین بهتر است؛ در نوشتن این نوع نامه از جملات کوتاه و ساده استفاده کند.
پایان کاور لتر (Cover letter)
متقاضی میتواند در پایان جمع بندی کوچکی در رابطه با کل موضوع داشته باشد و حتی میتواند به مدارکی که در پیوست ارسال میکند اشاره کند.
اگر آدرسی برای دسترسی به پروفایل آنلاین متقاضی همچون وب سایت شخصی است بد نیست آن را نیز در این بخش معرفی کند.
در پایان توصیه میشود متن را فارغ از هر گونه تشکر اضافی به نحوی که منتظر لطف هیئت بررسی برای قبولی در خواست است به پایان برساند.
این موضوع را مهم است که متقاضی بداند قرار نیست بدون تلاش لطفی در حق او انجام شود. چون او میخواهد در یک رابطه دو طرفه وارد شود که مستلزم تلاش بیوقفه شخص او خواهد بود.
مدارک تکمیلی و کاور لتر (Cover letter)
ارسال یک معرفی نامه یا همان کاورلتر(چناچه بسیار عالی و عاری از هر گونه اشتباه نوشته شده باشد) به تنهایی برای اخذ شغل از کارفرما کافی نیست؛ بلکه لازم است؛ سایر مدارک درخواستی مانند موارد زیربرای یک درخواست کار کامل باید ضمیمه شود:
- CV
- معرفی نامه
- گواهینامهها
علاوه بر موارد ذکر شده بهتر است؛ متقاضی توصیه نامه یا سفارشهایی را که از کارفرمایان سابق خود دارد؛ ضمیمهی درخواست کار خود کند.
همچنین مدارک و گواهی دورههایی را که گذرانده است و مرتبط با شغل درخواستی متقاضی میباشد را باید به همراه درخواست کار خود ارسال کند.
این مدارک میتوانند؛ گواهی های مربوط به گذراندن یک دورهی اضافی مرتبط با شغل درخواستی متقاضی باشد.
نحوهی ارسال کاور لتر (Cover letter)
معرفی نامه یا کاور لتر خود را از طریق ایمیل به عنوان یک فایل PDF برای کارفرما ارسال کنید. به همراه سایر مدارک درخواستی بهصورت چاپ شده داخل یک پوشه بگذارید و از طریق پست کاورلتر را متقاضی میتواند همچنین به آدرس ایمیلی که توسط کارفرما مشخص شده ارسال کند.
کارفرماها در اغلب آگهیهای شغلی معمولاً، فرمت مدارک ارسالی را مشخص میکنند. حتما از فرمتی باید استفاده شود؛ که کارفرما آن را تعیین کرده است.
این امر توجه و دقت متقاضی کار را میرساند.
سخن آخر!
ما در این مطلب سعی کردیم به بررسی نحوه نوشتن کاورلتر بپردازیم و تمامی نکات مربوط به آن را در اختیار شما قرار دادیم. اگر در مورد نحوه نوشتن کاورلتر نیاز به راهنمایی بیشتری داشتید، می توانید با کارشناسان ما در تماس باشید.
شما می توانید در سریع ترین زمان ممکن، به آلمان مهاجرت کنید، فقط کافی است مانند صدها نفر دیگری که ما را انتخاب کردند، ما را به عنوان همسفر خود انتخاب کنید.
با لانر آوسبیلدونگ زیر یک سال بیا آلمان!